Programmaduiken met Maire Haverkort

De smaakmakers, eigenaardige namen en must-sees volgens het programmateam

Tips Gepubliceerd op 8 augustus 2023

De programmeurs van Into The Great Wide Open hebben de reputatie veelbelovende artiesten te boeken, waarover je jaren later zegt: 'Dat we die nog op Vlieland zagen, hè'. Ook dit jaar vind je op het affiche, naast gevestigde namen, genoeg acts en kunstenaars die nog niet 1-2-3 bellen doen rinkelen. Met het programmateam blikken we vooruit en doen we uit de doeken wat de cherrypicks van komende editie zijn. Het is de beurt aan Maire Haverkort.

"Zoals de geoefende ITGWO-bezoeker inmiddels wellicht al weet is er ook buiten de podia veel te ontdekken. Het kunstprogramma vind je van de paden af, in het bos en in de duinen. Een programma met bekendere namen, en met jong talent om absoluut in de gaten te houden, zoals Pelle Schilling, met zijn masterdiploma ArtScience (KABK) vers op zak. Ook heel spannend vind ik de gecombineerde performance en installatie van Brackish Collective, waar je de smaak van Vlieland kan proeven in een bijzondere tafelsetting."

Programmaduiken met Maire Haverkort
Pelle Schilling (beeld door Ira Grünberger)
Programmaduiken met Maire Haverkort
Brackish Collective

"Zorg ook dat je de dansvoorstelling Ollin niet mist van de Mexicaanse kunstenaar Vica Pacheco. Aansluitend op haar (doorlopende) installatie Mitote is er op vrijdag (twee keer) en op zaterdag en zondag (één keer) een performance te zien van Vica en drie dansers, als zijnde een ritueel om je naar een verruimde staat van bewustzijn te brengen. Tot slot tip ik graag nog de filmvoorstelling Polyester, een bijzondere film met als extraatje zogenoemde ‘Odorama’ waarin je als kijker kunt ruiken wat je op het scherm ziet. Geurkunstenaar Frank Bloem dook hierin en neemt de geuren mee; een ervaring die je écht moet meemaken."

Programmaduiken met Maire Haverkort
Vica Pacheco, deel van installatie Mitote
Programmaduiken met Maire Haverkort
Still uit Polyester (John Waters, VS 1981)

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.