Vrijwilligers

Onmisbaar voor het festival

Into The Great Wide Open werkt samen met vrijwilligers. Sterker nog, zonder vrijwilligers zou er helemaal geen festival zijn. Vrijwilligers zijn dus onmisbaar voor een festival als Into The Great Wide Open. Als medewerkers, maar zeker ook als sfeermakers. Ieder jaar komen er honderden mensen naar het eiland om hun handen uit hun mouwen te steken voor het leukste festival van het jaar. Ben jij dat ook? Top!

Als vrijwilliger werk je in ruil voor toegang tot het festival. En omdat jij je voor ons in het zweet werkt, willen we je goed verzorgen. Als vrijwilliger krijg je daarom drie maaltijden op de dagen dat je werkt, zorgen we voor een fijne plek op de immer gezellige vrijwilligerscamping en - we kunnen het niet vaak genoeg zeggen - een bandje voor het altijd uitverkochte festivalweekend. 

Of je nu voor het eerst komt of al jaren als vrijwilliger erbij bent maakt niet uit. Het enige wat we van jou vragen is een minimale beschikbaarheid van 28 augustus t/m 2 september 2024. De rest wijst zich vanzelf!

Wat je van ons krijgt

 • Een polsbandje voor het hele festivalweekend, zodat je ook even kunt genieten van het festival waar jij hard voor werkt.
 • Drie maaltijden tijdens de dagen dat je werkt bij de crewcatering.
 • We ontmoeten elkaar van tevoren tijdens de vrijwilligersbijeenkomst. Daar leer je je team en teamleiders (subco’s genaamd) kennen.
 • Tijdens je werk leer je allemaal gezellige mede vrijwilligers kennen en krijg je een leuk kijkje in de keuken van een echt festival.
 • Je helpt mee aan een van de leukste festivals van het jaar, voor de bezoekers en artiesten ben je net zo belangrijk als je voor ons bent!
 • Je kunt je werk voor een culturele organisatie op je cv zetten.
 • En natuurlijk hebben we altijd nog wel wat extra’s, maar dat houden we nog even geheim.
Vrijwilligers
Beeld door Sjoerd Knol
Vrijwilliger

Wij zoeken

 • Je bent enthousiast over het festival en Vlieland, en vindt het leuk om met zowel het publiek als de crew en artiesten om te gaan.
 • Je bent 18 jaar of ouder.
 • Je bent minimaal vanaf 28 augustus t/m 2 september 2024 beschikbaar. Let op, dit is heel belangrijk omdat Vlieland een aardig stukje reizen is. We zorgen dus in de roosters dat je nooit hoeft te werken op je aankomst- en vertrekdag, maar daarom moet je wel een ruime beschikbaarheid hebben.
 • Je houdt er rekening mee dat je op je aankomst- en vertrekdag niet werkt, dus dan ook geen crewcatering van ons krijgt. Gelukkig is er op het eiland ook een supermarkt en zijn er leuke restaurants. Genoeg te eten dus!

Wat kan ik doen?

Van alles: van crewcatering tot achter de bar, en van de kunstroute tot opbouw. Overal kan jij aan de slag. Wil je weten wat de functies inhouden? Lees dan de beschrijvingen per functie hier (You can find a full overview of all available volunteer functions here).

Wanneer

Een festivaldag begint meestal om 10:00, maar bij sommige functies (zoals crewcatering) al om 07:00. De dagen eindigen op z’n laatst om 04:00 bij de nachtlocatie. Je werkt in shifts die tussen de 6 en 8 uur per dienst duren, als vrijwilliger werk je maximaal 24 uur verspreid over het hele weekend. De vrijwilligerscoördinatoren maken in de zomer een indeling van teams op basis van de voorkeuren die je in het aanmeldformulier hebt gegeven. Daarna gaan we aan de slag met de roosters. Dat is altijd een hele puzzel, want we houden rekening met je beschikbaarheid, vrienden waarmee je samen wilt werken én we zorgen dat iedereen verschillende diensten werkt. Dus we doen ons best dat jij niet iedere nacht werkt, of juist iedere ochtend heel vroeg. Máár, het festival begint dus wel altijd vroeg en eindigt pas laat, dus dat betekent dat je er vanuit kunt gaan dat je minimaal één late en één vroege dienst hebt.

Tijdlijn

Je hebt je aangemeld, en nu? De aanmeldingen blijven open t/m 31 mei 2024. Daarna selecteren wij wie er als vrijwilliger mag komen en wie er helaas op de wachtlijst komt te staan. Hierbij houden we rekening met je beschikbaarheid, je vriendengroep en of je al eens eerder bent geweest. Uiterlijk 15 juni krijg je te horen of je bent geselecteerd.

Vervolgens gaan wij aan de slag met het indelen van de teams. Op de vrijwilligersbijeenkomst krijg je te horen waar je bent ingedeeld en wie je subco is. Kun je daar niet bij zijn? Geen zorgen. Ongeveer twee weken na de bijeenkomst sturen we iedereen een briefing. Daarin staat alles wat je moet weten om naar het eiland te komen, inclusief je team.

Het rooster kun je ongeveer een week voor het festival verwachten. Je weer op dat moment al het belangrijkste: wat je functie is, wie er in je team zit en wanneer je de boot hebt. 

Eenmaal op het eiland, is er altijd een briefing. Wij heten je welkom en je krijgt je werkplek te zien. Zo ben je er helemaal klaar voor. Maar, dat duurt nog even natuurlijk. Tegen die tijd zullen we je ook via de mail op de hoogte houden. Eerst maar eens aanmelden!

Vrijwilligers
Beeld door Sjoerd Knol
Vrijwilligers