Het is niet slechts rozengeur en maneschijn. In verband met ziekte moet Sophie Hunger haar show op Into The Great Wide Open helaas afzeggen. Dat biedt wel ruimte voor liefst twee vervangers. Korfbal, de soort-van-supergroep met leden van The Homesick en Price, presenteert zijn vandaag verschenen debuutalbum vol rafelige indierock Bij De IJsbaan. Daarna is het de beurt aan Meetsysteem, de 27-jarige multi-instrumentalist en producer die vanuit het niets Geen Signaal uitbracht, een van de bijzonderste Nederlandse platen van de afgelopen jaren, waarop Meetsysteem klinkt als Spinvis, in zijn eentje op een donkere Duitse snelweg. 

Korfbal speelt van 16.00 tot 16.45, Meetsysteem van 17.30 tot 18.15. Het nieuwe blokkenschema is hier te vinden.

In gedachten al op het eiland kan aan het vaste land nog wel eens het een en ander vergeten worden. Over minder dan een week heeft op Vlieland het startsein al geklonken. Tijd dus voor een handzaam overzicht dat zorgt voor een gemakkelijke reis van A naar B. Of naar V dus, vooral. 

Beeldende Kunst in the great wide open op Vlieland is een kwestie van één plus één is drie. De kunst sublimeert de plek en andersom. De wisselwerking tussen kunst en natuur sijpelt ook door in de campagne, waar het verbreken van hitterecords resulteert in roodgloeiende meters die het kleurenpalet de warme kant op sturen. Het eiland daagt de kunstenaar uit, helemaal als men geprikkeld wordt door een thema als possible futures. Zestien werken nemen deze zomer op Vlieland hun plek in. Dit is het kunstprogramma van Into The Great Wide Open 2019.