Kolder

Kunst en vermaak voor de kleinsten

Het kinderkunstprogramma vormt al sinds het eerste jaar een vast en substantieel onderdeel van het festivalprogramma van Into The Great Wide Open. Het biedt activiteiten en workshops voor kinderen van 0 t/m 14 jaar.

Kolder 2024

Koken of kuuroord? Pigment product of plee-interviews? Een t-shirt of krant vers van de pers? Het komt allemaal samen in het Kolderprogramma van 2024. Ook dit jaar kunnen kinderen weer verdwalen in de rustgevende natuur, kleurrijke wieren en verhalen over afval dat geen afval (meer) is. Ontdek een paar ‘gouwe-ouwe’, maar ook een hoop nieuwe activiteiten deze editie.


Kolder
Foto door Marleen Annema

Centraal in het programma staat het beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de natuur van Vlieland. Er is veel ruimte voor ervaringsprojecten waarbij het kind letterlijk onderdeel kan worden van groter ‘verhaal’: een professioneel restaurant runnen bij Wietse’s Pizza of verantwoordelijk worden voor het wel en wee van een groot stout knuffelkonijn dat het eiland onveilig maakt bij Stout Konijn. Maar artistieke maak-, bouw-, en creatieprojecten vormen ook een belangrijk onderdeel, waarbij verschillende kunstdisciplines verbintenissen met elkaar aangaan en gebruik wordt gemaakt van bijzondere materialen. Een vast gegeven bij alle projecten is de relatie die de projecten aangaan met de directe omgeving: het eiland Vlieland en het festival zelf.

In de samenstelling van het jaarlijkse programma wordt samengewerkt met creatieven en (beeldend) kunstenaars die zich specialiseren of (verder) willen ontwikkelen in het uitvoeren van vernieuwende kinderkunstprojecten op locatie. Bij de selectie van de projecten wordt gekeken naar een sterke vormgeving gecombineerd met een praktische uitvoering die aansluit bij de setting van het festival en de buitenlocatie.

Kolder
Beeld door Tom van Huisstede
Kolder
Beeld door Tom van Huisstede