Word
Vuurtoren
wachter

Vervoer

Goeie Reis: fossiel- én bagagevrij naar Vlieland
Het transport van mensen en spullen rondom Into The Great Wide Open zorgt voor zo’n tweederde van de totale CO2-uitstoot van het festival en gebruikt een enorme hoeveelheid fossiele brandstof. Om dit aandeel te verminderen is het Goeie Reis-programma ontwikkeld. Met Goeie Reis is een reis naar Vlieland gemakkelijk, aangenaam en ook nog eens duurzaam. Zonder bagage naar Into The Great Wide Open? Dat kan met de fossielvrije bagageservice*, waarbij PostNL alle spullen van thuis naar de camping brengt. Geen gesjouw meer dus. Zo wordt het nog makkelijker om de auto te laten staan en met festivalbus of trein te reizen. De service is hier te boeken.
*De bagageservice is alleen beschikbaar vanuit de randstad naar Kampeerterrein Stortemelk.

Bus
Festivalbussen.nl rijdt op 2e generatie biobrandstof naar Harlingen. Speciaal voor Into The Great Wide Open wordt er op biobrandstof gereden, waarmee de CO2-uitstoot met 85% vermindert. De bussen rijden van Amsterdam en Utrecht naar de terminal in Harlingen. Boek hier de busreis.

Trein
Met de trein is de boot ook goed bereikbaar. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op website van NS kun je de reis plannen.

Auto
Liever met de auto? Zorg dan sowieso dat alle stoelen bezet zijn. Een service als blablacar is daar een handig hulpmiddel bij.​ Maar ook een auto kan fossielvrij rijden tegenwoordig. Een dieselauto tanken met biobrandstof levert al een CO2-besparing van 85% op. Deze biobrandstof (blauwe diesel) is in Friesland op verschillende plaatsen verkrijgbaar. ​Met een elektrische auto op groene stroom is ook een duurzame reisoptie. Geen elektrische auto? Kom dan met een elektrische deelauto via mywheels of snappcar. Er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Klik hier voor verschillende parkeerplekken in Harlingen en op de route daar naartoe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Zeilschip
Altijd al eens willen zeilen naar Into The Great Wide Open? ZuiverVaren zeilt een week voor het festival naar Vlieland en heeft enkele plekken beschikbaar voor passagiers. Meer weten, neem contact op met ZuiverVaren.


Overnachten

Naast slapen op campings Lange Paal en Stortemelk is het ook weer mogelijk om te overnachten op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Het is dit jaar ook mogelijk om op vrijdag mee te varen naar het eiland en zondag weer terug. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.