Kolder

Kunst en vermaak voor de kleinsten

Het kinderkunstprogramma vormt al sinds het eerste jaar een vast en substantieel onderdeel van het festivalprogramma van Into The Great Wide Open. Het biedt activiteiten en workshops voor kinderen van 0 t/m 14 jaar.

Kolder
Foto door Marleen Annema

Centraal in het programma staat het beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de natuur van Vlieland. Er is veel ruimte voor ervaringsprojecten waarbij het kind letterlijk onderdeel kan worden van groter ‘verhaal’: een professioneel restaurant runnen bij Wietse’s Pizza of verantwoordelijk worden voor het wel en wee van een groot stout knuffelkonijn dat het eiland onveilig maakt bij Stout Konijn. Maar artistieke maak-, bouw-, en creatieprojecten vormen ook een belangrijk onderdeel, waarbij verschillende kunstdisciplines verbintenissen met elkaar aangaan en gebruik wordt gemaakt van bijzondere materialen. Een vast gegeven bij alle projecten is de relatie die de projecten aangaan met de directe omgeving: het eiland Vlieland en het festival zelf.

In de samenstelling van het jaarlijkse programma wordt samengewerkt met creatieven en (beeldend) kunstenaars die zich specialiseren of (verder) willen ontwikkelen in het uitvoeren van vernieuwende kinderkunstprojecten op locatie. Bij de selectie van de projecten wordt gekeken naar een sterke vormgeving gecombineerd met een praktische uitvoering die aansluit bij de setting van het festival en de buitenlocatie.

Kolder
Fotograaf onbekend
Kolder
Foto door Tom van Huisstede

Projectvoorstel indienen?

Sinds 2019 kunnen kunstenaars, vormgevers, docenten of anderszins creatieven het hele jaar door projectvoorstellen voor de komende festivaledities insturen. Een korte omschrijving van het voorstel, inclusief beeldmateriaal en informatie over de uitvoerenden kan worden ingediend middels dit online formulier. Alle voorstellen worden bekeken en in overweging genomen voor de komende editie(s) van Into the Great Wide Open en Here Comes the Summer.