Praktisch

Alles wat je moet weten over je bezoek aan Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2022.


Into The Great Wide Open 2022 is uitverkocht. Tickets voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar zijn nog te koop via de ticketshop

Voor Into The Great Wide Open 2022 heb je naast een festivalticket ook een bootovertocht en een accommodatie nodig. Dat regel je op eigen gelegenheid. Hieronder vind je zo veel mogelijk praktische informatie over het festival, de kaartverkoop, de slaapmogelijkheden op Vlieland en de reis naar het eiland.

Geen zin in scrollen? Via de knoppen in de menubalk spring je eenvoudig naar een specifieke categorie. En kun je het antwoord op je vraag echt nergens vinden? Neem dan contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

Praktisch

Vervoer

Bagage naar overnachtingsplek

Op Vlieland zijn verschillende bagagevervoerders die voor een klein bedrag je bagage naar je eindbestemming brengen. Hun wagens staan klaar als je de boot afkomt en zijn voorzien van borden waar de verschillende locaties op staan. Verblijf je in een vakantiehuisje, geef dan de naam van dat huisje, zij labelen de bagage en brengen alles naar het juiste adres. Wil je dat de bagage aan het eind van de vakantie ook weer naar de boot gebracht wordt, dan kun je dat bespreken. Je bagage wordt dan opgehaald en in de karren van Rederij Doeksen geplaatst, deze gaan aan boord en in Harlingen kun je de bagage er weer uit halen. Meer informatie vind je op vlieland.net.

Ga je naar Stortemelk? Normaal kun je dan in Harlingen je bagage al in de juiste karren leggen, maar tussen 1 en 5 september werkt het net even anders: zorg dat je bij aankomst op Vlieland je eigen bagage verplaatst van de karren van Doeksen naar de karren van Stortemelk, die klaarstaan bij de veerterminal. Op Stortemelk haal je je bagage voor de schuur bij de hoofdingang weer op. Er wordt deze dagen dus géén bagage rondgereden over het kampeerterrein. Op de terugweg zet je je eigen bagage weer voor de schuur, in het vak dat correspondeert met jouw geboekte boottijd. Je dient bij de veerterminal zelf je bagage weer te verzamelen en mee te nemen naar de boot (voor de veerdienst leg je het op de bagagekarren van Doeksen, voor de sneldienst neem je het zelf mee aan boord).

Boot naar Vlieland

Naar Vlieland reis je met de veerboot. Deze vertrekt van het vasteland vanaf Harlingen Haven. Tickets voor de boot van Harlingen naar Vlieland koop je via Rederij Doeksen. Op hun website kan je alles vinden over de tarieven en dienstregeling met de veerdienst of de sneldienst. Ook vind je er informatie over bagagevervoer, fietsen meenemen op de veerboot en de faciliteiten in de terminal.

Dit jaar zullen alle bootovertochten die bezoekers voor het festival maken klimaatneutraal worden gemaakt, met behulp van de Goede Reis toeslag op de festivaltickets. Reis je op duurzame wijze naar Harlingen Haven, dan kan je de €5,- Goede Reis toeslag op je festivalticket terugkrijgen in de vorm van consumptietegoed. Hier lees je alles over de Goede Reis.

De Goede Reis

Dit jaar zit op ieder ticket voor Into The Great Wide Open een toeslag van €5,- voor De Goede Reis. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun €5,- op het festival terug in de vorm van een tegoedbon voor de bar. Meld je tijdens het festival bij de Goede Reis-balie met een bewijs van jouw groene reis en je toegangsticket. Lees hier hoe je op een duurzame manier naar Harlingen Haven reist. 

Naar Harlingen Haven

De boot naar Vlieland vertrekt van Harlingen Haven. Je kan er op verschillende manieren reizen. Hieronder de duurzame opties, die ook vallen onder de Goede Reis

Fossielvrije Festivalbus
Dit jaar kan je fossielvrij met de bus van Festivalbussen.nl vanaf Amsterdam CS direct naar Harlingen-Haven en weer terug. Ook als je uit Utrecht, Den Haag of Rotterdam komt is tot Amsterdam met de trein en dan met de festivalbus de snelste optie. Het is ook de meest ontspannen en snelste optie, als je het parkeren en uitladen van je auto meetelt. 

Bagage kan vanuit de festivalbus in Harlingen bij de terminal direct de bagagekarren naar Stortemelk in, dat scheelt zeulen en slepen. Voor informatie over aankomst- en vertrektijden en het kopen van een ticket ga je naar Festivalbussen.nl.

Elektrische auto via MyWheels
Bezoekers van Into The Great Wide Open 2022 krijgen met de promocode goede-reis100 een flinke korting van €100,- voor een rit naar de haven in een elektrische auto.

Download de app in de App Store of Google Play, maak een gratis account aan, filter op het elektrische aanbod. Selecteer een auto bij jou in de buurt, voer bij de boeking de promocode in en de korting wordt berekend. Is het tijd om te vertrekken, dan kan je eenvoudig met de app de auto ontgrendelen. Tip: reserveer de auto tijdig! Uiterlijk dinsdag 30 augustus ontvang je via MyWheels een bericht met uitrij-instructies. Geen bericht ontvangen? Dan behoor je niet tot één van de eerste 50 boekingen en dien je een regulier ticket bij langparkeren te boeken.

Eigen diesel auto, tank hernieuwbare diesel
Kom je met je eigen diesel auto, tank dan fossielvrije hernieuwbare diesel bij. Deze biobrandstof (Neste MY Renewable Diesel, gemaakt van reststromen) is op deze 118 tankstations te tanken.

Trein
De bootterminal ligt op loopafstand van station Harlingen Haven. Met de trein naar de boot is dus ook zeker een goede en duurzame optie. Via de NS site plan je gemakkelijk je reis. 

Parkeren

Wil je toch met de auto komen, dan is het goed om te weten dat dit jaar de Visserijdagen zijn in Harlingen in hetzelfde weekend. Bovendien zijn er wegwerkzaamheden in Harlingen gaande en is op de Afsluitdijk maar één rijbaan in gebruik. Houd dus rekening met drukte en langere reistijden als je met de auto komt.

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de haven van Harlingen. Hier vind je de verschillende opties in Harlingen en op de route daar naartoe. Je kan ook alvast je parkeerplek reserveren. De locatie Lang Parkeren (op vijftien minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal van Rederij Doeksen.

Zorg er in verband met de verwachte drukte voor dat je ruim op tijd op de parkeerplaats in Harlingen bent. Wil je zonder stress de boot pakken, zorg dan dat je anderhalf tot twee uur voor de afvaart aanwezig bent. Een bakje koffie of kibbeling doet de tijd dan makkelijk doden.

Overnachten

Annuleringsvoorwaarden kampeervouchers

De drie soorten kampeervouchers hebben verschillende annuleringsvoorwaarden. Hierbij op een rijtje:

Kampeervoucher Stortemelk
De voucher voor Kampeerterrein Stortemelk is eigenlijk een tijdelijke reservering. Heb je de reservering definitief gemaakt, dan gelden de annuleringsvoorwaarden van Kampeerterrein Stortemelk. Tarieven en annuleringsvoorwaarden vind je op de website van Stortemelk. 

Kampeervoucher De Lange Paal
De voucher voor De Lange Paal is een boeking voor één persoon. Je kan deze indien nodig annuleren per e-mail, via langepaal@staatsbosbeheer.nl. Vermeld in je mail het ordernummer en de voor- en achternaam van de persoon die de bestelling heeft geplaatst. 

Bij het annuleren zijn er vier scenario's:

 • Bij annulering van de reservering tot één maand voor 1 september 2022, worden alleen annuleringskosten in rekening gebracht van €7,50.
 • Bij annulering binnen één maand voor 1 september 2022 blijft 50% van het gefactureerde bedrag verschuldigd (toeristenbelasting komt te vervallen).
 • Bij annulering binnen één week voor 1 september 2022 blijft het gehele aankoopbedrag verschuldigd.
 • Indien je zonder nadere kennisgeving niet arriveert, wordt dit beschouwd als een annulering en blijft het volledige aankoopbedrag verschuldigd.

Kampeervoucher BlueCAMP
Annuleren is niet mogelijk. In het geval van vragen kan je contact opnemen met info@bluecamp.nl.

Kampeerplek overgenomen

Heeft iemand jouw kampeerplek overgenomen via bijvoorbeeld de vraag en aanbod pagina, zorg er dan voor dat het betreffende kampeerterrein op de hoogte stelt. Dat scheelt een hoop gedoe tijdens het inchecken: 

Stortemelk
Wanneer je een reservering bij Kampeerterrein Stortemelk hebt gemaakt dan, geef dan een wijziging door via info@stortemelk.nl met de volgende gegevens (gemaild door de oorspronkelijke boeker):

 • Reserveringsnummer:
 • Naam oorspronkelijke boeker:
 • gegevens van degene die de boeking overneemt:
 • aantal personen + namen + geboortedata:
 • volledige adresgegevens:
 • mailadres:
 • mobiel telefoonnummer


De Lange Paal
Wanneer je kampeervouchers via de Vraag en Aanbodpagina hebt overgedragen aan een andere bezoeker, mail dan naar sbblangepaal@staatsbosbeheer.nl of info@intothegreatwideopen.nl met daarin: 

 • Ordernummer 
 • Naam oorspronkelijke boeker
 • emailadres oorspronkelijke boeker
 • Naam nieuwe bezoeker
 • emailadres nieuwe bezoeker


BlueCAMP
Wanneer je een BlueCAMP voucher hebt overgedragen aan iemand anders via de Vraag en Aanbodpagina, mail dan naar info@bluecamp.nl of info@intothegreatwideopen.nl om een wijziging door te geven. 

Kampeervouchers

Via de ticketverkoop bieden we drie kampeeropties aan. Hiervoor koop je een kampeervoucher, die allemaal net even anders werken. Hieronder leggen we uit: 

Kampeervoucher Stortemelk (uitverkocht)
Een voucher voor kampeerterrein Stortemelk is eigenlijk een tijdelijke reservering op jouw naam voor een tentplek (voor maximaal één tent). Je kan zelf besluiten met hoeveel mensen je in de tent gaat slapen (tot maximaal vier personen per tent).

In de week van 3 februari heeft iedereen die een kampeervoucher voor Stortemelk kocht, een mail ontvangen om de reservering definitief te maken. Eventueel vrijgekomen tentplekken worden aangeboden via kampeerterrein Stortemelk. 

Kampeervoucher De Lange Paal (uitverkocht)
Een voucher voor natuurkampeerterrein De Lange Paal is een reservering voor één persoon. Ongeacht met hoeveel tenten je komt, heb je dus voor elke persoon een voucher nodig. Het is mogelijk om een voucher te kopen voor twee of drie nachten. Wil je een nachtje extra blijven, dan kan je dat ter plekke regelen met de boswachter.  

Kampeervoucher BlueCAMP (uitverkocht) 
Het BlueCAMP-arrangement bestaat uit een verblijf van donderdag 1 september tot zondag 4 september in een van de tweepersoons BlueCAMP-tenten op De Lange Paal (Wadveld 4), inclusief iedere ochtend een vers ontbijtje. De tentstof van deze tenten is gemaakt van gerecycled denim in samenwerking met TenCate Outdoor Fabrics. De BlueCAMP hosts zorgen voor een ontspannen en gastvrij verblijf, waarbij je niets tekortkomt.

De overnachting in een BlueCAMP-tent is voor twee personen en voor drie aaneengesloten nachten tussen donderdag en zondag. Een nachtje langer blijven kan ook in overleg met BlueCAMP.

Op eigen gelegenheid

Een festivalticket voor Into The Great Wide Open is exclusief accommodatie. Overnachten op Vlieland tijdens het festival regel je dus op eigen gelegenheid.

Bij het kopen van een festivalticket is het mogelijk om een kampeerplekje te reserveren op een van de twee kampeerterreinen op Vlieland (Stortemelk en De Lange Paal). Ook kan je een BlueCAMP-tent boeken. Lees onder Kampeervouchers alles over deze kampeervouchers. 

Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een huisje, hotel of B&B regelen. Deze kan je onder andere boeken via VVV Vlieland

Overige accommodaties

Slaapschepen
Naast kamperen is het mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de jachthaven van Vlieland, op loopafstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl

Overige accommodaties
Je kan natuurlijk ook in een van de vele andere accommodaties (vakantiehuisjes, hotels, bed&breakfasts) verblijven op Vlieland. Je kan deze onder andere boeken via VVV Vlieland.

Slaapplaats gezocht of over

Heb je een slaapplaats over, bijvoorbeeld een hotelkamer, appartement of tent, dan kan je een advertentie maken op onze vraag en aanbod pagina

Om een advertentie te kunnen plaatsen of beantwoorden, moet je een account aanmaken en inloggen. Je kan vervolgens een advertentie plaatsen via het plusteken rechtsonder, eventueel met foto.

Heb je een deal kunnen sluiten, zorg er dan voor dat je de advertentie weer verwijdert. De rest van de spelregels vind je op het prikbord.

Tickets en verkoop

Datum

Into The Great Wide Open vindt plaats van donderdag 1 september tot en met zondag 4 september 2022.

Kaartje over

Vanaf 2 maart 12:00 uur openen we de Wachtlijst. Je kunt daar je tickets die je over hebt doorverkopen aan mensen die op zoek zijn naar een ticket. 

Als je een ticket wilt verkopen, ga dan naar de bevestigingsmail van Paylogic. Onderaan kan je naar de 'Orderstatus' gaan. Daar geef je aan welke tickets je wilt aanbieden aan mensen die een kaartje zoeken via de Wachtlijst.

Via de Wachtlijst kan je alleen festivaltickets voor volwassenen verkopen. Accommodaties en kampeervouchers kan je niet aanbieden. Later in het jaar zullen we de Vraag en aanbod pagina openen, waar je accommodaties kan aanbieden. 

Meer informatie over de Wachtlijst vind je hier.

Momenteel blijkt de vraag kleiner dan het aanbod via de Wachtlijst. Je kan ook proberen je tickets te verkopen via Ticketswap. Daar wordt gebruik gemaakt van Secureswap, wat betekent dat het oorspronkelijk ticket wordt geannuleerd en de koper een nieuw tickets op diens naam toegestuurd krijgt. 

Kaartje via derden

Into The Great Wide Open verkoopt geen tickets via derden. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets verkocht via onze eigen website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop dan alsnog nooit je ticket(s) via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren. De meest veilige optie om bij een uitverkocht festival alsnog tickets te kopen is via onze Wachtlijst.

Zie je toch een externe partij die kaarten verkoopt? Laat je niet verleiden. Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er vanuit dat ze aan kaarten kunnen komen, om deze vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans om tickets te bemachtigen als iedere andere potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. 

Goed om te weten is dat wij de e-tickets pas vlak voor het festival naar de kaartkopers sturen. Doordat we tickets pas wat later toesturen, hopen we het rondgaan van ongeldige tickets tegen te gaan.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

Personaliseren

Na het kopen van tickets vragen we je om je festivaltickets te personaliseren. Dit kan direct, maar kan ook op een later moment, tot aanvang van het festival. Je kan dit doen via de bevestigingsmail van Paylogic. 

Heb je tickets gekocht voor je vrienden? Dan vragen we je ook de tickets van je vrienden te personaliseren. Zij zullen daar een bevestiging van krijgen per email. 

Het is mogelijk om de naam van je gepersonaliseerde ticket te wijzigen. Ga via je bevestigingsmail van Paylogic naar 'Orderstatus', onderaan de mail. Via de knop 'Naamswijziging' kan je de naam op het ticket aanpassen. Lukt het niet, dan kan je ook nog een blik werpen op de uitleg van Paylogic

Kampeervouchers hoeven niet te worden gepersonaliseerd.

Ticket ontvangen

De tickets worden niet direct, maar op een later moment toegestuurd. Dit zal vlak voor het festival zijn. Daarmee willen we illegale handel voorkomen.

Je kan je tickets downloaden vanaf 18 augustus 2022. Zorg ervoor dat je je tickets hebt gepersonaliseerd voordat we de e-tickets versturen.

Uitverkocht

Het festival is uitverkocht en er komen geen nieuwe tickets meer in verkoop. 

Als het je niet is gelukt om een kaartje te bemachtigen kan je proberen een kaartje te bemachtigen via de Wachtlijst. Je zou eventueel ook kunnen kijken op Ticketswap. 

Accommodatie en boottickets worden niet aangeboden via de Wachtlijst. Let op: accommodaties op Vlieland zijn schaars, zorg er dus voor dat je een plekje op het eiland hebt. Je kan ook even een kijkje nemen op de Vraag en aanbodpagina

Veilig overnemen

Wij raden aan nooit tickets te kopen via dergelijke websites zoals Facebook / Marktplaats. Al zou het ticket geldig zijn, dergelijke aanbieders kunnen hun kaarten meerdere malen verkopen.

Goed om te weten is dat wij de e-tickets pas vlak voor het festival naar de kaartkopers sturen. Doordat we tickets pas wat later toesturen, hopen we het rondgaan van ongeldige tickets tegen te gaan.

We bieden de Wachtlijst aan, als plek waar je in ieder geval officiële tickets overkoopt van een ander. Je zou ook via Ticketswap kaarten kunnen overnemen. Daar wordt gebruik gemaakt van Secureswap, wat betekent dat het oorspronkelijke ticket ongeldig wordt gemaakt en de koper een nieuw ticket op diens naam toegestuurd krijgt. 

Verkoop

De ticketvoorverkoop startte op zaterdag 22 januari om 12:00 uur. De vraag was wederom vele malen groter dan het aanbod. Into The Great Wide Open 2022 is uitverkocht.

Er zijn nog wel tickets te koop voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar. Deze tickets kosten €35,-. Kinderen tot 4 jaar mogen zonder kaartje mee naar het festival. 

De ticketprijzen zijn exclusief €2,- servicekosten per ticket. De bootovertocht naar Vlieland en accommodatie op het eiland zijn niet inbegrepen in de tickets. Deze moet je dus zelf regelen. 

Festival

Bekermunt

Om zo slim mogelijk met ons afval om te gaan, werken we al jaren met afwasbare bekers. Bij het ophalen van je polsbandje krijg je dit jaar een bekermunt. Bij de bar is deze munt (of een lege beker) jouw statiegeldbewijs.

Beker leeg maar geen dorst meer? Dan ruil je je glas gewoon weer in voor een bekermunt. Beker of munt toch ergens achtergelaten? Dan koop je de volgende voor €1,50.

Blokkenschema

Het blokkenschema wordt medio augustus bekend gemaakt.

Daarnaast maken we dit jaar weer gebruik van de gratis app TimeSquare. Hiermee heb je het programma, het blokkenschema en een plattegrond altijd in je broekzak. Je kunt ook programmaonderdelen als favoriet markeren en pushmeldingen aanzetten. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de onvermijdelijke wijzigingen die zich in het programma zullen voordoen.

Eventuele wijzigingen worden tijdens het festival ook kenbaar gemaakt bij de infobalie op het Bolderplein. 

Cashless: alleen met pin betalen

Het einde van het muntentijdperk: dit jaar kun je alleen met pin betalen. Op deze manier houden we de toch al zo hard stijgende prijzen eerlijk voor iedereen – er hoeft immers niet meer in stappen van minimaal een halve munt geprijsd te worden.

Heb je toch alleen cash mee, dan kun je bij de informatiebalie op het Bolderplein voor €1,- een betaalkaart kopen, waar je je cash als tegoed op kunt zetten. Deze kaart kun je ook als groepspas kopen. Het restsaldo op de kaart kun je tot dertig dagen na het festival online terugvragen.

Fiets huren

Eenmaal op Vlieland is het makkelijk en praktisch om je per fiets te verplaatsen. Om alvast op zoek te gaan naar je ideale tweewieler, trap door naar de websites van Jan van Vlieland, Frisia of Zeelen.

Parkeer je fiets bij de verschillende festivallocaties op de daarvoor bestemde plekken en niet in de eerste de beste bosrand die je tegenkomt. 

Het kampeerterrein Lange Paal ligt wat verder van de festivallocaties af en daarom adviseren wij de festivalbezoekers die hun kampement daar op hebben gezet om een een fiets te huren. 

Er rijden ook bussen tussen Lange Paal en het festivalterrein volgens de reguliere dienstregeling.

Herbruikbaar servies en bestek

Dit jaar maken we volledig gebruik van herbruikbaar servies en bestek. Daarop zit geen statiegeld, maar we vragen je vriendelijk om het niet weg te gooien of mee te nemen en netjes weer in te leveren op de daarvoor bestemde plekken.

Met deze stap komen er geen disposables meer terecht in de organische reststroom, waardoor we deze volledig op het eiland kunnen verwerken. Zo werken we samen naar de klimaatpositieve toekomst van Into The Great Wide Open.

Polsbandjes

Je ticket kan je omruilen voor een polsbandje bij de ticketingbalie op het Bolderplein. Dit is naast de receptie van kampeerterrein Stortemelk.

De ticketingbalie is open vanaf donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10:00 tot 23:00 uur. Op zondag is het open van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Programma

Het grootste deel van het programma is reeds bekend. Deze kun je vinden onder het kopje programma. De laatste namen zullen in aanloop naar het festival bekend worden gemaakt. 

Verloren of gevonden

Alle gevonden voorwerpen, die gevonden worden op het festival, worden verzameld bij de infobalie op het Bolderplein, naast de receptie van Stortemelk. 

Iets verloren? Je kunt bij de infobalie informeren of het daar is afgegeven. Vul ook het formulier Gevonden voorwerpen Into The Great Wide Open in, zodat we je kunnen bereiken als het voorwerp wordt gevonden.

Wanneer je iets op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein Lange Paal bent verloren, kan het ook zijn dat wanneer het gevonden wordt bij hen ingeleverd wordt.

Iets gevonden? Breng dit dan naar de infobalie. Bij de infobalie kunnen we zien of iemand het voorwerp als verloren heeft opgegeven. Wij zorgen er dan voor dat het weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. 

Waar vind ik wat

Festival locaties & podia, muntenbalies, EHBO en dergelijke vind je op de festivalplattegrond. Deze zijn beschikbaar op Vlieland tijdens het festival. 

Voor programmaboekjes en vragen kan je terecht bij de infobalie op het Bolderplein van kampeerterrein Stortemelk. 

Zelf foto's maken

Het maken van foto’s met je mobiel of een digitale camera vinden we prima. Foto- en videoapparatuur met een grote lens zijn wel verboden op het festivalterrein.

Toegankelijkheid

Afstand

De afstand tot de locaties verschilt per jaar, maar in principe zijn alle festivallocaties op wandelafstand van elkaar.

Mocht je je toch liever verplaatsen per fiets op het eiland, dan kan je een fiets huren bij de verschillende fietsverhuurders op het eiland. 

Beperking

Into The Great Wide Open 2022 vindt plaats in de natuur, waar de ondergrond zacht en hobbelig kan zijn. Daarmee is het helaas niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar: waar een wil is… 

Op het festival is een mindervalidentoilet bij het Sportveld aanwezig.

Bij specifieke vragen of voor meer informatie kan je contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl. We denken graag met je mee. 

Kinderen op 't festival

Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er zijn programmaonderdelen voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben voor Into The Great Wide Open 2022 eigen tickets nodig. Deze kosten €35,-.

Op Vlieland rijden weinig auto’s en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan jijzelf. We verzoeken onze bezoekers dan ook met klem een mobiel nummer achter te laten op het polsbandje van hun kind. Er zijn blanco bandjes beschikbaar bij de informatiebalie.

Huisregels

Alcohol

Let een beetje op je consumptie, dat is voor iedereen het leukst, inclusief jezelf. We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Er kan worden gevraagd om je legitimatie, zowel bij het inwisselen van je ticket voor een polsbandje als aan de bars.

Drugs

Niet doen joh. Als het misgaat is het dichtstbijzijnde ziekenhuis alleen per boot (en in nood per helikopter) te bereiken. Bovendien: meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd. De politie houdt regelmatig controles, zowel in Harlingen als op Vlieland. Neem het risico gewoon maar niet.

Eten en drinken

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan (water uitgezonderd). Houd hier rekening mee bij de toegangspoortjes. Er zijn legio mogelijkheden op het terrein om lekker te eten, en buiten het terrein mag je natuurlijk je eigen versnaperingen nuttigen. In verband met onze vergunning en om zwerfafval te beperken mogen er geen op het terrein gekochte drankjes mee naar buiten, dus drink ze op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Flyers en posters

Het is niet toegestaan op de locaties van het festival te flyeren of posters te plakken.

Fotografie/video/audio

Fotograferen en filmen is toegestaan, maar wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur ontstaat tijdens het festival of op ons festivalterrein. Deel de foto’s vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #itgwo22. Vinden we leuk.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij de infobalie op het Bolderplein en in De Winkel op het Sportveld zijn oordoppen te koop. In De Winkel worden ook geluidsbeperkende koptelefoons voor kinderen verkocht.

Huisdieren

Die zijn niet toegestaan. Dieren houden trouwens toch niet van harde muziek.

Milieu en natuur

Vlieland heet ons al jaren hartelijk welkom, en dat zien we ook graag nog jaren zo. Dus denk aan het milieu en houd het eiland schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden. Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee. Wij vragen jullie dat ook te doen en alleen op de paden te lopen.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium. Je medebezoekers zien ook graag wat daar gebeurt. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar ze in dat geval bewaard worden.

Respect

Heb respect voor elkaar en gun iedereen een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus: vier feest, maar houd rekening met de zon, pas op met alcohol en denk aan het feit dat we met veel mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Roken

Er is extreme droogte op Vlieland. Roken mag alleen op de daarvoor aangewezen plekken. Je peuk doe je na afloop natuurlijk in een daarvoor bestemde asbak en zeker niet op de grond.

Rust

Vlieland is een eiland van rust en ruimte. Respecteer dat. Houd er ook rekening mee dat we veel kinderen te gast hebben. Bewaar 's nachts op de campings de rust. Op Stortemelk geldt absolute stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend.

Strand en kampvuur

's Nachts een fikkie stoken op het strand: dat mag, maar alleen na aanvragen van een vergunning bij de receptie van Stortemelk. 's Morgens vroeg rennen er weer kinderen rond op blote voeten. Laat daarom geen rotzooi achter en geef het goede voorbeeld aan de volgende generatie.

Vandalisme en graffiti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt wordt overgedragen aan de politie.

Vuur

Op de campings is open vuur ten strengste verboden. Op het strand mag je gerust een fikkie stoken, maar er mag niet met hout gesleept worden over de campings.

Wapens

Nee toch.