De Jeugd heeft de toekomst. Ook, misschien wel juist, op Into The Great Wide Open. Jaarlijks denkt een groep 15 tot 18-jarigen mee over het programma van het festival én creëert het zijn eigen tegenbeweging binnen dat festival. De Jeugd heeft zijn eigen hangout, host zijn eigen shows en ontwerpt zijn eigen merch. 

In 2020 ziet ook het leven van De Jeugd er anders uit. Meedenken over een festival dat niet plaatsvindt, dat gaat helaas niet. Dat betekent niet dat De Jeugd stil zit, maar dat het andere manieren zoekt om zichzelf nuttig te maken. Zo bracht de groep onlangs een bezoek aan fotografiemuseum Foam in Amsterdam, om daar tijdens een workshop inspiratie op te doen voor een fotosessie op Vlieland. Eenmaal op het eiland deed De Jeugd een interview met Bonne Reijn van Op de Schans en Bonne Suits. 

Hier stellen de leden van De Jeugd zich voor. De Jeugd ging ook langs op kantoor bij OBEY, een kledingmerk dat de afgelopen jaren steevast op Into The Great Wide Open te vinden is. Daar praatten de leden met de mensen van OBEY over dingen die ze belangrijk vinden. Het gesprek ging over Black Lives Matter, discriminatie en mensenrechten. Het resultaat is - naast stof tot nadenken - een set activistische stickers, ontworpen door De Jeugd en OBEY. De stickers zijn te vinden in De Doos, waarmee je Into The Great Wide Open 2020 in huis kunt halen.