Cadeautje: Het Into The Great Wide Open 2023 Kookboek

Met duurzame recepten van het festivalterrein

Terugblik Gepubliceerd op 8 september 2023
Foto's door Vincent van den Brink

Onze podia zijn nog maar net afgebroken, toch kijken we alweer reikhalzend uit naar volgend jaar. De kans is groot dat wanneer jij dit leest, je nog vervuld bent van Waddenweemoed en terugverlangt naar dat fijne eiland Vlieland. Gelukkig bedachten we iets kleins voor in de tussentijd: een toetje voor ITGWO 2023, dat naadloos overgaat in de amuse van ITGWO 2024.

Cadeautje: Het Into The Great Wide Open 2023 Kookboek
Deelnemers aan een van de diners van Restaurant Rotonde bij De Vuurplaats

We presenteren jullie een duurzaam kookboek, waarmee je in de maanden die voor je liggen alle geuren, smaken en kleuren die je op Vlieland tot je nam thuis kunt reproduceren – om zo je herinneringen aan dit jaar én je zin in volgend jaar in leven te houden. Want je weet wat ze zeggen: de liefde vindt via mond, smaakpapillen en buik een weg naar het hart.

We vroegen verschillende restaurants en cateraars die op ITGWO 2023 kookten – én de (kinder)chefs van het Kliekjesdiner – om hun favoriete recepten met ons te delen en ziehier: een kookboek om je vingers bij af te likken. Bak de polenta-lupinetaart van Oan Tafel, bereid de mosselceviche van Het MosselNet en maak indruk met de beroemde geblakerde prei van Restaurant Rotonde. Dat en nog veel meer kun je nu in je eigen keuken uitproberen.

Cadeautje: Het Into The Great Wide Open 2023 Kookboek
Polenta-lupinetaart met onkruidpesto van Oan Tafel
Cadeautje: Het Into The Great Wide Open 2023 Kookboek
Geblakerde prei met XO-saus van paddenstoelen door Restaurant Rotonde

Het kookboek staat niet alleen bol van het lekkers, het sluit ook precies aan bij de duurzame ambities van ons festival. Zo maken we eten toekomstbestendig. Want dat vinden we belangrijk: lekker koken met aandacht en liefde voor onze mooie aardbol, waarop we hopelijk nog vele festivals samen met jullie het leven mogen vieren.

Neem al het lekkers dat je op Vlieland proefde mee naar huis en verras geliefden, vrienden, familie en buren met je kookkunsten. Of nog beter: kook gezellig samen. En drink er vooral iets lekkers bij.

Liefs,
Team Into The Great Wide Open

P.S. Ben je trots op wat je hebt gemaakt? Deel je lekkers met #itgwokookboek

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.