Het Vuurtorengenootschap

Word donateur

Ons festival wordt ondersteund door een genootschap dat ons voorziet van raad, daad en een financiële donatie.

Als festival is het tegenwoordig door de verder afnemende overheidsgelden steeds lastiger je hoofd boven het water te houden en dankzij de vele muziek-georiënteerde evenementen zie je als bezoeker momenteel door de bomen het bos niet meer. Hoe zorg je dat je je als festival onderscheidt, mensen aan je bindt en financieel gezond blijft? Hoe vreemd is het om geld van donateurs te ontvangen en waarom zou je eigenlijk geld schenken aan een festival? Om hierachter te komen sprak POST met ‘Chef Into The Great Wide Open’ Ferry Roseboom en verschillende donateurs, met een erenaam de Vuurtorenwachters genoemd. Lees hier het artikel.

Het Vuurtorengenootschap is een club van 100 liefhebbers, bestaande uit zowel particulieren als ondernemers, die het festival een warm hart toedragen. Het Genootschap maakt het mogelijk om de bijzondere dingen aan de rand van ons programma te kunnen blijven neerzetten.

Als Vuurtorenwachter steun je het festival financieel door een bijdrage van minimaal €600 (excl. BTW). Daarmee ben je in ieder geval gegarandeerd van de aanschaf van vier festivaltickets en vermelden we je naam desgewenst op de site en in ons programmaboekje. Ook ontvang je 50% korting op de aanschaf van tickets voor onze voorjaarseditie Here Comes The Summer. Daarnaast organiseren we enkele keren per jaar ergens in het land een bijeenkomst om elkaar bij te praten, te netwerken, ideeën aan te dragen en ontwikkelingen te bespreken. Je bent uiteraard niet verplicht daarbij aanwezig te zijn, maar we waarderen dat wel heel erg, de feedback en input van Vuurtorenwachters is waardevol voor ons. Tot slot worden donateurs uitgenodigd voor de opening van Into The Great Wide Open alsook voor eventuele rondleidingen of tours tijdens het festival.

Stichting Great Wide Open is trots een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) te zijn. Steunt u ons met een gift, dan is deze voor 125% aftrekbaar door middel van de Geefwet. De stichting adviseert hierin graag.

Aanmelden

Aanmelden voor het Vuurtorengenootschap 2022 of een vraag stellen kan door een mailtje te sturen naar Anna via vtg@intothegreatwideopen.nl. Bij maximaal 100 Vuurtorenwachters zit het genootschap vol.