Praktisch

Alles wat je moet weten over je bezoek aan Vlieland tijdens Into The Great Wide Open 2022.

Into The Great Wide Open 2022 is uitverkocht. Tickets voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar zijn nog te koop via de ticketshop

Voor Into The Great Wide Open 2022 heb je naast een festivalticket ook een bootovertocht en een accommodatie nodig. Dat regel je op eigen gelegenheid. Hieronder vind je zo veel mogelijk praktische informatie over het festival, de kaartverkoop, de slaapmogelijkheden op Vlieland en de reis naar het eiland.

Geen zin in scrollen? Via de knoppen in de menubalk spring je eenvoudig naar een specifieke categorie. En kun je het antwoord op je vraag echt nergens vinden? Neem dan contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

Praktisch

Vervoer

Bagage naar overnachtingsplek

Vlieland is autoluw dus wellicht vraag je je af hoe je je bagage naar je overnachtingsplek krijgt. We hebben daar een goed antwoord op. Op Vlieland zijn er verschillende bagagevervoerders die voor een klein bedrag je bagage naar het juiste adres brengen. Hun wagens staan klaar als je de boot afkomt en zijn voorzien van borden waar de verschillende locaties op staan. Verblijf je in een vakantiehuisje, geef dan de naam van dat huisje, zij labelen de bagage en brengen alles naar het juiste adres.

Wil je dat de bagage aan het eind van de vakantie ook weer naar de boot gebracht wordt, dan kun je dat bespreken of een formulier hiervoor invullen. Ze stoppen de bagage in de karren van Rederij Doeksen, deze gaan aan boord en in Harlingen kun je de bagage er weer uit halen. Meer informatie op www.vlieland.net. En zorg er wel voor dat je bagage herkenbaar is, zodat je je eigen spullen makkelijk terugvindt.

Bootovertocht

Tickets voor de boot van Harlingen naar Vlieland koop je via Rederij Doeksen. Op hun website kan je alles vinden over de tarieven en dienstregeling met de veerdienst of de sneldienst. Ook vind je er informatie over bagagevervoer, fietsen op de veerboot of de faciliteiten in de terminal.

In het kader van de Goede Reis zullen bootovertochten van bezoekers voor het festival dit jaar klimaatneutraal worden gemaakt.

De Goede Reis

Dit jaar zit op ieder ticket voor Into The Great Wide Open een toeslag van €5,-. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun €5,- op het festival terug. Meld je bij de Goede Reis-balie met een bewijs van jouw groene reis en je toegangsticket. Lees hier alles over de Goede Reis.

Boek een Goede Reis die bij jou past:

Fossielvrije Festival Bus

Dit jaar rijdt Festivalbussen.nl een heuse lijndienst vanaf Amsterdam CS direct naar Harlingen-Haven voor Into The Great Wide Open 2022. Tickets zijn nog niet beschikbaar,

Ook als je uit Utrecht, Den Haag of Rotterdam komt is tot Amsterdam met de trein en dan met de festivalbus de snelste optie. Het is ook de meest ontspannen en snelste optie, als je het parkeren en uitladen van je auto meetelt. Het is ook nog eens een duurzame reisoptie, omdat er speciaal voor het festival op de beste renewable diesel gereden wordt. Hiermee reis je fossielvrij en verminder je de CO2-uitstoot van jouw reis met 85%.

Als het lastig is om op de fiets met al je bagage naar de vertreklocatie op Amsterdam CS te komen, overweeg dan een elektrische taxi om dat stuk te overbruggen. Bagage kan vanuit de festivalbus in Harlingen bij de terminal direct de bagagekarren naar Stortemelk in, dat scheelt zeulen en slepen.

Voor informatie over aankomst- en vertrektijden en het kopen van een ticket ga je naar festivalbussen.nl.

Trein op Nederlandse windenergie

Met de trein is de boot ook goed bereikbaar. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op de website van NS plan je gemakkelijk je reis. Reizen met de NS is geheel fossielvrij omdat er op 100% windmolenstroom gereden wordt. Daarom is het reizen met de trein onderdeel van de Goede Reis.

Het is ook mogelijk om een Waddenretour te boeken via Rederij Doeksen. Dit is een voordelig trein-bootkaartje, vanaf Leeuwarden, Groningen of Sneek. 

Zeilschip voor de wind

Zeilen naar Into The Great Wide Open 2022. Dat klinkt toch fantastisch? Er zullen weer een heel aantal zeilschepen naar het festival zeilen. Meezeilen kan, we zijn druk bezig om de afvaartdata rond te krijgen. Snel meer nieuws.

Fietsen

Fietsen is natuurlijk een van de meest duurzame manieren om op Into The Great Wide Open te komen. Niet voor iedereen, maar zeer goed mogelijk, vooral als je er de tijd voor neemt en er een mooie tocht van maakt. Hier plan je de mooiste fietsroutes vanaf thuis naar de veerterminal in Harlingen haven. Vergeet niet een mooie actiefoto van jezelf onderweg te maken. Ter inspiratie een fietsroute vanuit Amsterdam en Utrecht naar Vlieland.

Auto - Dat kan dit jaar ook fossielvrij

Met het Goede Reis programma probeert Into The Great Wide Open zoveel mogelijk mensen fossielvrij naar Vlieland te laten reizen. Dat betekent zonder auto’s die op fossiele brandstof rijden. Dat kan voor bijna iedereen dit jaar:

Elektrische auto goedkoop gebruiken via autodeelplatform

De meest luxe reisoptie is met een elektrische deelauto van Mywheels die je eenvoudig kan gebruiken. Elektrisch rijden wordt zo voor iedereen beschikbaar en betaalbaar. Je reserveert een elektrische auto bij jou in de buurt via de MyWheels site (ze staan echt overal in de steden). Je opent en start de auto met de app. Je rijdt naar Harlingen haven, gooit je bagage op de bagagekarren naar Vlieland, parkeert je auto op lang parkeren – helemaal gratis voor Mywheels-gebruikers – waar die wanneer nodig aan de lader kan. En na het festival haal je je auto daar gewoon weer op. Je betaalt slechts huur voor de dagen dat je erin rijdt, dus niet voor de dagen in de stalling.

Eigen auto op groene stroom of hernieuwbare diesel

​Heb jij een dieselauto? Dan kan je prima fossielvrije hernieuwbare diesel tanken. Dat levert een CO2-besparing van 85% op. Deze biobrandstof (Neste MY Renewable Diesel, gemaakt van reststromen) is op deze 113 tankstations te tanken.

Een elektrische auto op groene stroom is natuurlijk ook een duurzame reisoptie. Into The Great Wide Open waardeert zowel gebruik van elektrische- als duurzame biobrandstof auto’s als Goede Reis opties.

Dus: overweeg nog eens goed of de fossiele auto dit jaar echt niet thuis kan blijven staan.

Kan het niet anders of lijkt het toch te veel moeite, zorg dan sowieso dat alle stoelen bezet zijn. Into The Great Wide Open werkt hiervoor samen met Slinger, een heel handige autostoel deel-app via WhatsApp.Fiets huren

Op Vlieland is het makkelijk en praktisch om een fiets te huren. Om alvast op zoek te gaan naar je ideale tweewieler, trap door naar:

Jan van Vlieland: www.janvanvlieland.nl

Frisia: www.frisia.vlie.nl

Zeelen: zeelenfiets.nl/fietsverhuur-vlieland

Parkeer je fiets bij de verschillende festivallocaties op de daarvoor bestemde plekken en niet in de eerste de beste bosrand die je tegenkomt.

Het kampeerterrein Lange Paal ligt wat verder van de festivallocaties af en daarom adviseren wij de festivalbezoekers die hun kampement daar op hebben gezet om een een fiets te huren.

Er rijden ook bussen tussen Lange Paal en het festivalterrein volgens de reguliere dienstregeling.

Parkeren

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van de haven van Harlingen. Hier vind je de verschillende opties in Harlingen en op de route daar naartoe. Je kan ook alvast je parkeerplek reserveren. De locatie Lang Parkeren (op vijftien minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal.

Zorg er in verband met de verwachte drukte voor dat je ruim op tijd op de parkeerplaats in Harlingen bent. Wil je zonder stress de boot pakken, zorg dan dat je anderhalf tot twee uur voor de afvaart aanwezig bent.Reis naar Vlieland

Naar Vlieland reis je met de veerboot. Deze vertrekt van het vasteland vanaf Harlingen Haven. Tickets voor de boot van Harlingen naar Vlieland koop je via Rederij Doeksen. Op hun website kan je alles vinden over de tarieven en dienstregeling met de veerdienst of de sneldienst. Ook vind je er informatie over bagagevervoer, fietsen meenemen op de veerboot en de faciliteiten in de terminal.

Dit jaar zullen alle bootovertochten die bezoekers voor het festival maken klimaatneutraal worden gemaakt, met behulp van de Goede Reis toeslag op de festivaltickets. Reis je op duurzame wijze naar Harlingen Haven, dan kan je de €5,- Goede Reis toeslag op je festivalticket terugkrijgen in de vorm van consumptietegoed. Hier lees je alles over de Goede Reis.

Spullen vervoeren naar de boot

Het is handig (en groen) om met de trein te komen. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op www.ns.nl kun je je reis plannen.

Ook zal er dit jaar weer een festivalbus vertrekken vanuit Amsterdam en Utrecht. De bussen brengen je razendsnel en ook nog eens klimaatneutraal naar de veerterminal. Tickets zijn hier te boeken.

Wil je toch met de auto komen, dan is het goed om te weten dat dit jaar de Visserijdagen zijn in Harlingen in hetzelfde weekend. Bovendien zijn er wegwerkzaamheden in Harlingen gaande en is op de Afsluitdijk maar 1 rijbaan in gebruik. Houd dus rekening met drukte en langere reistijden als je met de auto komt.

Er zijn verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Op https://www.rederij-doeksen.nl/parkeren vind je verschillende parkeergelegenheden en de route daar naar toe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Transport op Vlieland

Aangekomen op Vlieland is het mogelijk om tegen een kleine vergoeding bagage op het logeeradres te laten afleveren. Desgewenst brengen diezelfde vervoerders de tassen en koffers ook weer terug naar de bootterminal in de haven. Vergeet evengoed niet de bagage te labelen.

De festivallocaties zijn goed te belopen, maar Vlieland is ook fijn op de fiets. Fietsverhuurders zijn dichtbij de bootterminal gevestigd. Voor alle paardenliefhebbers zijn er ook paarden en pony’s te huur bij een van de twee manages op het eiland.

Vanaf Kampeerterrein De Lange Paal rijden bussen naar het Sportveld (Halte Stortemelk).

Overnachten

Kampeervouchers

Via de ticketverkoop bieden we drie kampeeropties aan. Deze werken allemaal net iets anders.

Kampeervoucher Stortemelk (deze kampeervouchers zijn uitverkocht)

Een voucher voor kampeerterrein Stortemelk is eigenlijk een tijdelijke reservering op jouw naam voor een tentplek (voor maximaal één tent). Je kan zelf besluiten met hoeveel mensen je in de tent gaat slapen (tot maximaal vier personen per tent).

Na aankoop van deze voucher ontvang je vanaf 3 februari via Stortemelk een link waarmee je een tentplek kan boeken binnen een bepaalde periode. Maak je je reservering niet voor de uiterste datum definitief, dan vervalt je voucher en heb je geen recht meer op een tentplek. 

Eventueel vrijgekomen tentplekken kunnen geboekt worden via kampeerterrein Stortemelk zelf.

Kampeervoucher De Lange Paal

Een voucher voor natuurkampeerterrein De Lange Paal is een reservering voor één persoon. Ongeacht met hoeveel tenten je komt, heb je dus voor elke persoon een voucher nodig. Het is mogelijk om een voucher te kopen voor twee of drie nachten, maar als je na aanschaf toch een nachtje langer wil blijven dan kan dat ook – je kan dat ter plekke regelen met de boswachter en daar het nachtje direct bijpinnen.

Kampeervoucher BlueCAMP

Het BlueCAMP-arrangement bestaat uit een verblijf van donderdag 1 september tot zondag 4 september in een van de tweepersoons BlueCAMP-tenten op De Lange Paal (Wadveld 4), inclusief iedere ochtend een vers ontbijtje. De tentstof van deze tenten is gemaakt van gerecycled denim in samenwerking met TenCate Outdoor Fabrics. De BlueCAMP hosts zorgen voor een ontspannen en gastvrij verblijf, waarbij je niets tekortkomt.

De overnachting in een BlueCAMP-tent kost €350,-. Het arrangement is voor twee personen en voor drie aaneengesloten nachten tussen donderdag en zondag. Een nachtje langer blijven kan ook in overleg met BlueCAMP.

Let op: het BlueCAMP-arrangement is exclusief festivaltickets. Het annuleren van dit arrangement is niet mogelijk.

Kamperen

Op Vlieland zijn twee kampeerterreinen: kampeerterrein Stortemelk en natuurkampeerterrein De Lange Paal. Via de ticketverkoop kan je een kampeervoucher aanschaffen voor kampeerterrein Stortemelk of kampeerterrein De Lange Paal. Met die voucher maak je vervolgens zelf een reservering op het betreffende kampeerterrein.

Ook kan je kamperen in een BlueCAMP-tent. De tentstof van deze tenten is gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken. Een tent voor twee personen in het BlueCAMP-kamp kan je ook boeken via de ticketverkoop. 

Op eigen gelegenheid

Bij het festivalticket zit geen accommodatie inbegrepen. Overnachten op Vlieland tijdens Into The Great Wide Open regel je op eigen gelegenheid. Tijdens de ticketverkoop is het mogelijk om een kampeerplekje te reserveren op een van de twee kampeerterreinen op Vlieland (Stortemelk en De Lange Paal). Ook kan je een BlueCAMP-tent boeken. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een huisje, hotel of B&B regelen. Deze kan je onder andere boeken via VVV Vlieland. Bij de praktische info vind je meer over de overnachtingsmogelijkheden op het eiland.

Overige accommodaties

Slaapschepen

Naast kamperen is het mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de jachthaven van Vlieland, op loopafstand van het festivalterrein. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl

Je kan natuurlijk ook in een van de vele andere accommodaties (vakantiehuisjes, hotels, bed&breakfasts) verblijven op Vlieland. Je kan deze onder andere boeken via VVV Vlieland.
Tickets en verkoop

Kaartje over

Vanaf 2 maart 12:00 uur openen we de Wachtlijst. Je kunt daar je tickets die je over hebt doorverkopen aan mensen die op zoek zijn naar een ticket.

Als je een ticket wilt verkopen, ga dan naar de bevestigingsmail van Paylogic. Onderaan kan je naar de 'Orderstatus' gaan. Daar geef je aan welke tickets je wilt aanbieden aan mensen die een kaartje zoeken via de Wachtlijst.

Via de Wachtlijst kan je alleen festivaltickets voor volwassenen verkopen. Accommodaties en kampeervouchers kan je niet aanbieden. Later in het jaar zullen we de Vraag en aanbod pagina openen, waar je accommodaties kan aanbieden.

Meer informatie over de Wachtlijst vind je hier.

Kaartje via derden

Into The Great Wide Open verkoopt geen tickets via derden. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets verkocht via onze eigen website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop dan alsnog nooit je ticket(s) via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren. De meest veilige optie om bij een uitverkocht festival alsnog tickets te kopen is via onze Wachtlijst.

Zie je toch een externe partij die kaarten verkoopt? Laat je niet verleiden. Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er vanuit dat ze aan kaarten kunnen komen, om deze vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans om tickets te bemachtigen als iedere andere potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken.

Goed om te weten is dat wij de e-tickets pas vlak voor het festival naar de kaartkopers sturen. Doordat we tickets pas wat later toesturen, hopen we het rondgaan van ongeldige tickets tegen te gaan.

Facebook

Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets. Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan onder andere:

- Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.

- Het aanbieden van meerdere kaarten.

- Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

Marktplaats

Via Marktplaats tickets aanschaffen is vergelijkbaar met aanschaffen via Facebook. Ook hier zijn veel oplichters actief en hebben aanbieders vaak geen tickets.

Ticketswap

Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor maximaal 120% van de originele prijs aanbieden. Bij het aanschaffen van een ticket via Ticketswap worden de barcodes vervangen voor nieuwe barcodes. Ticketswap is daarmee de meest veilige optie om tickets over te nemen van iemand anders. Wees je er ook hier van bewust dat het aankopen van tickets feitelijk alleen kan nadat wij de e-tickets hebben verstuurd.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.Naam veranderen

Het is mogelijk om de naam van je gepersonaliseerde ticket te wijzigen. Ga via je bevestigingsmail van Paylogic naar 'Orderstatus', onderaan de mail. Via de knop 'Naamswijziging' kan je de naam op het ticket aanpassen.Personaliseren

Na het kopen van tickets vragen we je om je festivaltickets te personaliseren. Dit kan direct, maar kan ook op een later moment, tot aanvang van het festival. Je kan dit doen via de bevestigingsmail van Paylogic.

Heb je tickets gekocht voor je vrienden? Dan vragen we je ook de tickets van je vrienden te personaliseren. Zij zullen daar een bevestiging van krijgen per email. Het is ook mogelijk om de gegevens op een later moment weer aan te passen.

Kampeervouchers hoeven niet te worden gepersonaliseerd.Ticket ontvangen

De tickets worden niet direct, maar op een later moment toegestuurd. Dit zal vlak voor het festival zijn. Daarmee willen we illegale handel voorkomen. Je zult je tickets ontvangen vanaf 18 augustus 2022.

Zorg ervoor dat je je tickets hebt gepersonaliseerd voordat we de e-tickets versturen.

Heb je tickets over, dan kan je zodra de Wachtlijst over is, je tickets alvast aanbieden. Alle informatie over de Wachtlijst vind je hier.

Uitverkocht

Het festival is uitverkocht en er komen geen nieuwe tickets meer in verkoop. 

Als het je niet is gelukt om een kaartje te bemachtigen is er de wachtlijst. De inschrijving voor de Wachtlijst wordt in maart geopend. Vanaf 2 maart 12:00 uur kan je kaarten verkopen of kopen via de Wachtlijst.

Na je inschrijving voor de wachtlijst om kans te maken alsnog tickets voor Into The Great Wide Open te kunnen kopen, krijg je een bevestigingsmail van ons, maar niet direct. De wachtlijst wordt eerst gefilterd, alvorens je een mail krijgt met je positie. Daar kun je dus gerust op wachten.

Aan de beurt?

Zodra een of meerdere tickets vrijkomen, heeft diegene die bovenaan de wachtlijst staat de eerste mogelijkheid de tickets aan te schaffen.Midden juni, midden juli en begin augustus worden vrijgekomen kaarten verdeeld onder de wachtlijsters.

Wanneer je aan de beurt bent ontvang je een ticketlink, op het e-mailadres dat je hebt opgegeven, waarmee je het aangeboden aantal tickets kunt aanschaffen. Je ontvangt hierbij ook een link om eventueel kindertickets te kopen. Let wel op: wanneer je aan de beurt bent, heb je een beperkte periode de tijd om de tickets aan te schaffen. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

We bieden dit op deze manier aan om zwarthandel tegen te gaan en zodat iedereen zeker kan zijn van een geldig ticket.

Wanneer de wachtlijst weer is gesloten krijg je van ons een e-mail met daarop je positie op de wachtlijst. Daarna is het even afwachten: midden juni, midden juli en begin augustus worden vrijgekomen kaarten verdeeld onder de wachtlijsters.

Het is niet mogelijk om een aanpassing te doen voor je wachtlijst-aanmelding. Je aanmelding op de wachtlijst wordt opgeslagen met de precieze tijdcode van het moment dat je je inschreef. Deze tijdcode bepaalt je positie op de wachtlijst.

Veilig overnemen

Wij raden aan nooit tickets te kopen via dergelijke websites zoals Ticketswap / Facebook / Marktplaats. Al zou het ticket geldig zijn, dergelijke aanbieders kunnen hun kaarten meerdere malen verkopen.

Het enige wat we kunnen aanbevelen, is wachten op onze Wachtlijst, die in maart opent. Dan weet je zeker dat je, wanneer je aan de beurt bent, officiële tickets koopt.Verkoop

De ticketvoorverkoop startte op zaterdag 22 januari om 12:00 uur. De vraag was wederom vele malen groter dan het aanbod. Into The Great Wide Open 2022 is uitverkocht. Er zijn nog wel tickets te koop voor kinderen tussen de 4 en 17 jaar. Deze tickets kosten €35,-. Kinderen tot 4 jaar mogen zonder kaartje mee naar het festival.

De ticketprijzen zijn exclusief €2,- servicekosten per ticket. De bootovertocht naar Vlieland en accommodatie op het eiland zijn niet inbegrepen in de tickets. Deze moet je dus zelf regelen. Lees hier alles over de mogelijkheden voor accommodaties en de reis naar Vlieland.

Festival

Blokkenschema

Het blokkenschema maken we ongeveer 2 weken van te voren bekend.Datum

Into The Great Wide Open vindt plaats van donderdag 1 september tot en met zondag 4 september 2022.

Festival app

Via de app Timesquare kan je alle informatie over het festival vinden.


Programma

Het grootste deel van het programma is reeds bekend. Deze kun je vinden onder het kopje programma onderdelen. De laatste namen zullen in aanloop naar het festival bekend worden gemaakt. 

Verloren of gevonden

Alle gevonden voorwerpen worden verzameld bij de infobalie op het Bolderplein, naast de receptie van Stortemelk.

> Iets verloren?

Je kunt bij de infobalie informeren of het daar is afgegeven. Wanneer je iets op Kampeerterrein Stortemelk / Kampeerterrein Lange Paal ben verloren kan het ook zijn dat zij zelf de gevonden voorwerpen in hun beheer hebben.

Vlak voor het festival zal er een formulier online komen waar je je verloren voorwerp kunt aanmelden. Misschien komt het na afloop van het festival nog boven water en kunnen we je alsnog herenigen met je geliefde voorwerp.

> Iets gevonden?

Breng dit dan s.v.p. langs de infobalie. Zij kunnen inzien of iemand het voorwerp als verloren op heeft gegeven en dan zorgen wij ervoor dat het weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komt.

> Is de infobalie gesloten?

Dan zal ook hiervoor een formulier online komen waarin je dit kunt aangeven. Het zal mogelijk zijn om het voorwerp op een later tijdstip langs te brengen. 

Waar vind ik wat

Festival locaties & podia, muntenbalies, EHBO en dergelijke vind je op de festivalkaarten. Deze zijn beschikbaar op Vlieland en op TimeSquare.

Je ticket kan je omruilen voor een polsbandje bij de ticketingbalie op het Bolderplein. Dit is naast de receptie van kampeerterrein Stortemelk. De ticketingbalie is open vanaf donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10:00 tot 23:00 uur. Op zondag is het open van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Voor programmaboekjes en vragen kan je terecht bij de infobalie, wat bij de ticketingbalie is.

Zelf foto's maken

Het maken van foto’s met je mobiel of een digitale camera vinden we prima. Handycams zijn wel verboden op het festivalterrein.

Toegankelijkheid

Afstand

De afstand tot de locaties verschilt per jaar. Voor 2019 zijn de locaties op wandelafstand van elkaar.Beperking

Into The Great Wide Open 2022 vindt plaats in de natuur, waar de ondergrond zacht en hobbelig kan zijn. Daarmee is het helaas niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar: waar een wil is… Bij specifieke vragen of voor meer informatie, graag contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl. We denken graag met je mee.


Kinderen op 't festival

Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er zijn verschillende programmaonderdelen voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben voor Into The Great Wide Open 2022 eigen tickets nodig. Deze kosten €35,-.

Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan jijzelf. We verzoeken onze bezoekers dan ook met klem een mobiel nummer achter te laten op het polsbandje van hun kind. Er zijn blanco bandjes beschikbaar bij de informatiebalie.

Huisregels

Alcohol

Let een beetje op je consumptie, dat is voor iedereen het leukst, inclusief jezelf. We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Er kan worden gevraagd om je legitimatie, zowel bij het inwisselen van je ticket voor een polsbandje als aan de bars.

Drugs

Niet doen joh. Als het misgaat is het dichtstbijzijnde ziekenhuis alleen per boot (en in nood per helikopter) te bereiken. Bovendien: meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd. De politie houdt regelmatig controles, zowel in Harlingen als op Vlieland. Neem het risico gewoon maar niet.

Eten en drinken

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan (water uitgezonderd). Houd hier rekening mee bij de toegangspoortjes. Er zijn legio mogelijkheden op het terrein om lekker te eten, en buiten het terrein mag je natuurlijk je eigen versnaperingen nuttigen. In verband met onze vergunning en om zwerfafval te beperken mogen er geen op het terrein gekochte drankjes mee naar buiten, dus drink ze op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Flyers en posters

Het is niet toegestaan op de locaties van het festival te flyeren of posters te plakken.

Fotografie/video/audio

Fotograferen en filmen is toegestaan, maar wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur ontstaat tijdens het festival of op ons festivalterrein. Deel de foto’s vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #itgwo22. Vinden we leuk.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij de infobalie op het Bolderplein en in De Winkel op het Sportveld zijn oordoppen te koop. In De Winkel worden ook geluidsbeperkende koptelefoons voor kinderen verkocht.

Huisdieren

Die zijn niet toegestaan. Dieren houden trouwens toch niet van harde muziek.

Milieu en natuur

Vlieland heet ons al jaren hartelijk welkom, en dat zien we ook graag nog jaren zo. Dus denk aan het milieu en houd het eiland schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden. Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee. Wij vragen jullie dat ook te doen en alleen op de paden te lopen.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium. Je medebezoekers zien ook graag wat daar gebeurt. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar ze in dat geval bewaard worden.

Respect

Heb respect voor elkaar en gun iedereen een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus: vier feest, maar houd rekening met de zon, pas op met alcohol en denk aan het feit dat we met veel mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Roken

Dat mag, maar houd rekening met je medemens en doe je peuk na afloop alsjeblieft in een daarvoor bestemde asbak. In een natuurgebied gooi je die namelijk niet op de grond. Mocht er een periode zijn van extreme droogte, dan kan de lokale overheid een rookverbod instellen in de natuur- en buitengebieden. Dan mag er dus niet meer gerookt worden in de duinen, in het bos en op het Sportveld.

Rust

Vlieland is een eiland van rust en ruimte. Respecteer dat. Houd er ook rekening mee dat we veel kinderen te gast hebben. Bewaar 's nachts op de campings de rust. Op Stortemelk geldt absolute stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend.

Strand

's Nachts een fikkie stoken op het strand: lekker doen! Maar 's morgens vroeg rennen er weer kinderen rond op blote voeten. Laat daarom geen rotzooi achter en geef het goede voorbeeld aan de volgende generatie.

Vandalisme en graffiti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt wordt overgedragen aan de politie.

Vuur

Op de campings is open vuur ten strengste verboden. Op het strand mag je gerust een fikkie stoken, maar er mag niet met hout gesleept worden over de campings.

Wapens

Nee toch.