Eten en drinken

Op weg naar een regeneratief voedselsysteem

Bij een circulair en klimaatpositief festival hoort een horeca-aanbod dat niet alleen de negatieve impact van het aanbod beperkt, maar dat juist ook regeneratief is. Niet alleen minder klimaatuitstoot, maar juist vergroten van biodiversiteit, gezonde bodem, duurzaam waterbeheer, lokale kringlopen sluiten. Into The Great Wide Open kiest haar eigen voedsel en drank aanbod waardoor het festival (deels) kan bepalen wat voor landbouw en productie systeem het wil ondersteunen en helpen bouwen voor de toekomst.

Om de keuzes die het festival - op voedsel- en drankgebied - de komende jaren in de juiste richting kunnen helpen sturen, zijn er een aantal leidende principes bedacht:
1. Naar een steeds lager CO2 dieet toewerken.
2. Biologisch / Regeneratief / Lokaal aanbod steeds verder vergroten
3. Afval vrij - alleen met volledig herbruikbare, hoogwaardig te recyclen of composteerbare materialen.

De stappen die in 2024 op dit gebied worden gezet:

    Ook de crew catering is alweer meerdere jaren 100% vegetarisch.

    In dit kookboek werd een selectie van de gerechten die op ITGWO 2023 te krijgen waren vereeuwigd. Het eerste deel gaat over duurzame gerechten met een goed verhaal, het tweede deel gaat over gerechten die met de eiwitten van de toekomst zijn gemaakt en het laatste deel gaat over gerechten die ontstaan zijn binnen het kinderkunstproject rondom restjes; waar kinderen koken met de bruikbare etens resten van de cateraars.

    Het digitale kookboek is nog steeds publiekelijk beschikbaar en kan hier gedownload worden.

    Voor meer info over Voedsel en Drank aanbod van ITGWO 2024 zie.