Algemeen

Wanneer vindt Into The Great Wide Open 2018 plaats?

van 30 augustus tot en met 2 september 2018

Into The Great Wide Open 2018 is uitverkocht.

 

› Ga naar dit item

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?

De eerste namen van Into The Great Wide Open 2018 vind je onder programma op deze website. 

Updates over het programma maken we bekend via onze website, nieuwsbrief, Twitter en Facebook - dus houd ons op deze kanalen in de gaten.
 

› Ga naar dit item

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het festival?

Jazeker! Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er is ook elk jaar een kinderkunstprogramma voor kinderen van verschillende leeftijden.

Daarbij is er sinds twee jaar ook een apart programmaonderdeel voor jongeren van 15 t/m 17 jaar: De Jeugd Van Tegenwoordig.

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben een eigen ticket nodig.
 

› Ga naar dit item

Zoeken jullie vrijwilligers om mee te helpen tijdens het festival?

Ja, voor Into The Great Wide Open 2018 zijn we op zoek naar vrijwilligers. Een kleine greep uit de functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: crewcatering verzorgen, polsbandjes controleren, biertjes tappen, munten verkopen, op- en afbouw en chauffeuren.

Lijkt het je leuk om te helpen tijdens het festival? Kijk hier voor meer informatie en de link naar het aanmeldformulier. Aanmelden kan tot en met 5 juli.

› Ga naar dit item

Reis en verblijf

Ik heb een bootkaartje over, kan ik die verkopen?

Je kunt op onze vraag- en aanbodpagina een advertentie plaatsen om je bootkaartjes of je slaapplaatsen proberen te verkopen of te ruilen.

› Ga naar dit item

Hoe werkt het precies met de kampeervouchers?

Kampeerterrein Stortemelk
Een kampeervoucher voor Stortemelk is een tijdelijke reservering van een tentplek (voor maximaal 1 tent).  Na aankoop ontvang je een mail met een link om je voucher te verzilveren in het reserveringssysteem van Stortemelk. Hier geef je aan met hoeveel personen je in de tent gaat slapen. Zorg dat je dit uiterlijk 4 maart doet. Op 5 maart vervalt je tijdelijke reservering en heb je geen recht meer op een tentplek.
Vrijgekomen tentplekken kunnen vanaf 5 maart geboekt worden via kampeerterrein Stortemelk zelf.

Kampeerterrein Lange Paal
Een kampeervoucher voor Lange Paal is een standaard reservering voor 1 persoon op vrijdag 31 augustus en zaterdag 1 september. Het aantal tenten maakt in dit geval niet uit.
Wanneer je eerder wilt komen of langer wilt blijven hoef je geen extra voucher te kopen. Dit kun je bij aankomst aangeven bij het kampeerterrein en de extra nachten ter plekke afrekenen met pin.

BlueCAMP arrangement
BlueCAMP wordt opgezet op kampeerterrein Lange Paal. Je hoeft naast deze voucher geen aparte kampeervouchers per persoon voor Lange Paal aan te schaffen.


 

› Ga naar dit item

Ik heb een slaapplaats over, wat nu?

Je kunt op onze vraag- en aanbodpagina een advertentie plaatsen om je slaapplaatsen of je bootkaartjes proberen te verkopen of te ruilen.
 

› Ga naar dit item

Wanneer komt de vraag- en aanbodpagina online?

De vraag- en aanbodpagina wordt is weer geopend op deze website. Hier kun je accomodaties en boottickets aanbieden of vragen. Meer informatie hierover vind je hier. Er gelden wel een aantal spelregels, om het voor iedereen leuk te houden.

› Ga naar dit item

De Vraag & Aanbod doet het niet

Heb je een adblocker? Zet deze dan uit op www.intothegreatwideopen.nl.
Aangezien het hier om advertenties gaat, zou het kunnen zijn dat er iets mis gaat als je een ad-blocker gebruikt.


 

› Ga naar dit item

Kan ik op Vlieland een fiets huren?

Maar natuurlijk. Er gaat namelijk niets boven fietsen op Vlieland. Om alvast op zoek te gaan naar je ideale tweewieler, trap door naar:

Jan van Vlieland: www.janvanvlieland.nl

Frisia: www.frisia.vlie.nl

Zeelen: zeelenfiets.nl/fietsverhuur-vlieland

Parkeer je fiets bij de verschillende festivallocaties op de daarvoor bestemde plekken en niet in de eerste de beste bosrand die je tegenkomt.

Het kampeerterrein Lange Paal ligt wat verder van de festivallocaties af en daarom adviseren wij de festivalbezoekers die hun kampement daar op hebben gezet om een een fiets te huren.

Er rijden ook bussen tussen Lange Paal en het festivalterrein volgens de reguliere dienstregeling.

› Ga naar dit item

Ik wil op een boot slapen, kan dat?

Slapen kan ook weer op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Het is dit jaar ook mogelijk om op vrijdag mee te varen naar het eiland en zondag weer terug. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.

› Ga naar dit item

Hoe kom ik met mijn spullen bij de boot naar Vlieland?

Kom je met de auto dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Op http://www.rederij-doeksen.nl/reisinformatie/50-route-en-parkeren?locale=nl vind je verschillende parkeergelegenheden en de route daar naar toe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Veel handiger is om met de met de trein te komen. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op www.ns.nl kun je je reis plannen.

En misschien wel het allerhandigst is het om je te laten vervoeren door een heuse festivalbus. Er rijden namelijk festivalbussen vanaf Utrecht CS en Amsterdam CS naar Harlingen Haven. Dus je kunt de auto thuis laten en je naar Harlingen laten rijden (en weer terug). Ideaal toch? Kijk op de website van Festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus.

› Ga naar dit item

Hoe kom ik met mijn bagage bij mijn overnachtingsplek?

Een goede vraag, want zoals je misschien weet is Vlieland autoluw. We hebben echter ook een goed antwoord. Op Vlieland zijn er verschillende bagagevervoerders die voor een klein bedrag je bagage naar het juiste adres brengen. Hun wagens staan klaar als je de boot afkomt en zijn voorzien van borden waar de verschillende locaties op staan. Verblijf je in een vakantiehuisje, geef dan de naam van dat huisje, zij labelen de bagage en brengen alles naar het juiste adres.

Wil je dat de bagage aan het eind van de vakantie ook weer naar de boot gebracht wordt, dan kun je dat bespreken of een formulier hiervoor invullen. Ze stoppen de bagage in de karren van Rederij Doeksen, deze gaan aan boord en in Harlingen kun je de bagage er weer uit halen. Meer informatie op www.bagagevervoer-vlieland.nl. En zorg er wel voor dat je bagage herkenbaar is, zodat je je eigen spullen makkelijk terug vindt.
 


 

› Ga naar dit item

Op het festival

Wanneer komt het blokkenschema online?

Het blokkenschema maken we ongeveer 2 weken van te voren bekend. 

Je kunt het blokkenschema van Into The Great Wide Open 2018 hier bekijken

› Ga naar dit item

Is er ook een app van het festival?

Via de app Timesquare kan je alle informatie over het festival vinden. 

› Ga naar dit item

Zijn de terreinen toegankelijk voor minder validen?

Aangezien de podia van Into The Great Wide Open het liefst zo veel mogelijk verscholen liggen in de natuur, is het festival zeker niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar waar een wil is... 

› Ga naar dit item

Hoe ver liggen de locaties uit elkaar?

De afstand tot de locaties verschilt per jaar. Voor 2018 zijn de locaties op wandelafstand van elkaar.

Voor het programma in het Dorp ben je wat langer onderweg maar hoef je je zeker niet te vervelen met her en der kunstinstallaties langs de route. 
 

› Ga naar dit item

Mag ik fotograferen tijdens het festival?

Ja hoor. Het maken van foto’s met je mobiel of een digitale camera vinden we prima. Handycams zijn wel verboden op het festivalterrein.

Zie ook onze huisregels.

› Ga naar dit item

Wat mag wel en wat mag niet?

Om Into The Great Wide Open leuk te houden, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Deze kun je hier lezen.

› Ga naar dit item

Iets verloren of gevonden?

Alle gevonden voorwerpen worden verzameld bij de infobalie op het Bolderplein, naast de receptie van Stortemelk. 

> Iets verloren?
Je kunt bij de infobalie informeren of het daar is afgegeven. Wanneer je iets op Kampeerterrein Stortemelk / Kampeerterrein Lange Paal ben verloren kan het ook zijn dat zij zelf de gevonden voorwerpen in hun beheer hebben. 

Je kan ook dit formulier invullen. Misschien komt het na afloop van het festival nog boven water en kunnen we je alsnog herenigen met je geliefde voorwerp.

> Iets gevonden?
Breng dit dan s.v.p. langs de infobalie. Zij kunnen inzien of iemand het voorwerp als verloren op heeft gegeven en dan zorgen wij ervoor dat het were bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. 

> Is de infobalie gesloten?
Dan kan je dit formulier invullen en het voorwerp op een later tijdstip langsbrengen. 

› Ga naar dit item

Tickets en wachtlijst

Het festival is uitverkocht, komen er op een later moment nog tickets in de verkoop?

De vraag was ook dit jaar weer groter dan het aanbod.
We kunnen helaas niet meer tickets verkopen omdat we gebonden zijn aan de maximale capaciteit van het eiland. 

In het voorjaar komt onze terugkoopservice weer online en kunnen we teruggekomen kaarten doorverkopen aan mensen op de wachtlijst, welke ook rond die tijd geopend wordt. 

› Ga naar dit item

Verkoopt Into The Great Wide Open ook tickets via derden?

Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets online verkocht via onze website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop toch je ticket(s) nooit via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op de website van Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren.

Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er van uit dat ze aan kaarten kunnen komen om vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans als ieder ander potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. In veel gevallen hebben ze helemaal geen tickets en vertellen ze dat de tickets pas enkele dagen voor het festival worden geleverd door de leverancier. Onzin natuurlijk, want tickets worden na aankoop direct geleverd, digitaal. Nooit fysiek.

Facebook-profielen
Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets.
Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan o.a.:
• Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.
• Het aanbieden van meerdere kaarten.
• Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

Ticketswap
Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor max. 120% aanbieden. Helaas biedt het aanschaffen van kaarten via Ticketswap nog geen garantie op toegang tot het evenement: het kan zijn dat er ongeldige kaarten worden aangeboden, of dat kaarten meerdere malen worden verkocht. Ticketswap kan niet controleren of aangeboden tickets geldig zijn.

Heb je er nog vragen over? Neem contact met ons op.

Tickets aanbieden & vragen

Richting het voorjaar rollen we onze service uit waarmee we officiele tickets terugkopen en weer aanbieden aan mensen op de wachtlijst. Laatstgenoemde is nog niet geopend, opgeven is nog niet mogelijk. Het hoe en wat melden we via onze kanalen. 

› Ga naar dit item

Ik heb tickets over, kan ik die verkopen?

Onze terugkoopservice is geopend vanaf 14 mei 12.00 uur.
Je kunt dan je overige, originele tickets voor Into The Great Wide Open 2018 aan ons terugverkopen.
Teruggekochte tickets verkopen wij opnieuw aan mensen die op de wachtlijst staan. 

We bieden dit op deze manier aan om zwarthandel tegen te gaan en zodat iedereen zeker kan zijn van een geldig ticket. Er gelden wel een aantal spelregels, om het voor iedereen leuk te houden.

› Ga naar dit item

Kan ik een ticket via Ticketswap / Facebook / Marktplaats veilig overnemen?

Goed dat je het even checkt. Wij raden aan nooit tickets te kopen via dergelijke websites. Al zou het ticket geldig zijn, dergelijke aanbieders kunnen hun kaarten meerdere malen verkopen immers.

Het enige wat we kunnen aanbevelen, is wachten op onze wachtlijst - die richting het voorjaar opent. Dan weet je zeker dat, indien je aan de beurt bent, je officiële tickets koopt.

› Ga naar dit item