Praktisch

Alles wat je moet weten over Into The Great Wide Open 2024 en je bezoek aan Vlieland.


Into The Great Wide Open 2024 vindt van 29 augustus tot en met 1 september plaats op Vlieland. Hieronder vind je alle praktische info rondom jouw bezoek aan het festival.

Geen zin in scrollen? Via de knoppen in de menubalk spring je eenvoudig naar een specifieke categorie. En kan je het antwoord op je vraag echt nergens vinden? Neem dan contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

Praktisch

Vervoer

Boot naar Vlieland

Naar Vlieland reis je met de veerboot vanuit Harlingen Haven. Tickets voor de boot van Harlingen naar Vlieland koop je via Rederij Doeksen. Op hun website kan je alles vinden over de tarieven en dienstregeling met de veerdienst of de sneldienst. Ook vind je er informatie over bagagevervoer, fietsen meenemen op de veerboot en de faciliteiten in de terminal.

Ook dit jaar zullen alle bootovertochten die bezoekers voor het festival maken klimaatneutraal worden gemaakt, met behulp van de Goede Reis-toeslag die op festivaltickets zit.

Reis info

Lees hier hoe je op een duurzame manier naar Harlingen Haven reist.


Parkeren in Harlingen


Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de haven van Harlingen. Hier vind je de verschillende opties in Harlingen en op de route daar naartoe. Je kan ook alvast je parkeerplek reserveren. De locatie Lang Parkeren (op vijftien minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal van Rederij Doeksen.

Zorg er in verband met de verwachte drukte voor dat je ruim op tijd op de parkeerplaats in Harlingen bent. Wil je zonder stress de boot pakken, zorg dan dat je anderhalf tot twee uur voor de afvaart aanwezig bent. Een bakje koffie of kibbeling doet de tijd dan makkelijk doden.

Overnachten

Kamperen: Stortemelk, De Lange Paal en BlueCAMP

Via de ticketverkoop bieden we drie kampeeropties aan. Hiervoor koop je een kampeervoucher, en dat werkt per optie net even anders:

Kampeervoucher Stortemelk | 
€10,- | recht op reservering voor één tentplek, max. 4 personen
Deze voucher geeft je het recht om een reservering voor één tent op Kampeerterrein Stortemelk te maken. Je krijgt na aankoop van de voucher een mail met een unieke boekingslink waarmee je direct een overnachtingsplek bij Stortemelk kunt boeken. Je hebt dan tot 29 februari om de reservering te voltooien, daarna vervalt je voucher. Reserveren kan via de boekingslink en met de unieke barcode uit je bestelling. Deze kan je vinden onder de QR-code in het overzicht van je boeking bij Paylogic. Niet-verzilverde vouchers worden niet gerestitutioneerd.

Kampeervoucher De Lange Paal | €75,- | 1 persoon, 4 nachten
Een voucher voor natuurkampeerterrein De Lange Paal is een reservering voor één persoon voor vier nachten (aankomst op woensdag 28 of donderdag 29 augustus). Wil je een nacht extra blijven, dan kan je dat ter plekke regelen met de boswachter. Ongeacht met hoeveel tenten je komt, heb je dus voor iedere persoon een voucher nodig.

Kampeervoucher BlueCamp | 
€395,- | 2 personen, 3 nachten
Het BlueCamp Tent&Breakfast-arrangement bestaat uit een verblijf van donderdag 29 augustus tot zondag 1 september in een tweepersoons BlueCamp-tent op natuurkampeerterrein De Lange Paal. Heel rustig en goed verzorgd slaap je in de meest duurzame tent ter wereld, gemaakt van versleten spijkerbroeken. ’s Ochtends wordt een heerlijk vers ontbijt voor je bereid onder de grote tarp. Hier kun je ook terecht om te lezen, schuilen tegen regen en zon, en om vrij koffie, thee en gekoeld water te pakken. Daarnaast is er een koelkast met fris, bier en wijn, en zijn er verschillende snacks. Wat je hiervan gebruikt, houd je bij op de ouderwetse turflijst, om bij vertrek af te rekenen. Een nachtje langer blijven is mogelijk in overleg met BlueCamp, via info@bluecamp.nl


In de tent aanwezig:
- 2 luchtbedmatrassen gedekt met laken en kussen in sloop. Neem je eigen warme slaapzak mee!
- 1x leeslamp
- 1x organizer om je persoonlijke spullen in op te bergen

Slaapschepen van Rederij Vooruit

Het is ook mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Rederij Vooruit en wakker te worden op het water. Je slaapt op een boot in de jachthaven van Vlieland, op loopafstand van het festivalterrein. Je kan overnachten in een hut voor 2 personen of 4 personen. Iedere ochtend maakt de crew van het schip een schippersontbijtje voor je klaar. De schepen zijn niet alleen om te overnachten maar ook om te relaxen aan dek, spelletje spelen in het gezellige dag- verblijf of even lekker douchen. Boeken kan via deze link.

Overige accommodaties

Je kunt ook in een van de vele andere accommodaties op Vlieland verblijven, zoals hotels en vakantiehuisjes. Je kunt deze onder andere boeken via de site van VVV Vlieland.

Tickets en verkoop

Personaliseren

Na het kopen van tickets vragen we je om je festivaltickets te personaliseren. Dit kan direct, maar kan ook op een later moment, tot aanvang van het festival. Je kan dit doen via de bevestigingsmail van Paylogic. 

Heb je tickets gekocht voor je vrienden? Dan vragen we je ook de tickets van je vrienden te personaliseren. Zij zullen daar een bevestiging van krijgen per email. 

Het is mogelijk om de naam van je gepersonaliseerde ticket te wijzigen. Ga via je bevestigingsmail van Paylogic naar 'Orderstatus', onderaan de mail. Via de knop 'Naamswijziging' kan je de naam op het ticket aanpassen. Lukt het niet, dan kan je ook nog een blik werpen op de uitleg van Paylogic

Kampeervouchers hoeven niet te worden gepersonaliseerd.

Naam veranderen

Het is mogelijk om de naam van je gepersonaliseerde ticket te wijzigen. Ga via je bevestigingsmail van Paylogic naar 'Orderstatus', onderaan de mail. Via de knop 'Naamswijziging' kan je de naam op het ticket aanpassen. 

Ticket kwijt?

Via deze link kan je gemakkelijk je bestelling inzien en heb je toegang tot je tickets

Ticket over

Van 1 maart 10:00 uur tot en met 22 augustus 10:00 is het mogelijk om festivaltickets en kampeervouchers Lange Paal aan te bieden op de Wachtlijst aan te bieden. In de bevestigingsmail van Paylogic staat de knop 'MyOrder'. Daar geef je aan welke tickets je wilt aanbieden.

Heb je na 22 augustus nog een ticket over dat je wilt verkopen? Dan kan je je kaart aanbieden op het resale platform van Paylogic.

Tickets via derden

Into The Great Wide Open verkoopt geen tickets via derden. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets verkocht via onze eigen website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop dan alsnog nooit je ticket(s) via kanalen die niet horen bij intothegreatwideopen.nl. Kijk op Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren. De meest veilige optie om bij een uitverkocht festival alsnog tickets te kopen is via de Wachtlijst. Deze wordt medio maart geopend.

Zie je toch een externe partij die kaarten verkoopt? Laat je niet verleiden. Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er vanuit dat ze aan kaarten kunnen komen, om deze vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans om tickets te bemachtigen als iedere andere potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. 

Goed om te weten is dat wij de e-tickets pas vlak voor het festival naar de kaartkopers sturen. Doordat we tickets pas wat later toesturen, hopen we het rondgaan van ongeldige tickets tegen te gaan.

Festival

Datum

Into The Great Wide Open 2024 vindt plaats van donderdag 29 augustus tot en met zondag 1 september.

Programma

Bekijk hier het reeds aangekondigde programma voor Into The Great Wide Open 2024.

Blokkenschema

Het blokkenschema maken we een paar weken voor het festival bekend.

Cashless

Het einde van het muntentijdperk: dit jaar kun je alleen met pin betalen. Op deze manier houden we de toch al zo hard stijgende prijzen eerlijk voor iedereen – er hoeft immers niet meer in stappen van minimaal een halve munt geprijsd te worden.

Heb je toch alleen cash mee, dan kun je bij de informatiebalie op het Bolderplein voor een betaalkaart kopen, waar je je cash als tegoed op kunt zetten. Deze kaart kun je ook als groepspas kopen. Het restsaldo op de kaart kun je tot dertig dagen na het festival online terugvragen.

Polsbandjes

Je ticket kan je omruilen voor een polsbandje bij de ticketingbalie op het Bolderplein. Dit is naast de receptie van kampeerterrein Stortemelk.

De ticketingbalie is op donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10:00 tot 23:00 en op zondag van 10:00 tot 16:00.

Toegankelijkheid

Informatie voor mindervalide bezoekers

Into The Great Wide Open vindt plaats in de natuur, waar de ondergrond zacht en hobbelig kan zijn. Daarmee is het helaas niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar: waar een wil is… 

Op het festival is een mindervalidentoilet bij het Sportveld aanwezig. Hulp nodig? Spreek een van onze medewerkers aan. Ze helpen je met alle liefde.

Bij specifieke vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl. We denken graag met je mee. 

Fiets huren

Eenmaal op Vlieland is het makkelijk en praktisch om je per fiets te verplaatsen. Om alvast op zoek te gaan naar je ideale tweewieler, trap door naar de websites van Jan van Vlieland, Frisia of Zeelen.

Parkeer je fiets bij de verschillende festivallocaties op de daarvoor bestemde plekken en niet in de eerste de beste bosrand die je tegenkomt. 

Het kampeerterrein Lange Paal ligt wat verder van de festivallocaties af en daarom adviseren wij de festivalbezoekers die hun kampement daar op hebben gezet om een een fiets te huren. 

Er rijden ook bussen tussen Lange Paal en het festivalterrein volgens de reguliere dienstregeling.

Afstand

De afstand tot de locaties verschilt per jaar, maar in principe zijn alle festivallocaties op wandelafstand van elkaar. Mocht je je toch liever verplaatsen per fiets op het eiland, dan kan je een fiets huren bij de verschillende fietsverhuurders op het eiland. 

Huisregels

Milieu en natuur

Vlieland heet ons al jaren hartelijk welkom, en dat zien we ook graag nog jaren zo. Dus denk aan het milieu en houd het eiland schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden. Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee. Wij vragen jullie dat ook te doen en alleen op de paden te lopen.

Eten en drinken

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan (water uitgezonderd). Houd hier rekening mee bij de toegangspoortjes. Er zijn legio mogelijkheden op het terrein om lekker te eten, en buiten het terrein mag je natuurlijk je eigen versnaperingen nuttigen. In verband met onze vergunning en om zwerfafval te beperken mogen er geen op het terrein gekochte drankjes mee naar buiten, dus drink ze op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Drugs

Niet doen joh. Als het misgaat is het dichtstbijzijnde ziekenhuis alleen per boot (en in nood per helikopter) te bereiken. Bovendien: meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd. De politie houdt regelmatig controles, zowel in Harlingen als op Vlieland. Neem het risico gewoon maar niet.

Roken

De zomers op Vlieland zijn vaak droog. Roken mag daarom alleen op de daarvoor aangewezen plekken. Je peuk doe je na afloop natuurlijk in een daarvoor bestemde asbak en zeker niet op de grond.

Wapens

Nee toch.

Vuur

Op de campings is open vuur ten strengste verboden. Op het strand mag je gerust een fikkie stoken, maar er mag niet met hout gesleept worden over de campings.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium. Je medebezoekers zien ook graag wat daar gebeurt. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar ze in dat geval bewaard worden.

Flyers en posters

Het is niet toegestaan op de locaties van het festival te flyeren of posters te plakken.

Huisdieren

Die zijn niet toegestaan. Dieren houden trouwens toch niet van harde muziek.

Vandalisme en graffiti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt wordt overgedragen aan de politie.

Fotografie/video/audio

Fotograferen en filmen is toegestaan, maar wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur ontstaat tijdens het festival of op ons festivalterrein. Deel de foto’s vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #ITGWO23. Vinden we leuk.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij de infobalie op het Bolderplein en in De Winkel op het Sportveld zijn oordoppen te koop. In De Winkel worden ook geluidsbeperkende koptelefoons voor kinderen verkocht.

Respect

Heb respect voor elkaar en gun iedereen een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus: vier feest, maar houd rekening met de zon, pas op met alcohol en denk aan het feit dat we met veel mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Strand en kampvuur

's Nachts een fikkie stoken op het strand: dat mag, maar alleen na aanvragen van een vergunning bij de receptie van Stortemelk. 's Morgens vroeg rennen er weer kinderen rond op blote voeten. Laat daarom geen rotzooi achter en geef het goede voorbeeld aan de volgende generatie.

Rust

Vlieland is een eiland van rust en ruimte. Respecteer dat. Houd er ook rekening mee dat we veel kinderen te gast hebben. Bewaar 's nachts op de campings de rust. Op Stortemelk geldt absolute stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend.

Alcohol

Let een beetje op je consumptie, dat is voor iedereen het leukst, inclusief jezelf. We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Er kan worden gevraagd om je legitimatie, zowel bij het inwisselen van je ticket voor een polsbandje als aan de bars.