Alle kunstenaars zijn bekend

En ook het filmprogramma is compleet

Nieuws Gepubliceerd op 28 juli 2023

We sluiten ons dit jaar –als artistiek partner – aan bij het overkoepelende thema van kunstmanifestatie Hi-Lo: het geestverruimende vermogen van het Waddengebied.

Het effect is onmiskenbaar voor iedereen die er komt; er is letterlijk en figuurlijk ruimte. Het gebied oefent dan ook van oudsher aantrekkingskracht uit op vrijzinnigen en dwarsdenkers. Geestverruiming, in de breedste zin van het woord, vormt het inhoudelijke vertrekpunt van het kunstprogramma van Into The Great Wide Open 2023. De kunstenaars zorgen dat al je zintuigen geprikkeld worden en dat ‘de geest kan waaien’.

Alle kunstenaars zijn bekend
Alle kunstenaars zijn bekend

Amauta Garcia & David Camargo maken een dialoog tussen de vulkanische bodem van hun thuisland Mexico en de Nederlandse onderwatervulkaan Zuidwal, in de vorm van een video.

Brackish Collective verzorgt een doorlopende proeverij van het Vlielandse plantenleven dat genesteld is tussen de kust en het bos en zijn zilte smaak krijgt van het brakke water waardoor het wordt gevoed.

CATPC (Coöperatie Cercle d'Art des Travailleurs de Plantation Congolaise) blikt met meerdere projecten vooruit op hun deelname aan de Biënnale van Venetië in 2024. Eén daarvan is een beeld dat tevergeefs gepoogd werd terug te halen, maar nu herrijst als serie NFT's.

Geurkunstenaar en parfumist Frank Bloem brengt de geur van een warm dennenbos aan het eind van een hete zomerdag tot leven. Een opwindende geur die ontstaat door het inwerken van UV-licht op de hars van de dennenboom, waarbij muskus-achtige stoffen vrijkomen, al eeuwen bekend om hun lustopwekkende werking. Er wordt ook een parfum gemaakt van deze geur, in beperkte oplage te koop in De Winkel op het Sportveld.

Jurjen Alkema & Andrea Dröes maken een groot muziekinstrument met 48 min of meer gelijk klinkende toetsen, verspreid over een gebied. Het is een lichtkunstwerk en compositie ineen, dat een intrigerend contrast creëert tussen natuur en cultuur, chaos en structuur, ritmische en organische vormen.

Moe Satt onderzoekt met een dansfilm hoe via handgebaren een groot aantal dieren kan worden uitgebeeld.

Eerder al kondigden we Heleen Blanken, Jop Vissers Vorstenbosch, Pelle Schilling en Vica Pacheco aan.

Alle kunstwerken zijn te ontdekken in het uitgestrekte bosgebied achter De Open Plek, sommige enkel overdag, andere juist in de avond. Laat je leiden door een gids, of volg de aanwijzingen en vind je eigen weg.

Alle kunstenaars zijn bekend

Het filmprogramma in Podium Vlieland biedt een schaduwvoorstelling met live muziek (Shadow of Machines, Pierre Bastien, 2022), een odorama filmvoorstelling (van Polyester, John Waters, 1981) waarbij geuren in de zaal worden losgelaten, een ontroerende documentaire over soullegende Lee Fields (Lee Fields: Faithful Man, Jessamyn Ansary, 2022) die zelf na afloop met het publiek in gesprek gaat, een documentaire over een museum dat werd gebouwd in de binnenlanden van Congo (White Cube, Renzo Martens, 2020), en twee verzamelprogramma's (Body Talk 1 en Body Talk 2) met korte films waarin het lichaam centraal: het strijdbare lichaam, het levenslustige lichaam, het politieke lichaam, het seksuele lichaam, en natuurlijk: het dansende lichaam. In totaal ruim vijftien uur buitengewoon kijkplezier.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.