• icon-menu-topbar

Tien namen voor de tiende editie van Into The Great Wide Open 

De tiende editie van Into The Great Wide Open krijgt vorm. Het lustrum wordt ouderwets gevierd op een eiland in de Waddenzee met een prachtig affiche, letterlijk én figuurlijk:

Into The Great Wide Open is voor het kinderkunstprogramma op zoek naar professionele kunstenaars(docenten), vormgevers of creatieven, die op een inspirerende manier hun verbeelding weten om te zetten in uitdagende en onderscheidende concepten en projecten voor kinderen. Centraal in het programma staat het beleven, verwonderen, ontdekken, verbeelden, onderzoeken, experimenteren, maken en spelen in de zilte buitenlucht en natuur, en de openbare ruimte van Vlieland. 

Voel je je geroepen? Lees hier meer.

Wegens succes ook op zondag: In zee met Zijpe.

In samenwerking met de Waddenvereniging bereidt In Zee met Zijpe op het strand ter plekke gevangen vis en bijvangst uit de Noordzee. Ga mee het wad op met de vissers/koks van Zijpe Stijl om allerlei soorten schelpen te verzamelen. 'In ieder geval oesters, mosselen en krukels (dat zijn zeeslakjes). Hopelijk ook wat kokkels en strandschrapers, die zijn te gek', aldus de chef van Zijpe. 

Dit jaar staat er weer een Plato/Concerto-winkel op het Sportveld met zowel nieuwe als tweedehands cd's en lp's van optredende bands (en een selectie van ander moois). Een aantal artiesten komt ook signeren! Hieronder vind je het schema van de signeersessies (onder voorbehoud). 

Into the great wide open. Under them skies of blue. Precies de weersverwachting voor vandaag, gelijk met de aanvang van Into The Great Wide Open 2017. En eveneens het refrein van Tom Petty's Into The Great Wide Open, de naamgever van het festival. Op die oude fiets geleerd, met een nieuwe de paden op en de lanen in. Jawel, deze keer is Nouveau Vélo verantwoordelijk voor de bewerking van Into The Great Wide Open. Morgen opent Nouveau Vélo het bal in de Bolder. The future is wide open.

De Togo All Stars moeten ter elfder ure hun eerste Europese tournee opschorten. De band kreeg vlak voor vertrek uit het West Afrikaanse land niet de juiste visa. Daarmee is ook Into The Great Wide Open getroffen. Een programmathema voor de aankomende editie is voodoo en de Togo All Stars fungeerden als vaandeldragers. Inmiddels zijn My Baby en The Mauskovic Dance Band aangetrokken als vervangende acts.