De Unie

Een oproep tot solidariteit

Het zijn roerige tijden. Ook in Nederland dreigen ingrijpende veranderingen.

Binnen Team Into The Great Wide Open leven serieuze zorgen over de toestand in de wereld. Niet dat de mensen in onze organisatie weten hoe alles moet. Wat ze wel beseffen is dat we ons best moeten doen voor een vrije en eerlijke samenleving.

De Unie

Dat besef begint met het erkennen van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, zoals aangenomen door de Verenigde Naties in 1948 - maar met de nodige aanpassingen naar de huidige tijd, dankzij Amnesty International. 

De Unie probeert zo veel mogelijk mensen achter De Verklaring te krijgen, te beginnen bij de kaartkopers van Into The Great Wide Open 2024. Daarmee begint De Unie klein, in de hoop en verwachting dat behalve de bezoekers van Into The Great Wide Open ook die van andere festivals, zalen en instellingen de Verklaring actief steunen. Allicht ontstaat zo een beweging met aanhangers die in woord en gebaar streven naar een solidaire, rechtvaardige wereld.

De Unie is niet van Into The Great Wide Open: het is een uitnodiging voor iedereen bij wie dit resoneert om zelf vorm te geven aan een proteststem.

Meedoen? Meld je aan.

De volledige verklaring, mét eigentijdse toelichting vind je hieronder. 

In aanloop naar het festival én tijdens het festival proberen we, samen met anderen, de juiste vragen te stellen. We hebben niet alle antwoorden, maar we willen ruimte geven aan denkers en doeners die een ander licht kunnen werpen op deze problemen. In de komende maanden zal deze pagina zich langzaam vullen met bijdrages van schrijvers, kunstenaars, makers. 

Voor vragen, feedback of input kun je mailen naar unie@intothegreatwideopen.nl.