Dat Into The Great Wide Open dit jaar geen doorgang vindt, betekent ook dat de chefs die normaliter voor goed eten en drinken zorgen tijdens het festival niet naar het eiland komen. Om hen toch samen te brengen, te laten zien wat we belangrijk vinden op het gebied van eten en drinken, en hun verhalen te vertellen, strijkt Into The Great Wide Open op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli neer op Ús Hôf, een weelderig weiland in Friesland. 

In moeilijke tijden leert men zijn vrienden kennen. Graag willen we dan ook onze dank uitspreken aan de kaartkopers van Into The Great Wide Open en Here Comes The Summer 2020.

Hoewel beide festivals dit jaar geen doorgang kunnen vinden, heeft een groot deel van de kaartkopers een deel van zijn geld niet teruggevraagd, maar gedoneerd. Nu de culturele sector een zware tijd tegemoet gaat, is zulke hulp veel waard.

Dat Here Comes The Summer en Into The Great Wide Open in 2020 niet doorgaan, is een droevig gegeven. Daarin berusten we nu: we beseffen dat het voor ons aller beste wil is en kijken weer - niet geheel zonder goede moed - vooruit. Het weekend van Into The Great Wide Open 2020 zal niet ongemerkt voorbij trekken, maar de festivaldata voor 2021 zijn bij dezen ook al bekend.

Soms laat de zomer zich gemakkelijk vinden, soms moet je hem zelf bij de lurven grijpen. Here Comes The Summer gaat niet door, maar we willen toch graag samenkomen, zij het digitaal. Daarom presenteren we De Zomer Komt Thuis, een homeopathische versie van Here Comes The Summer, in de vorm van een digitale uitzending met muziek, kinderkunst en meer. Dit alles onder de bezielende leiding van Clean Pete. Kijk De Zomer Komt Thuis terug op de Facebook-pagina van Into The Great Wide Open, of hieronder.

Via deze link is het mogelijk om een zelfgekozen bedrag te doneren aan Into The Great Wide Open. Het geld komt ten goede aan het festival en zijn medewerkers.

De hoop sterft als laatst, maar ook het laatste sprankje is inmiddels de pijp uit. Into The Great Wide Open 2020 gaat niet door. Samen met kunstenaars, muzikanten en vele anderen hadden we Into The Great Wide Open graag weer kleur gegeven, maar de twaalfde editie zal helaas niet van de tekentafel komen. Dat is een hard gelag, voor organisatoren en medewerkers, maar ook voor artiesten en bezoekers. We zullen hen missen, alsook het eiland.

Dat de zomer komt, zoveel staat vast. En dat er betere tijden komen, dat moet ook haast wel.

Vanwege de nieuwe maatregelen die gisteren werden afgekondigd kunnen we het festival dus niet meer organiseren. Dat stemt droevig: graag hadden we muzikanten, kunstenaars en bezoekers de kans gegeven om samen te komen op Vlieland. Dat gezegd hebbende, staat de volksgezondheid vanzelfsprekend voorop.

Kaartkopers kunnen hieronder meer informatie over restitutie vinden. Zij hebben ook een mail met deze informatie ontvangen.

’t Is wat, zo’n Great Wide Open. Een leeg canvas waar je uren naar kunt staren voor je alle moed bijeen hebt geraapt om een eerste streep te zetten. Een vat vol ongekende mogelijkheden, uitnodigend maar ook overweldigend. Gelukkig mogen we vandaag de eerste kunstenaars en muzikanten bekendmaken die ongebaande paden op het eiland bloot zullen leggen. Hun voorbeeld - en dat van vele anderen - zal deze zomer doen volgen.