We vroegen kunstenaars Erik van Lieshout, Raquel van Haver en Simon Wald-Lasowski om op eigen wijze te reflecteren op het thema De Kritieke Massa en dit toe te passen in een nieuw werk. Deze kunstwerken worden in beperkte oplage gedrukt, en zijn genummerd en gesigneerd te bestellen bij De Doos (één print naar keuze per doos). 

Raquel van Haver (Bogota, 1989) maakt naar eigen zeggen ‘luide’ schilderijen die mensen aan de rand van de samenleving op sympathieke wijze weergeven. Ze werkt op jute en combineert olieverf, houtskool, hars, haar, papier, teer en as in sterk gestructureerde composities. Haar schilderijen en tekeningen zijn rauw, donker en vaak monumentaal en verkennen ras en identiteit, gebaseerd op Afrikaanse, westerse, Caribische en Latijns-Amerikaanse culturen binnen haar gemeenschap in Amsterdam Zuidoost. Meer recentelijk heeft ze lange periodes in het buitenland doorgebracht om bronmateriaal te verzamelen in zowel West-Afrika als Zuid-Amerika. Haar werken zijn vaak monumentaal van omvang, soms duister en onheilspellend en blijven grenzen tussen sociale hiërarchieën onderzoeken en overschrijden.

Het kunstprogramma wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. 

Raquel van Haver

» Website Raquel van Haver