Eerste bevestigingen Into The Great Wide Open 2024

En lancering van De Unie: een oproep tot solidariteit

Gepubliceerd op 6 februari 2024

Vandaag maken we zestien muzieknamen bekend voor de veertiende editie van Into The Great Wide Open. Zaterdag 10 februari start om 10:00 uur de ticketverkoop. Ondertussen maken meerdere teamleden binnen de organisatie zich zorgen over de toestand van de wereld en richten daarom De Unie op.

Allereerst over de muzieknamen.. Zangeres Froukje behoeft weinig introductie meer en speelt op het Sportveld. Op datzelfde podium zie je ook Alfa Mist, de Britse producer die zich ergens op het raakvlak tussen hiphop en jazz beweegt. Er zijn sowieso veel Britten die de oversteek naar Into The Great Wide Open gaan maken: Indie-trio Mary in the Junkyard, Antony Szmierek met zijn combinatie van spoken word over housy beats, de nieuwste folk-revivalist Oscar Browne, multi-instrumentalist en songwriter Cosmo Pyke en de verfrissende jazz-hiphop van Nix Northwest.

Frisse, nieuwe acts uit eigen land zijn er ook: Hiqpy, Library Card en Sarah Julia gooiden alle drie onlangs nog hoge ogen op Eurosonic/Noorderslag en zijn van de partij. Verheugd is het festival ook met de komst van de Brits-Congolese soulzanger Jordan Mackampa, punkband Snõõper en de intrigerende Vlaamse Sylvie Kreusch.


Eerste bevestigingen Into The Great Wide Open 2024

Bijzonder is ook de komst van Puertoricaan Pachyman te noemen, wiens soulvolle tracks klinken als een oneindige Tiny Desk-sessie. Daar zou Chicano Batman overigens ook niet misstaan, die juist weer een hele eigen mix van soul en latin met psychedelische invloeden brengen. Wegdromen ga je sowieso doen bij de fluisterfolk van Ichiko Aoba, die een bijzondere plek in de programmering krijgt.

Kaartverkoop

De festivaltickets en kampeervouchers voor Into The Great Wide Open 2024 gaan op zaterdag 10 februari om 10:00 uur via www.intothegreatwideopen.nl in de verkoop. Festivaltickets kosten dit jaar €225,- (inclusief Goede Reistoeslag) voor volwassenen, €65,- voor jongeren van 12 t/m 17 jaar en €45,- voor kinderen van 4 t/m 11 jaar. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee.

De Unie

De Unie

Een oproep tot solidariteit

Het zijn roerige tijden. Ook in Nederland dreigen ingrijpende veranderingen.

Binnen Team Into The Great Wide Open bestaan serieuze zorgen over de toestand in de wereld. Niet dat de teamleden van het cultuurfestival weten hoe alles moet. Wat ze wel beseffen is dat we ons best moeten doen voor een vrije en eerlijke samenleving.

Uitgangspunt van De Unie is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, zoals aangenomen door de Verenigde Naties in 1948.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.