Belangrijke informatie over je reis naar Harlingen

Nieuws Gepubliceerd op 27 augustus 2022

Into The Great Wide Open 2022 staat voor de deur. Door de aangekondigde stakingen bij treinvervoerder NS en de Visserijdagen in Harlingen tegelijk met het festival is het slim je trip goed vooruit te plannen. Daarom zetten we de belangrijkste informatie en reisalternatieven voor je op een rij.

Stakingen NS

Personeel van NS is woensdag 24 augustus begonnen met de aangekondigde estafettestakingen. De 24 uur durende stakingen begonnen in de regio Noord. Daarna zijn steeds andere delen van het land aan de beurt. Dit zijn de aangekondigde stakingen die op dit moment bekend zijn:

Maandag 29 augustus - regio Noordwest
Dinsdag 30 augustus - helemaal geen treinverkeer mogelijk
Woensdag 31 augustus - regio's Oost en Zuid

Houd de website van NS in de gaten voor mogelijk nieuwe stakingen en of dit van invloed is op jouw treinreis naar station Harlingen Haven.

Met de bus naar Harlingen Haven

Heb je veel spullen, of wil je niet sjouwen met bagage, kies dan om met een Festivalbus te gaan die fossielvrij rijdt. De festivalbussen vertrekken vanaf Amsterdam Centraal en Utrecht Centraal en leveren je voor de veerterminal in Harlingen af. Je bagage kan bij aankomst op Vlieland op de bagagekarren, die alles naar je overnachtingsplek vervoeren.

Met de auto naar Harlingen Haven

Reis jij nog met een fossiele auto? Overweeg eens een fossielvrije elektrische auto via MyWheels en de Gemeente Harlingen (langparkeren). Speciaal voor Into The Great Wide Open-bezoekers boek je met code goede-reis100 via MyWheels een elektrische auto met €100,- korting. Dit is omgerekend goedkoper dan met je eigen (fossiele) auto. Boek deze tijdig: de eerste 50 parkeer- en laadplekken zijn gratis. Er zijn er nog een paar beschikbaar.

Kom je met je eigen (diesel)auto? Gooi 'm dan vol met duurzame biobrandstof bij een van deze 118 tankstations. Deze brandstof kan in alle (diesel)motoren, verminderd fossiele CO2-uitstoot met 90% en is bovendien fossielvrij. Je kan biobrandstof 'gewoon' bijtanken bij de rest van de brandstof in je tank.

Kies je er toch voor om met de fossiele auto te komen (niet elektrisch of biobrandstof)? Zorg er dan in ieder geval voor dat je auto zo vol mogelijk zit met mensen en/of spullen. Plekkie over? Bied 'm aan op BlaBlaCar.

Alle actuele informatie over het parkeren in Harlingen vind je hier. P1 en P2 zijn vol gereserveerd, maar bij P3 kun je zonder reservering terecht. De langparkeerplaatsen liggen op twintig minuten loopafstand. Er rijdt ook een pendelbus tussen de parkeerterreinen en de bootterminal.

Waddenzee
Beeld door Marleen Annema

De Goede Reis

Into The Great Wide Open wil circulair en klimaatpositief worden. Dat gaat alleen lukken als we onze gezamenlijke reisuitstoot – in 2019 zo’n 60% van de totale uitstoot – aanpakken. Anno nu is duurzaam en fossielvrij reizen heel gemakkelijk. Daarom is het Goede Reis programma bedacht. 

Op ieder ticket zit een Goede Reis toeslag van €5,-. Deze toeslag wordt gebruikt om de reis van alle bezoekers klimaatneutraal te maken en de voetafdruk van Into The Great Wide Open met ten minste 50% te verkleinen. Bezoekers die groen reizen, krijgen die €5,- op het festival terug. Meld je bij de Goede Reis-balie met een bewijs van jouw groene reis en een toegangsticket.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.