Reis info

Alle duurzame opties op een rij

Ongeveer 40% van de uitstoot van Into The Great Wide Open wordt veroorzaakt door fossiele reizen. Om klimaatpositief te kunnen worden, promoten we fossielvrij reizen als het nieuwe normaal voor artiesten, crew, leveranciers én bezoekers. De Goede Reis, noemen we dat.

Reizen naar Harlingen Haven kan makkelijk, snel, comfortabel en bovendien fossielvrij. Bezoekers die duurzaam reizen, krijgen op het festival €10,- terug in de vorm van consumptietegoed. Meld je bij de Goede Reis-balie met een bewijs van jouw groene reis en je toegangsbewijs.

Hieronder vind je alle opties om je reis naar Harlingen zo duurzaam mogelijk af te leggen.

Reis app: Glimble

Met Glimble plan je gemakkelijk je fossielvrije reis naar het festival en koop je op één plek alle tickets voor trein- en deelvervoer. Gebruik de code ITGWO voor nog eens €10,- extra korting. Download de app, maak een account aan en zorg dat Harlingen Haven het begin- of eindpunt van je reis is

Deze app is in ontwikkeling en we werken in deze pilot samen met Glimble om MaaS (Mobility as a Service) voor alle soorten deel-, publiek- en huurvervoer samen te brengen. Zo wordt duurzaam reizen makkelijk, aantrekkelijk en betaalbaar voor iedereen.


Trein en bus: NS & Arriva

Station Harlingen Haven ligt naast de veerterminal van Rederij Doeksen. Via Glimble of de website van NS plan je gemakkelijk je reis.

Reis je vanuit omgeving Leeuwarden, Groningen of Sneek, dan is het ook mogelijk om een Waddenretour te boeken via Rederij Doeksen. Dit is een voordelig trein-bootkaartje.

Reizen met NS is geheel fossielvrij omdat er op 100% windmolenenergie gereden wordt. Het stuk tussen Leeuwarden en Harlingen Haven met de Arriva-treinis helaas niet fossielvrij.


Festivalbus: Arriva Touring

Vanaf Amsterdam CS en Utrecht CS reis je snel naar de veerterminal in Harlingen Haven met de Fossielvrije festivalbussen van Arriva Touring. Deze bussen sluiten aan op de vertrektijden van de veerdienst. Het exacte tourschema wordt spoedig bekend, net als de mogelijkheid om te boeken.

Zeilen

Ieder jaar vaart er een vloot zeilschepen naar Into The Great Wide Open. Hier is ook altijd plek voor een aantal meevaarders vanuit Amsterdam of Harlingen. Zodra de vaarschema's bekend zijn staan ze hier.

Fietsen

Fietsen is een van de meest duurzame manieren om op Into The Great Wide Open te komen. Trek er tijd voor uit en maak een mooie toch. Plan via Komoot of de routeplanner van de fietsersbond de mooiste fietsroutes vanaf huis naar de veerterminal in Harlingen Haven. En vergeet je banden niet op te pompen.

Auto

Ook met de auto kan je tegenwoordig fossielvrij reizen naar Harlingen Haven:

Kom je toch met de fossiele auto? Overweeg dan nog een laatste keer of je écht geen fossielvrije reisoptie kan gebruiken dit jaar. Er zijn anno nu voldoende betaalbare opties beschikbaar. Zorg in ieder geval dat je auto zo vol mogelijk zit en gebruik Slinger om de lege stoelen te vullen. Samen op weg naar een klimaatpositief festival.