Winters weer laat deze winter vooralsnog op zich wachten en de zomer nadert al met rasse schreden. Reden genoeg om vast vooruit te kijken naar Here Comes The Summer, de voorjaarsvariant op Into The Great Wide Open. Het kleinschalige samenzijn op en om Stortemelk vindt dit jaar plaats op 1, 2 en 3 mei. Hierbij de eerste bevestigingen van de muziekcommissie, inclusief nieuw smoelwerk.

Het is inmiddels net zo'n vaste waarde als Into The Great Wide Open: Here Comes The Summer, een driedaags samenzijn op en om Kampeerterrein Stortemelk. Here Comes The Summer is het beste begin van de zomer, Met muziek, kunst en uitdagende activiteiten voor kinderen. Kleiner dan Into The Great Wide Open, maar verder net zo groots. Voor de komende editie van het festival zoeken we een stagiair(e) algemene productie. 

Vijftien kunstwerken sierden tijdens Into The Great Wide Open 2019 het eiland. Het gehele programma dompelde zich voor de gelegenheid onder in het thema Possible Futures. Langspeelplaten die geuren tot leven brachten, een levensecht nagebootst heelal en een werkzame composttoren: de toekomst werd op uiteenlopende manieren onderzocht en op de proef gesteld. Lyubov Matyunina en Konstantin Guz maakten van elk werk een korte video. Kunstwerkjes op zich, allemaal los te zien op de kunstpagina

Het is niet slechts rozengeur en maneschijn. In verband met ziekte moet Sophie Hunger haar show op Into The Great Wide Open helaas afzeggen. Dat biedt wel ruimte voor liefst twee vervangers. Korfbal, de soort-van-supergroep met leden van The Homesick en Price, presenteert zijn vandaag verschenen debuutalbum vol rafelige indierock Bij De IJsbaan. Daarna is het de beurt aan Meetsysteem, de 27-jarige multi-instrumentalist en producer die vanuit het niets Geen Signaal uitbracht, een van de bijzonderste Nederlandse platen van de afgelopen jaren, waarop Meetsysteem klinkt als Spinvis, in zijn eentje op een donkere Duitse snelweg. 

Korfbal speelt van 16.00 tot 16.45, Meetsysteem van 17.30 tot 18.15. Het nieuwe blokkenschema is hier te vinden.