De Goede Reis

Klimaatneutraal reizen naar Into The Great Wide Open

Op ieder ticket voor Into The Great Wide Open zit een Goede Reis toeslag van €5,-. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van het festival met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen hun toeslag op het festivalterrein terug als korting bij een bestelling bij de bar. 

Omdat het festival klimaatneutraal wil worden, is onder andere de Goede Reis toeslag ingevoerd. Dit duurzame reisconcept beloont fossielvrij reizen: iedereen die aantoonbaar fossielvrij reist krijgt de Goede Reis toeslag terug in de vorm van korting op een bestelling bij de bar op het festivalterrein. Tegelijk maakt het concept het financieel mogelijk om de overgebleven fossiele CO2-uitstoot – auto’s en veerboot – via ‘fuel replacement’ ergens anders op de weg en op zee te kunnen voorkomen. Hierdoor zorgt de Goede Reis voor het effectief klimaatneutraal maken van ieders complete reis naar Vlieland en terug.

De Goede Reis

Reis je duurzaam naar het festival, ga dan tijdens het festival naar de Goede Reis Balie. Op vertoon van je festivalticket én een bewijs van je reis krijg je eenmalig €5,- korting op je bestelling bij de bar. 

Kan je écht niet anders en reis je toch met de auto naar Vlieland? Dan gebruiken we jouw €5,- om de fossiele CO2-uitstoot van je reis middels ‘fuel replacement’ alsnog fossielvrij te maken. Ook maken wij de bootovertochten van alle artiesten, vrijwilligers en crew door middel van 'fuel replacement' klimaatneutraal.