Functieomschrijvingen vrijwilligers

Into The Great Wide Open 2023

Lees hier welke vrijwilligersfuncties er zijn op Into The Great Wide Open en wat ze inhouden:

Afbouwen

Na afloop van het festival zorg je er met een heel team voor dat alles weer lijkt op het oude. Tijdens het festival ben je vrij en na afloop bouw je het terrein af, met als hoogtepunt het breekfeest.

Bar

Wat is een festival zonder bier? Precies, niks. Met deze functie sta je bij de podia en maak je dus veel van het festival mee, terwijl je met je team staat te knallen achter de bar.

Crewcatering

Houd je van koken? Dan is dit iets voor jou. Bij deze functie help je de kok met het bereiden van de gerechten voor de vrijwilligers en artiesten. En wat is er nou leuker dan alle hardwerkende mensen te voorzien van eten?

Flex

Kun je niet kiezen welke functie jou het leukste lijkt? Dan is dit iets voor jou. Als flexer ben je multi-inzetbaar waar dat nodig is. We houden het dus nog even spannend!

Foute Fietsen team

Tijdens het festival op Vlieland wemelt het van de fietsen. Om alle wegen fietsvrij te houden help je als enthousiaste Foute Fietsen team de bezoekers een plek te vinden voor hun fiets en zet je de fout geparkeerde fietsen in de Foute fietsenstalling.

Glazenploeg

Zonder bekers geen bier, en dat kan natuurlijk niet. Met deze taak zorg je dat alle barren op het festival van genoeg schone bekers zijn voorzien.

Afval team

Vind jij duurzaamheid belangrijk? Op Into The Great Wide Open zien we afval als nieuwe grondstoffen. Daarom hebben we een sterk team nodig die het leuk vindt om ervoor te zorgen dat de grondstoffenstromen goed blijven lopen overal op het festival. Je houdt van aanpakken en bent niet vies van een beetje afval.

Lab Vlieland

Tijdens Into The Great Wide Open werken we zo duurzaam mogelijk. Lab Vlieland zorgt dat alle duurzame projecten in goede banen lopen. In dit team help je op veel verschillende plekken en laat je bezoekers alle duurzame stappen zien.

Informatiebalie en ticketing

Als de gasten op het festival aankomen ben jij de eerste die ze zien. Je verwelkomt ze, scant hun tickets en schuift hen een bandje om de pols. Bij de informatiebalie maak jij de bezoekers wegwijs over van alles en nog wat. Leuk en leerzaam, omdat je namelijk alles weet over het festival!

Kunstroute

Als vrijwilliger bij de kunstroute help je met het geven van informatie aan mensen die de kunstroute lopen en ondersteun je het team bij de kunstwerken.

Merchandise

Heb jij je verkooppraatjes paraat? Met deze functie sta jij in De Winkel alle leuke Into The Great Wide Open spullen te verkopen.

Cashless

Ben jij een ster in hoofdrekenen en pinapparaten? In het team van de cashflow zorg je dat alle pinapparaten op het terrein werken en ondersteun je het team dat alles rondom geld op het festival verzorgd.

Opbouwen

Ruim een week voor het festival begint, zet jij al voet op het eiland om het festival op te gaan bouwen. Met een heel team timmer en klus je er dus op los om het eiland festivalklaar te maken.

Op- & afbouwen

Wil je weten hoe het er in de opbouw en afbouw van het festival eraan toegaat? Met deze functie zal je net voor het festival helpen in de opbouw t/m de vrijdagochtend, waarna je vrij hebt om van het festival te genieten en de maandag weer fris te beginnen met de afbouw van het festival.

Productiekantoor

Hiervoor zoeken we snelle, precieze mensen die het leuk vinden om in het hart van waaruit het festival wordt georganiseerd samen met de crew op kantoor te werken. Denk aan taken als het verzorgen van de fietsen voor medewerkers, het uitgeven van porto’s en andere taken die de productie ondersteunen.

Runner op- en afbouw

Als runner rijd jij bouwmateriaal van A naar B in een gator. Je zorgt dat iedereen het festival mooi kan maken en/of helpt weer met opruimen.

Serviceteam

Tijdens Into The Great Wide Open ben jij onderdeel van ons Serviceteam. Wat betekent dat je vriendelijk glimlachend en vol enthousiasme helpt met het controleren van de polsbandjes, het overschenken van de drankjes, en het onderhouden van ons festivalterrein.