Functieomschrijvingen vrijwilligers

Into The Great Wide Open 2024

Lees hier welke vrijwilligersfuncties er zijn op Into The Great Wide Open en wat ze inhouden:

Afbouwen

Na afloop van het festival zorg je er met een heel team voor dat alles weer lijkt op het oude. Tijdens het festival ben je vrij, je start op zondagavond met de eerste taken. Het hoogtepunt voor jou is het breekfeest. Als jij in jouw aanmelding je voorkeur voor afbouwen aangeeft, krijg je aan het begin van de zomer nog meer informatie per mail over de werkzaamheden en werktijden.

Bar

Wat is een festival zonder bier? Precies, niks. Met deze functie sta je bij de podia en maak je dus veel van het festival mee, terwijl je met je team staat te knallen achter de bar. Bier tappen, wijntjes inschenken, limo’s maken, niets is voor jou te gek en je houd van lekker aanpoten.

Crewcatering

Houd je van koken? Dan is dit iets voor jou. Bij deze functie help je de kok met het voorbereiden van de gerechten voor de vrijwilligers en artiesten. En wat is er nou leuker dan alle hardwerkende mensen te voorzien van eten? Net als in een echt restaurant, is ook onze crewcatering een plek waar hard gewerkt wordt.

Flex

Kun je niet kiezen welke functie jou het leukste lijkt? Dan is dit iets voor jou. Als flexer ben je multi-inzetbaar waar dat nodig is. Geen dienst is hetzelfde, de ene keer spring je een uurtje bij achter een drukke bar en de andere keer help je met de bandjes controle bij een van de locaties. We houden het dus nog even spannend!

Foute Fietsen team

Tijdens het festival op Vlieland wemelt het van de fietsen. Om alle wegen fietsvrij te houden help je als enthousiaste Foute Fietsen team de bezoekers een plek te vinden voor hun fiets en zet je de fout geparkeerde fietsen in de Foute fietsenstalling. In deze functie is jouw aanwezigheid het allerbelangrijkste, al voelt dat soms anders. Maar, met een boek en een spelletje vermaken jullie je prima en zijn jullie een zichtbaar aanspreekpunt voor voorbijgangers.

Afval team

Vind jij duurzaamheid belangrijk? Op Into The Great Wide Open zien we afval als nieuwe grondstoffen. Daarom hebben we een sterk team nodig die het leuk vindt om ervoor te zorgen dat de grondstoffenstromen goed blijven lopen overal op het festival. Je houdt van aanpakken en bent niet vies van een beetje afval.

Herbruikbaar serviesteam

Op het festival is al het servies herbruikbaar. In dit team zorg je backstage voor het afwassen en afvoeren van vuil servies en breng je schoon gesorteerd servies terug naar cateraars. Zo draag je bij aan de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van het festival en ben je een spil in logistieke netwerk achter de schermen van het festival.

Informatiebalie en ticketing

Als de gasten op het festival aankomen ben jij de eerste die ze zien. Je verwelkomt ze, scant hun tickets en schuift hen een bandje om de pols. Bij de informatiebalie maak jij de bezoekers wegwijs over van alles en nog wat. Leuk en leerzaam, omdat je namelijk alles weet over het festival!

Kunstroute

Als vrijwilliger bij de kunstroute help je met het geven van informatie aan bezoekers die bij een kunstwerk komen zitten. Je houd van kunst en zit graag in rust en stilte. De kunstwerken zijn namelijk verspreid over het eiland, vaak in het bos en de duinen. Wanneer er bezoekers langslopen, maak jij een praatje en vertel je meer over het werk, daarnaast zorg je voor toezicht bij het kunstwerk.

Merchandise

Heb jij je verkooppraatjes paraat? Met deze functie sta jij in De Winkel alle leuke Into The Great Wide Open spullen te verkopen.

Opbouwen

Ruim een week voor het festival begint, zet jij al voet op het eiland om het festival op te gaan bouwen. Met een heel team timmer en klus je er dus op los om het eiland festivalklaar te maken. Als jij in jouw aanmelding je voorkeur voor opbouwen aangeeft, krijg je aan het begin van de zomer nog meer informatie per mail over de werkzaamheden en werktijden.

Op- & afbouwen

Wil je weten hoe het er in de opbouw en afbouw van het festival eraan toegaat? Met deze functie zal je net voor het festival helpen in de opbouw t/m de vrijdagochtend, waarna je vrij hebt om van het festival te genieten en de maandag weer fris te beginnen met de afbouw van het festival. Als jij in jouw aanmelding je voorkeur voor op- & afbouwen aangeeft, krijg je aan het begin van de zomer nog meer informatie per mail over de werkzaamheden en werktijden.

Productiekantoor

Hiervoor zoeken we snelle, precieze mensen die het leuk vinden om in het hart van waaruit het festival wordt georganiseerd samen met de crew op kantoor te werken. Denk aan taken als het verzorgen van de fietsen voor medewerkers, het uitgeven van porto’s en andere taken die de productie ondersteunen.

Runner op- en afbouw

Als runner rijd jij bouwmateriaal van A naar B in een gator. Je zorgt dat iedereen het festival mooi kan maken en/of helpt weer met opruimen. Als jij in jouw aanmelding je voorkeur als runner aangeeft, krijg je aan het begin van de zomer nog meer informatie per mail over de werkzaamheden en werktijden.

Serviceteam

Tijdens Into The Great Wide Open ben jij onderdeel van ons Serviceteam. Wat betekent dat je vriendelijk glimlachend en vol enthousiasme helpt met het controleren van de polsbandjes, het overschenken van de drankjes, en het onderhouden van ons festivalterrein. In deze functie is jouw aanwezigheid het allerbelangrijkste, al voelt dat soms anders. Maar, met een boek en een spelletje vermaken jullie je prima en zijn jullie een zichtbaar aanspreekpunt voor voorbijgangers.