Algemeen

Wanneer vindt Into The Great Wide Open 2021 plaats?

Into The Great Wide Open 2021 vindt plaats van donderdag 2 september tot en met zondag 5 september. 

Informatie over het programma alsook voorverkoopdata zijn op dit moment nog niet bekend.

› Ga naar dit item

Wanneer vindt Here Comes The Summer 2021 plaats?

Here Comes The Summer 2021 vindt plaats van vrijdag 30 april tot en met zondag 2 mei.

Informatie over het programma alsook voorverkoopdata zijn op dit moment nog niet bekend.

› Ga naar dit item

Wanneer wordt het programma bekend gemaakt?

In de aanloop naar het festival maken we uiteraard het programma bekend. Nieuwe namen maken we bekend via onze website, nieuwsbrief, Twitter, Instagram en Facebook - houd ons dus op deze kanalen in de gaten. 

› Ga naar dit item

Kan ik mijn kinderen meenemen naar het festival?

Jazeker! Het festival is erg toegankelijk voor kinderen. Er is ook elk jaar een kinderkunstprogramma voor kinderen van verschillende leeftijden en een special De Jeugd programma voor kinderen vanaf 14 jaar. 

Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee, kinderen van 4 t/m 17 jaar hebben voor Into The Great Wide Open en Here Comes The Summer een eigen ticket nodig.

Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s (autoluw) en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter toch soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan uzelf. We zouden onze bezoekers dan ook met grote nadruk willen verzoeken om uw mobiele nummer achter te laten op het polsbandje van uw kind (elke bezoeker krijgt een polsbandje).

› Ga naar dit item

Zoeken jullie vrijwilligers om mee te helpen tijdens het festival?

Voor Into The Great Wide Open ieder jaar op zoek naar vrijwilligers. Op deze pagina vind je meer informatie over de mogelijke functies en voorwaarden! 

Een klein greep uit functies waarvoor we vrijwilligers zoeken: biertjes tappen, crewcatering verzorgen, polsbandjes controleren. munten verkopen, op- en afbouw, chauffeuren.

In mei of juni wordt het aanmeldformulier voor de vrijwilligers geopend. 

› Ga naar dit item

Zijn de terreinen toegankelijk voor minder validen?

Aangezien de podia van Into The Great Wide Open het liefst zo veel mogelijk verscholen liggen in de natuur, is het festival zeker niet het meest rolstoelvriendelijke festival van Nederland. Maar waar een wil is... 

Bij specifieke vragen, graag contact opnemen via info@intothegreatwideopen.nl.

› Ga naar dit item

Wat mag wel en wat mag niet?

Om Into The Great Wide Open leuk te houden, hebben we een aantal huisregels opgesteld. Deze kun je hier lezen.

› Ga naar dit item

Tickets en wachtlijst

Wanneer start de kaartverkoop?

De kaartverkoop voor Here Comes The Summer 2020 begint op zaterdag 18 januari, om 12.00 uur. 
Die voor Into The Great Wide Open 2020 op zaterdag 1 februari, om 12.00 uur. 

Kaarten zijn alleen verkrijgbaar via www.intothegreatwideopen.nl of herecomesthesummer.nl en zijn vóór de aangegeven data nog niet beschikbaar. Koop geen kaarten via andere partijen dan het officiële verkoopkanaal. Het kan druk worden, dus kom vooral op tijd. 

Meer info over tickets en de werkwijze van de kaartverkoop vindt je hier voor Into The Great Wide Open en hier voor Here comes The Summer.

Updates over de data en de kaartverkoop maken we bekend via onze website, nieuwsbrief, Twitter en Facebook - dus houd ons op deze kanalen in de gaten.

› Ga naar dit item

Wat kosten de tickets?

De kaartverkoop begint op zaterdag 1 februari, om 12.00 uur. Het kan druk worden, dus kom vooral op tijd. De officiële verkoop van de kaarten vindt alleen plaats via intothegreatwideopen.nl

Festivaltickets
Festivaltickets kosten €155. Van dit bedrag wordt €5,- gebruikt om de volledige reis naar het festival klimaatneutraal te maken voor alle bezoekers. Tickets voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar kosten €25.

De tickets zijn exclusief servicekosten, overnachting en bootreis naar Vlieland. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis mee naar het festival.

Er wordt een maximaal aantal tickets per persoon gehanteerd: per bestelling kun je maximaal 4 standaardtickets worden aangeschaft en maximaal 4 kindertickets.

Zie alle informatie over tickets voor Here Comes The Summer op www.herecomesthesummer.nl

Accommodatie : Campingvouchers
Je kunt direct bij het kopen van je ticket voor Into The Great Wide Open een campingvoucher bestellen voor het overnachten op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein De Lange Paal. We vragen je om niet meer tentplekken te reserveren dan noodzakelijk zodat zoveel mogelijk festivalbezoekers hun tent op een van de kampeerterreinen kunnen opzetten.

Andere accommodaties zijn te boeken via de VVV van de Vlieland

Boottickets
Tickets voor de boot zijn te koop via Rederij Doeksen: https://www.rederij-doeksen.nl

› Ga naar dit item

Stel het festival is uitverkocht. Komen er op een later moment nog tickets in de verkoop?

Er komen geen tickets meer beschikbaar in de reguliere verkoop. Wel zullen we teruggekochte kaarten opnieuw aanbieden aan mensen op de wachtlijst. We bieden dit op deze manier aan om zwarthandel tegen te gaan en zodat iedereen zeker kan zijn van een geldig ticket. 

In het voorjaar openen we de wachtlijst voor Into The Great Wide Open 2020.

Ook openen we dan opnieuw onze ticketterugkoopservice. Je kunt dan je overige, originele tickets voor Into The Great Wide Open 2020 aan ons terugverkopen.
 
Teruggekochte tickets verkopen wij opnieuw aan mensen die op de wachtlijst staan. 
 
Meer info over de ticketterugkoopservice vind je hier en over de wachtlijst op deze pagina.

› Ga naar dit item

Verkoopt Into The Great Wide Open ook tickets via derden?

Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets online verkocht via onze website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open geen tickets kunnen bemachtigen, koop toch je ticket(s) nooit via kanalen die niet horen bij www.intothegreatwideopen.nl. Kijk op de website van Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht van zwarthandelaren.

Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er van uit dat ze aan kaarten kunnen komen om vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans als ieder ander potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. In veel gevallen hebben ze helemaal geen tickets en vertellen ze dat de tickets pas enkele dagen voor het festival worden geleverd door de leverancier. Onzin natuurlijk, want tickets worden na aankoop direct geleverd, digitaal. Nooit fysiek.

Facebook-profielen
Pas ook met het aanschaffen van tickets via Facebook-leden. Vaak hebben ook zij geen tickets.
Accounts van oplichters zijn globaal vaak te herkennen aan o.a.:
• Een account dat redelijk recent is aangemaakt, met weinig vrienden en nauwelijks foto's / posts.
• Het aanbieden van meerdere kaarten.
• Het account zet onder ieder bericht vrijwel dezelfde comment.

Marktplaats
Via marktplaats tickets aanschaffen is vergelijkbaar als aanschaffen via Facebook. Ook hebben aanbieders vaak geen tickets, maar verkopen deze wel door. 

Ticketswap
Bij Ticketswap kunnen aanbieders hun tickets voor max. 120% aanbieden. Bij het aanschaffen van een ticket via Ticketswap worden de barcodes vervangen voor nieuwe barcodes. Ticketswap is daarmee de meest veilige optie om tickets over te nemen van iemand anders. 

Heb je er nog vragen over? Neem contact met ons op.

› Ga naar dit item

Op het festival

Festival als Fossielvrije Zone? Waarom en hoe dan?

Waarom we dit jaar Into The Great Wide Open als fossielvrije Zone wilden neerzetten heeft twee redenen: 

1. Omdat de ontwrichting van ons klimaat door fossiele CO2 uitstoot urgent is. En we daar met zijn allen wat aan kunnen doen door een circulair en klimaatneutrale samenleving te bouwen. Daar zetten we Into The Great Wide Open voor in, om deze transitie naar een nieuw circulair systeem te helpen versnellen. 

2. Omdat we hier al jaren naartoe werken, met fossielvrije transport opties en fossielvrije energie en dat we onszelf en onze leveranciers, partners, cateraars, bezoekers en de rest, willen uitdagen om dit gewoon met ons samen te doen. Het kan, dus laten we het hier zien. We zijn er overigens nog niet helemaal…. maar we komen een heel eind.
 

› Ga naar dit item

Hoezo, afvalvrij publieksterrein? Er staan toch overal afvalbakken?

Dat zijn geen afvalbakken, dat zijn grondstoffenbakken. Afval is restmateriaal waar niks anders meer mee kan dan verbranden in de vuilverbranding. Dat proberen we te voorkomen. We hebben het nu zo ingericht dat alles binnen het publieksterrein past binnen twee cirkels:

1. Herbuikbaar/afwasbaar (statiegeld bekers, kartonnen biertreetjes, ceramieke borden, echt bestek)

2. Composteerbaar (alles wat niet terug hoeft naar de bar/cateraar: alle etensresten wegwerp servies, bestek en koffiebekers). Hiervan maken we met de snelcomposteermachine de hoogwaardige grondstof: compost. Die vervolgens voor grondverbetering wordt gebruikt en die beschikbaar is voor bezoekers om er eigen planten op te groeien. 

We zamelen alles in op de afval=grondstoffen punten. De grote zwarte bakken, met ‘Composteerbaar’ erop, daar gaat alles in dat je op het festivalterrein kan krijgen. En omdat bezoekers zelf ook soms wat meenemen hebben we de kleine rode ‘Rest’ bak, die is om de zelf meegenomen plastic rommel in te gooien. Zo is het publieksterrein afvalvrij (op zelf meegenomen spullen na).

Voor meer info: intothegreatwideopen.nl/duurzaam

› Ga naar dit item

Waarom is ‘Blauwe Diesel’ als fossielvrij alternatief voor (fossiele of gewone) diesel, een goed idee?

Blauwe Diesel (BD), ook wel bekend als HVO-UCO of 2de generatie biobrandstof (gemaakt van gebruikte bakolies, Bio-power).

Wij zien BD als de best beschikbare transitie brandstof. Het zal niet het laatste antwoord op de energie/transport vraag zijn, maar voor praktisch ingestelde mensen als wij, is het nu direct te gebruiken en levert het fossielvrij vervoer en 85-90% CO2 besparing op.

Deze biobrandstof is gemaakt van gebruikte kook olies, een reststroom uit de voedselindustrie. Daardoor zit het geen biodiversiteit, landbouwgrond of voedselprijzen in de weg, zoals het geval is met sommige andere biobrandstoffen. Het kan zonder technische aanpassingen in alle rondrijdende en varende dieselmotoren. Het is volledig EN15940 (EU), ASTM 940 (USA) gecertificeerd. Het kan gewoon bijgemengt worden bij fossiele diesel, stinkt niet naar snackbar en is zelf beter voor je motor dan normale diesel. Kwalitatief en qua prijs te vergelijken met geoptimaliseerde diesels als V-Power. Het is ondertussen goed verkrijgbaar door het hele land voor locaties zie hier

Into The Great Wide Open gebruikt het voor al haar diesel gedreven motoren/aggregaten en vraagt dit ook van al haar leveranciers, verhuurbedrijven, partners, en directe omgeving. 
 

› Ga naar dit item

Een circulair en klimaatneutraal (of zelfs -positief) festival. Kan dat? Kan je dan niet veel beter helemaal geen festival organiseren?

Ja, een circulaire en klimaatneutrale samenleving is technisch zeker mogelijk.

Het is een kwestie onze huidige lineaire systemen omdenken en ombouwen naar circulaire gebruik systemen. Dat gaat over anders ontwerp, productie, (her)gebruik, verwerking en over andere vormen van eigenaarschap, verdeling, en burgerschap. De huidige modellen en systemen zijn ook maar gewoon bedacht en gebouwd/ontwikkeld door mensen (die nog heel anders naar de wereld keken). Waarom zouden wij die modellen en systemen niet kunnen herontwerpen en ombouwen met de kennis en het perspectief van nu?

Dat je binnen zo’n circulaire wereld zoveel festivals kan geven als je wil zonder schade aan te richten zal ondertussen duidelijk zijn. Maar daar zijn we natuurlijk nog niet… 

Binnen het huidige fossiele en lineaire systeem vervuilen de meeste festivals gewoon heel erg veel. Maar dat kan wel anders, ook nu al. Waar het grootste gedeelte van de CO2 uitstoot van een festival meestal zit is bijvoorbeeld in het reizigersgedrag van de bezoekers (40-80% van totale CO2 voetafdruk van festival). Bezoekers stoten per persoon niet heel veel uit - zelfs als ze met de auto komen - maar omdat de bezoekers met zoveel zijn is dat toch verreweg het grootste gedeelte van de CO2 voetafdruk van een festival.

Dus door bezoekers fossielvrije reisopties te geven (die ze dan natuurlijk wel moeten benutten ;-) kan de CO2 voetafdruk drastisch omlaag. Voeg daar de maatregelen die Into The Great Wide Open onder de Fossielvrije Zone dit jaar neemt (bijna alle energie en transport van spullen en eigen mensen fossielvrij, bijna geen afval meer, lokaal en biologisch vooral plantaardig eten) dan stoot het festival bijna geen fossiele CO2 meer uit. Als je dat vergelijkt met de gemiddelde uitstoot van nederlanders over eenzelfde periode (3 dagen) dan zul je waarschijnlijk zien dat mensen - vanuit een klimaat perspectief - nu al beter naar Into The Great Wide Open kunnen gaan dan thuis blijven. Of dit al waar is of niet, is wel afhankelijk van hoeveel bezoekers (alleen) met de fossiele brandstof auto naar het festival blijven komen. 
 

› Ga naar dit item

Maar waarom zouden we dit allemaal moeten doen? Kunnen we niet gewoon bier drinken en muziek luisteren?

Misschien, omdat de ontwrichting van het klimaat door de uitstoot van broeikasgassen (CO2, Methaan, Lachgas, etc.) de grootste uitdaging van onze tijd is.

Wij doen het vooral omdat wij enthousiast worden van de mogelijkheden die in beeld komen wanneer je over nieuwe oplossingen, nieuwe ontwerpen, nieuwe systemen en zelf nieuwe samenlevingsmodellen gaat nadenken. Dan gaat het helemaal niet om minder vervuilen, op een houtje bijten, onaantrekkelijk, saai, maar juist over innovatief, mooi, gedreven, lekker, sociaal en toevallig nog duurzaam (lang vol houdbaar) ook. Daarom zetten wij Into The Great Wide Open in als proeftuin en aanjager van de circulaire samenleving, omdat het leuk en spannend is om te streven naar een nieuwe mooiere wereld, waar we samen van kunnen blijven genieten.
 

› Ga naar dit item