Programma // Muziek

Sound Vision Performance Night

donderdag 1 sep. 2022, 21:15 - 22:30 | Kerk

Een geestverruimende ervaring in twee delen die geen stimulerende middelen behoeft om in een ander universum te geraken en kennis te maken met ‘het sublieme’.

All Eyes On

Sophia Bulgakova & Mark IJzerman

In de voorstelling All Eyes On wordt het licht rechtstreeks op het publiek geprojecteerd, waardoor alle aanwezigen ondergedompeld en geleid worden door een enorm universum van kleuren, patronen en geluiden. De collectieve ervaring vraagt de toeschouwers zich over te geven aan nieuwe licht- en geluidsruimtes hen in een ‘analoge virtual reality’ plaatst.

De voorstelling is een experiment in collectief bewustzijn, waarbij het publiek wordt uitgenodigd zichzelf te ervaren als een onderdeel van een groter geheel. All Eyes On is een verkenning van het potentieel van licht en geluid om daarmee nieuwe ervaringen over zichzelf en de anderen op te doen.

Sound Vision Performance Night
Sound Vision Performance Night

Sophia Bulgakova (geboren in Odessa, Oekraïne) is een ‘ArtScientist’ en interdisciplinair kunstenaar, momenteel gevestigd in Den Haag. Sophia werkt op het snijvlak van kunst, technologie en samenleving, met de nadruk op de relatie tussen licht, perceptie en verbeelding. In haar installaties en performances, betrekt ze de kijkers, beïnvloedt ze hun manier van waarnemen van de werkelijkheid en onderzoekt ze nieuwe mogelijkheden daarbuiten. Bulgakova presenteert tevens haar installatie YOU ARE SOURCE PROJECTION AND REFLECTION als onderdeel van de kunstroute van Into The Great Wide Open 2022.

Mark IJzerman is een interdisciplinair kunstenaar die werkt op het snijvlak van ecologie en mediakunst. Zijn werk is altijd gebaseerd op veldonderzoek en samenwerking met andere professionals.

Ebb and Flow

Lichun Tseng & Robert Kroos

Ebb and Flow is geïnspireerd op de I-Ching, het boek van verandering, Hoofdstuk 42 - Yi (Toename). Yi is een boodschap over expansie en volheid. Eb en vloed, duisternis en licht, leven en dood… ‘Wat is’ komt voort uit ‘wat niet is’.

Lichun Tseng en Robert Kroos gebruiken 16 mm-filmprojecties en analoog gegenereerde golfvormen om een meeslepende, trance-opwekkende reis te creëren. Een schitterend palet aan visuele en auditieve elementen en texturen opent een ervaring die het zintuiglijke overstijgt, waarbij je niet langer gewoon kijkt of luistert maar die uitnodigt tot een andere vorm van 'zijn'.

Sound Vision Performance Night
Sound Vision Performance Night

Lichun Tseng is een Taiwanese kunstenaar gevestigd in Nederland. Ze werkt voornamelijk met 16mm film, installatie en performance. In haar werk is ze op zoek naar contemplatieve ervaringen die de vitaliteit van het leven omvatten.

Robert Kroos is een muzikant, geluidsontwerper en ‘field recordist’ gevestigd in Rotterdam. Hij onderzoekt muziek en geluid in al zijn verschijningsvormen en zet zijn vaardigheden het liefst in ter ondersteuning van film, animaties en installaties. Zijn interesses zijn gericht op sinusgolven, de nabijheid van geluid, binaurale opname en hersengolven.