Vestibular S. Observatory
De omgekeerde koepel op de oude inlandse duin is de zonnewijzer van de Vestibular S. Observatory. In dit observatorium zijn het geluid en het licht van Vlieland en de Waddenzee uitgelijnd. Onder en boven het oppervlak, hoorbaar en onhoorbaar, dag en nacht, leren we hoe het klinkt onder water, en volgen we de sporen van onze aanwezigheid diep in de zee.

Over de kunstenaars
Robertina Šebjanič (1975) is gevestigd in Ljubljana (SI), en is een internationaal tentoongesteld en bekroond kunstenaar. Haar werk is sinds enkele jaren gericht op culturele, (bio) politieke en biologische realiteiten van aquatische omgevingen, wat dient als een startpunt voor het onderzoeken en aanpakken van de filosofische vragen op het snijvlak van kunst, technologie en wetenschap.

Arnout Meijer (1988) woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde aan de Technische Universiteit Delft (2006-2008) en de Design Academy Eindhoven (2008-2012) waarna hij zijn eigen praktijk begon. Hij wordt vertegenwoordigd door galerie VIVID in Rotterdam en galerij Victor Hunt in Brussel. Zijn zelf geïnitieerde en in opdracht gemaakte werk omvat verschillende disciplines, variërend van kunstwerken, openbare sculpturen, teksten, productontwerp en architectuur.

Co-curator: Transnatural
ITGWO en Transnatural presenteren een gezamenlijk kunstprogramma gericht op de waterproblematiek. Transnatural is een Amsterdams cultureel instituut en Label dat zich richt op de samenwerking van natuurlijke processen en technologie in kunst en design. De genodigde kunstenaars zijn onderdeel van het reizend programma In the Age of Post –Drought van Transnatural, die naast ITGWO ook Oerol, EYE filmmuseum en de Dutch Design Week aandoen. 

Transnatural: Robertina Šebjanič en Arnout Meijer