Zes poëten verbleven op Vlieland met als opdracht: laat je inspireren door het Waddeneiland met de hoogste duintop en de op één na laagste bevolkingsdichtheid. Die bijzondere plek die al sinds mensenheugenis kunstenaars bezielt: laat je inspireren door het eiland. De ontstane teksten worden tijdens Into The Great Wide Open 2017 op het eiland verborgen in luisterhuisjes en kunnen het hele jaar door beluisterd worden. Een plattegrond met de locaties is verkrijgbaar bij het Infopunt Kunst, VVV, Podium Vlieland.

The Lost Poets zijn: Sef, Marjolijn van Heemstra, Tsead Bruinja, Joost Oomen, Hanneke Hendrix en Spinvis.

LET OP: Door technische problemen zijn helaas slechts 4 van de 6 luisterhuisjes in werking. De andere 2 werken vanaf half september. Die twee zijn: Hanneke Hendrix (Bolderterras) en Sef (Baken van Vak Rood).

The Lost Poets is een programma van SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) en Into The Great Wide Open. Het is onderdeel van Zee van Terrassen, het door Staatsbosbeheer, Sense of Place en ITGWO geïnitieerde project dat de meest bijzondere plekken op Vlieland verrijkt. 

Last but not least: de dichters ‘hosten’ tijden het festival de podia op ‘De Open Plek’ en ‘Bij de IJsbaan’ en brengen daar hun werken ook ten gehore.

The Lost Poets

» Website The Lost Poets