Ook dit jaar rijden er vanaf Amsterdam en Utrecht weer festivalbussen direct naar Harlingen-Haven. Een duurzame reisoptie, omdat er speciaal voor het festival op biobrandstof gereden wordt. Hiermee vermindert de CO2-uitstoot van een reis naar Into The Great Wide Open met 85%. Ga naar de website van festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus, of boek je reis direct op deze pagina.

Reizen op fossiele brandstof is de pest voor het milieu. Laat staan reizen naar een festival, een tijdverdrijf met eveneens een behoorlijke voetafdruk.

Dat moet en kan anders. Daarom werkt Into The Great Wide Open dit jaar samen met Lab Vlieland en andere partijen aan een circulair festival. Het houdt in dat reizen naar Vlieland fossielvrij wordt gemaakt en dat afval als een grondstof gaat dienen.

Zand, wier, licht, bomen, de zee, de ruimte in het algemeen en de vrije ruimte in het bijzonder. Elementen die bepalend zijn voor de kunst straks op Into The Great Wide Open. Voor deze ene keer ligt er een heus manifest ten grondslag aan het kunstprogramma. Een stuk over de vrije ruimte, het thema van de meeste werken. Klik hier om de plattegrond met de kunstwerken te bekijken.

De kunstline-up is, net als het muziekprogramma, een mix van grote namen en jonge makers. Atelier NL, Next Space Rebels en Claudy Jongstra zijn van wereldfaam, daar waar de toptalenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten debuteren op een groot podium.