De Basisbeurs

Met De Basisbeurs steunde Into The Great Wide Open – mede dankzij donaties van publiek – zes maanden lang zeven artiesten en makers.

Into The Great Wide Open zag na achttien maanden pandemie dat veel Nederlandse artiesten in een benarde financiële positie terecht waren gekomen. Het gebrek aan optredens was daar een allesbepalende factor in. Ook Into The Great Wide Open, dat tweemaal per jaar een festival organiseert op Vlieland, moest voor de vierde keer op rij haar artiesten vertellen dat het festival niet doorging.

De zeven artiesten werden geselecteerd door het team van Into The Great Wide Open, bestaande uit programmeurs, producenten, marketeers en de dagelijkse leiding van het festival.

Iedere artiest kreeg, over een periode van zes maanden, 5400 euro op de bankrekening bijgeschreven. Hier hoefden zij verder niets voor te doen, al hebben we met plezier iedereen op de hoogte gehouden van alle liedjes, schrijfsels, schetsen, dagboeken, albums en ander moois dat, mede dankzij hun steun, is verschenen.

Into The Great Wide Open wil publiek en kaartkopers bedanken die massaal hebben gedoneerd voor dit initiatief.

Lees de interviews die we voerden met de zeven artiesten die De Basisbeurs ontvingen: