Praktisch

Alles wat je moet weten over je bezoek aan Vlieland tijdens Into The Great Wide Open.


Into The Great Wide Open 2022 vond plaats van donderdag 1 tot en met 4 september op Vlieland. De data van de editie in 2023 zijn nog niet bekend, deze worden in het najaar bekend gemaakt. 

Geen zin in scrollen? Via de knoppen in de menubalk spring je eenvoudig naar een specifieke categorie. En kun je het antwoord op je vraag echt nergens vinden? Neem dan contact met ons op via info@intothegreatwideopen.nl.

Praktisch

Vervoer

Reizen naar het festival

Into The Great Wide Open vindt plaats op Vlieland. Om op Vlieland te komen, reis je met de boot vanaf Harlingen Haven. Boottickets zijn te koop via de Rederij Doeksen. 

Meer informatie over reizen naar Harlingen Haven richting het festival bekend gemaakt. 

Overnachten

Overnachten tijdens het festival

Accommodatie tijdens het festival is op eigen gelegenheid. Er zijn verschillende mogelijkheden op het eiland; kamperen, hotels, slaapschepen of in een van de vele vakantiehuisjes. 

Bij de start van de kaartverkoop is het mogelijk om een kampeervoucher voor Kampeerterrein Stortemelk en/of Kampeerterrein De Lange Paal aan te schaffen. Meer informatie over de werkwijze volgt. 

Tickets en verkoop

Datum kaartverkoop

De data van Into The Great Wide Open 2023 en de start van de kaartverkoop zijn nog niet bekend. Deze worden in het najaar van 2022 bekend gemaakt. 

Festival

Verloren voorwerpen tijdens Into The Great Wide Open 2022

Alle gevonden voorwerpen, die gevonden zijn op het festival, zijn naar het kantoor in Amsterdam gebracht. 

Heb je iets aangemeld via het formulier Gevonden voorwerpen Into The Great Wide Open en is het gevonden, dan is er contact met je opgenomen. Mocht je toch iets kwijt zijn, dan kan je ook nog contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl. 

Toegankelijkheid

Huisregels

Alcohol

Let een beetje op je consumptie, dat is voor iedereen het leukst, inclusief jezelf. We schenken alleen alcohol aan mensen boven de 18 jaar. Er kan worden gevraagd om je legitimatie, zowel bij het inwisselen van je ticket voor een polsbandje als aan de bars.

Drugs

Niet doen joh. Als het misgaat is het dichtstbijzijnde ziekenhuis alleen per boot (en in nood per helikopter) te bereiken. Bovendien: meer dan de wettelijk toegestane hoeveelheid softdrugs is verboden, net als harddrugs in het algemeen. Wie wordt betrapt loopt het risico van het festival en de campings te worden verwijderd. De politie houdt regelmatig controles, zowel in Harlingen als op Vlieland. Neem het risico gewoon maar niet.

Eten en drinken

We accepteren geen blikjes en glaswerk op het festivalterrein. Ook het meenemen van eigen eten en drinken is niet toegestaan (water uitgezonderd). Houd hier rekening mee bij de toegangspoortjes. Er zijn legio mogelijkheden op het terrein om lekker te eten, en buiten het terrein mag je natuurlijk je eigen versnaperingen nuttigen. In verband met onze vergunning en om zwerfafval te beperken mogen er geen op het terrein gekochte drankjes mee naar buiten, dus drink ze op bij de podia waar je ze gekocht hebt.

Flyers en posters

Het is niet toegestaan op de locaties van het festival te flyeren of posters te plakken.

Fotografie/video/audio

Fotograferen en filmen is toegestaan, maar wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die aan apparatuur ontstaat tijdens het festival of op ons festivalterrein. Deel de foto’s vooral met ons op social media, gebruik daarvoor de hashtag #itgwo22. Vinden we leuk.

Geluid

Denk aan je oren, draag geluidsbescherming tijdens de concerten. Bij de infobalie op het Bolderplein en in De Winkel op het Sportveld zijn oordoppen te koop. In De Winkel worden ook geluidsbeperkende koptelefoons voor kinderen verkocht.

Huisdieren

Die zijn niet toegestaan. Dieren houden trouwens toch niet van harde muziek.

Milieu en natuur

Vlieland heet ons al jaren hartelijk welkom, en dat zien we ook graag nog jaren zo. Dus denk aan het milieu en houd het eiland schoon. Ook al kun je het niet altijd direct of met het blote oog zien, op Vlieland zijn veel bijzondere en soms ook beschermde plantjes en dieren te vinden. Into The Great Wide Open is extra voorzichtig en houdt daar bij de voorbereiding en opbouw rekening mee. Wij vragen jullie dat ook te doen en alleen op de paden te lopen.

Paraplu’s

Je mag je paraplu meenemen het terrein op, maar het is niet de bedoeling dat je deze opsteekt voor het podium. Je medebezoekers zien ook graag wat daar gebeurt. Paraplu’s worden bij overlast in beslag genomen en helaas hebben we geen paraplu-park waar ze in dat geval bewaard worden.

Respect

Heb respect voor elkaar en gun iedereen een te gek festival. Agressiviteit is nooit de oplossing. Dus: vier feest, maar houd rekening met de zon, pas op met alcohol en denk aan het feit dat we met veel mensen op een kleine plek bij elkaar zijn.

Roken

Er is extreme droogte op Vlieland. Roken mag alleen op de daarvoor aangewezen plekken. Je peuk doe je na afloop natuurlijk in een daarvoor bestemde asbak en zeker niet op de grond.

Rust

Vlieland is een eiland van rust en ruimte. Respecteer dat. Houd er ook rekening mee dat we veel kinderen te gast hebben. Bewaar 's nachts op de campings de rust. Op Stortemelk geldt absolute stilte van middernacht tot zeven uur in de ochtend.

Strand en kampvuur

's Nachts een fikkie stoken op het strand: dat mag, maar alleen na aanvragen van een vergunning bij de receptie van Stortemelk. 's Morgens vroeg rennen er weer kinderen rond op blote voeten. Laat daarom geen rotzooi achter en geef het goede voorbeeld aan de volgende generatie.

Vandalisme en graffiti

Ten strengste verboden. Wie wordt betrapt wordt overgedragen aan de politie.

Vuur

Op de campings is open vuur ten strengste verboden. Op het strand mag je gerust een fikkie stoken, maar er mag niet met hout gesleept worden over de campings.

Wapens

Nee toch.