Deugd met De Jeugd

Tips van onze jongste teamleden

Deugd met De Jeugd
Styn - Ordo Ab Chao

Hoi, ik ben Espen, 17 jaar oud en ik kom uit Groningen. Sinds ik jong ben stond ik al met mijn vader te dansen in de keuken. Artiesten als Bruce Springsteen en Van Morrison waren de basis voor de Espen die ik nu ben. Ik maak zelf ook muziek, dus wie weet zie je me ooit op een ITGWO stage ;). 

Ik tip een album voor op vakantie, recentelijk uitgebracht door Styn. Styn is een Nederlandse producer die voor grote nationale en internationale namen heeft geproduceerd. Styn kan van alle stijlen en vormen beats maken, waardoor hij voor mij een groot voorbeeld is. Het album dat ik van hem tip is Ordo Ab Chao. Op deze plaat heeft hij alleen maar oude soul gesampled en geflipt tot hiphop beats. Dit album heeft me een nieuw perspectief op wat muziek is gegeven omdat het nieuw maar tegelijkertijd ook oud kan zijn. Luister maar eens naar de trompet, deze is misschien al wel 50-65 jaar oud en staat in een recent uitgebracht nummer. Dat is voor mij magisch om te horen.

Het is een uniek en rustgevend album in een rapscene vol harde bass en boze teksten. Het brengt me positieve energie, energie die ik graag meeneem op vakantie of naar vrienden.

Hoi! Ik ben Merlijn Overdevest en ik ben 16 jaar oud. Ik houd mij bezig met kleding, muziek en ben graag met vrienden. Als tip aan jullie heb ik gekozen voor het debuutalbum Bcos You Will Never B Free van een van mijn favoriete artiesten Rex Orange County. Ik vind dit een mooi album omdat het heel persoonlijk voelt. Rex was in de periode dat het album geschreven is rond de 16 à 17 jaar oud, en dus zijn zijn perspectieve en onderwerpen op dit album herkenbaar voor mij als 16 jarige. Ik heb dit album gevonden in 2017 via Soundcloud en vond de cover cool dus ik ging het luisteren! Sindsdien ben ik niet meer gestopt.

Deugd met De Jeugd
Rex Orange County - Bcos You Will Never B Free
Deugd met De Jeugd
Rihanna - ANTI

Hey, ik ben Floortje Brouwer en ik ben 16 jaar oud. Ik doe graag dingen met vrienden zoals uitgaan, concerten bezoeken en avonden op het balkon praten. Als tip heb ik voor jullie het album ANTI van Rihanna. Ik heb dit album gekozen omdat dit een persoonlijk album is. Een van mijn favoriete nummers is ‘Never Ending’. Dit nummer geeft me het gevoel dat sommige momenten af kunnen lopen maar de herinnering voor altijd blijft. Ook is dit album anders dan de meeste albums die je zou kunnen kennen van Rihanna. Dit album kan je overal luisteren en je raakt er niet moe van. Door de diversiteit van de nummers en de artiesten die er aan meewerken is het een van mijn favoriete albums.

Hoi, ik ben Marieke, 18 jaar, kom uit Eindhoven en ik ben veel bezig met onder andere acteren, schrijven en muziek maken. Mijn tip is Prince EA. Deze Amerikaanse spoken word artist plaatst met enige regelmaat inspirerende filmpjes op YouTube. De manier van vertellen en het spelen met het beeldmateriaal, maakt voor mij, hem een rustbaken tussen de vlogs, memes en muziekvideo's op YouTube. Na het kijken van zijn video's vind ik altijd een hoop inspiratie en motivatie om de wereld om me heen te beteren. En dat willen we toch allemaal?

PRINCE EA - Dear Future Generations: Sorry 

Deugd met De Jeugd
Heartstopper - Alice Oseman

Heyhoi, ik ben Cato Houben Ik ben 16 jaar, kom uit Amsterdam en ben al heel lang te vinden op Into The Great Wide Open. Ik hou van muziek, vind het leuk om iets nieuws te leren en ben altijd wel in voor een gezellige dag met vrienden.

Als tip voor jullie heb ik… (tromgeroffel): Heartstopper. Misschien heb je er al van gehoord en denk je over welk deel van Heartstopper heeft ze het? Nou, ik heb het eigenlijk over alle delen. Ten eerste het originele boek, of eigenlijk is het meer een graphic novel/strip. Met de lieve teksten en schattige plaatjes sjees je zo door het verhaal heen. Ten tweede heb je de serie op Netflix, gebaseerd op het boek, voor sommigen wat toegankelijker dan een stripverhaal maar even schattig en oprecht als de strip. Als je nou helemaal geen zin hebt om te lezen of te kijken, kan je altijd nog de playlist luisteren. Heartstopper is een (had ik het al gezegd?) lief, schattig, oprecht, en veilig verhaal over een groep jonge mensen op de middelbare school, maar in het bijzonder twee jongens. Je volgt hun relatie terwijl er in de rest van de vriendengroep ook allemaal (liefdes-)relaties ontstaan.

Er wordt trouwens gewerkt aan een seizoen twee van Heartstopper en Alice Oseman (de briljante schrijfster van dit alles en meer) is aan nog een boek aan het werken, dus de pret houdt niet op! ;)