Wegens vertrek van één van onze redactieleden zoeken wij een talentvolle curator als lid van de driekoppige kunstredactie. Kunst kan bij uitstek andere verhalen brengen, bevragen en reflecteren als blik en reactie op de wereld om ons heen. Daarom zoeken we nadrukkelijk naar een teamlid met een biculturele achtergrond, die ons team kan versterken om een festival te maken als afspiegeling van onze samenleving, en de perspectieven binnen zowel het inhoudelijk programma als onze organisatie kan verbreden. 

Maar liefst vijf keer moest een samenzijn op Vlieland worden afgeblazen. Van Here Comes The Summer tot een aangepaste versie van Into The Great Wide Open onder de hoopvolle noemer Let It Happen. Niets bleek minder waar, je zou er moedeloos van worden. En toch: er gloort weer hoop aan de horizon. Het eerste deel van het affiche voor Into The Great Wide Open 2022 is aangekondigd. Het team reist weer zonder mondkapje naar het kantoor in de Amsterdamse Tolhuistuin, waar de bloesembomen al bloeien. Het hangt in de lucht: de beloofde Summer of Love is in aantocht. 

Into The Great Wide Open is per direct op zoek naar stagiair Technische Productie om Into The Great Wide Open mee samen te organiseren. Muziek staat daarbij centraal, maar het is vooral de context die dit festival eigen maakt. Midden in de natuur op misschien wel het mooiste Waddeneiland van Nederland. Verrassende programmering, beeldende kunst, film, uitdagende kinderactiviteiten en voldoende rust en ruimte om er optimaal te kunnen genieten.

Er klinkt weer muziek in de popzalen van Nederland. Dat de podia nu weer open zijn, en artiesten de bühne op mogen (en dus een belangrijke bron van inkomsten terughebben) biedt hoop, maar daaraan gingen zware tijden vooraf.

Met De Basisbeurs gaan we - mede dankzij donaties van publiek - de volgende zeven artiesten en makers voor een half jaar steunen: Pink Oculus, Nana Adjoa, Willem Smit (Personal Trainer), Yung Nnelg, Rianne van Duin (Kolderkrant), Anne Soldaat en Jasper Boogaard (Nagasaki Swim).