Programma // Kunst

Pelle Schilling

LongStringInstallation_v2.1_53.2984720, 5.0841818


LongStringInstallation_v2.1_53.2984720, 5.0841818 kwam tot stand na eindeloos experimenteren, in een doorlopend onderzoek naar de akoestische en dynamische kwaliteit van lange snaren. In deze opstelling worden de snaren door elektromagneten in een trilling gebracht om een ​​basistoon te creëren. De beweging van bomen in de wind bespeelt de snaren, wat resulteert in een steeds veranderende compositie die je al liggend in het bos op eigen houtje kan ervaren.

Pelle Schilling
Pelle Schilling

Over Pelle Schilling

Pelle Schilling is kunstenaar, uitvinder van kinetische instrumenten en componist van geluid en beweging. In 2018 is Pelle afgestudeerd aan de HKU en deze zomer rondt hij zijn master ArtScience af aan de KABK in Den Haag. In zijn onderzoek kijkt hij naar fysieke analoge fenomenen en hoe deze kunnen worden bespeeld. Hierbij creëert hij dynamische werken die de nieuwsgierigheid van de bezoeker en hemzelf prikkelen. Door te spelen met dynamiek, ruimte, verrassing, attentie en gevaar creëert hij een rauwe sensorische ervaring die ons terugbrengt naar het ‘nu’. Zo moedigt hij je aan het rationele te verlaten en je onder te dompelen in je zintuigen.

Podcast Kunstklanken

In Kunstklanken maak je kennis met kunstwerken die tijdens Into The Great Wide Open 2023 op Vlieland neerstrijken. In aflevering 2 hoor je kunstenaar Pelle Schilling over zijn fascinatie voor kinetische instrumenten.