Duurzaam reizen

De Goede Reis: opties om duurzaam naar Vlieland te reizen

Klimaatneutraal reizen naar Into The Great Wide Open kan op verschillende manieren. Reis je op een duurzame manier naar Vlieland, dan kan je bij de Goede Reis-balie €7,50 ontvangen wanneer je bewijs van je groene reis toont.

Fossielvrije festivalbus

Dit jaar rijdt Festivalbussen.nl een heuse lijndienst vanaf Amsterdam CS direct naar Harlingen-Haven voor Into The Great Wide Open 2023. 

Ook als je uit Utrecht, Den Haag of Rotterdam komt is tot Amsterdam met de trein en dan met de festivalbus de snelste optie. Het is ook de meest ontspannen en snelste optie, als je het parkeren en uitladen van je auto meetelt. Het is ook nog eens een duurzame reisoptie, omdat er speciaal voor het festival op de beste renewable diesel gereden wordt. Hiermee reis je fossielvrij en verminder je de CO2-uitstoot van jouw reis met 85%.

Bagage kan vanuit de festivalbus in Harlingen bij de terminal direct de bagagekarren naar Stortemelk in, dat scheelt zeulen en slepen. Voor informatie over aankomst- en vertrektijden en het kopen van een ticket ga je naar Festivalbussen.nl.

Eigen auto op groene stroom of hernieuwbare diesel

​Heb jij een dieselauto? Dan kan je prima fossielvrije hernieuwbare diesel tanken. Dat levert een CO2-besparing van 85% op. Deze biobrandstof (Neste MY Renewable Diesel, gemaakt van reststromen) is op deze 118 tankstations te tanken.

Trein op Nederlandse Windenergie

Met de trein is de boot ook goed bereikbaar. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op de website van NS plan je gemakkelijk je reis. Reizen met de NS is geheel fossielvrij omdat er op 100% windmolenstroom gereden wordt. Daarom is het reizen met de trein onderdeel van de Goede Reis.

Het is ook mogelijk om een Waddenretour te boeken via Rederij Doeksen. Dit is een voordelig trein-bootkaartje, vanaf Leeuwarden, Groningen of Sneek.

Zeilschip voor de wind

Zeilen naar Into The Great Wide Open 2023. Dat klinkt toch fantastisch? Er zal weer een heel aantal zeilschepen naar het festival zeilen. Zo gaat er een aantal slaapschepen naar Vlieland. Neem contact op met Slaapschepen.nl om te vragen of zij nog een plekje voor de heen- en/of terugreis hebben. 

Fietsen

Fietsen is natuurlijk een van de meest duurzame manieren om op Into The Great Wide Open te komen. Niet voor iedereen, maar zeer goed mogelijk, vooral als je er de tijd voor neemt en er een mooie tocht van maakt. Hier plan je de mooiste fietsroutes vanaf thuis naar de veerterminal in Harlingen haven. Vergeet niet een mooie actiefoto van jezelf onderweg te maken.