Beeldende Kunst in the great wide open op Vlieland is een kwestie van één plus één is drie. De kunst sublimeert de plek en andersom. De wisselwerking tussen kunst en natuur sijpelt ook door in de campagne, waar het verbreken van hitterecords resulteert in roodgloeiende meters die het kleurenpalet de warme kant op sturen. Het eiland daagt de kunstenaar uit, helemaal als men geprikkeld wordt door een thema als possible futures. Zestien werken nemen deze zomer op Vlieland hun plek in. Dit is het kunstprogramma van Into The Great Wide Open 2019. 

Voor wat, hoort wat. En omdat Into The Great Wide Open al ruim tien jaar neerstrijkt op het mooiste eiland van de Waddenzee, was een cadeautje wel op zijn plaats. Een fles wijn of bos bloemen waren vast al eens eerder gegeven, een speeltuin leek daarentegen een origineler idee. Zo geschiedde. In samenwerking met Vlielandse schoolkinderen en kunstenaars ontstond het idee voor een nieuwe natuurspeeltuin. En zo werd temidden van bossen en duinen een fantasiewereld geschapen. Op de laatste dag voor de schoolvakantie, 11 juli, werd 't Hol van Stout Konijn officieel geopend door burgemeester Tineke Schokker.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor een festival als Into The Great Wide Open. Als medewerkers, maar zeker ook als sfeermakers. Daarom zijn we weer hard op zoek naar mensen die hun steentje bij willen dragen aan het festival. Er zijn veel verschillende vrijwilligersposten waar je uit kunt kiezen, van bouw tot barren en van kunst tot catering. De deal? Een paar diensten werken in ruil voor toegang tot het festival, eten op de dagen dat je werkt en een plek op de immer gezellige vrijwilligerscamping.

Reizen op fossiele brandstof is de pest voor het milieu. Laat staan reizen naar een festival, een tijdverdrijf met eveneens een behoorlijke voetafdruk. Dat moet en kan anders. Daarom werkt Into The Great Wide Open – en daarmee Here Comes The Summer - samen met Lab Vlieland en andere partijen aan een circulair festival. Het houdt in dat reizen naar Vlieland fossielvrij wordt gemaakt en dat afval als een grondstof gaat dienen.