Programma // Kunst

Studio Moniker

Moniker is een in Amsterdam gevestigde interactieve ontwerpstudio van Luna Maurer & Roel Wouters waarbij ze zowel in opdracht werken als autonoom werk maken. De sociale effecten van technologie - hoe technologie gebruikt wordt en hoe deze ons dagelijks leven beïnvloedt- staat hierbij vaak centraal terwijl het publiek hierbij regelmatig de een actieve factor is. Dit resulteert in projecten die groeien als planten, waarbij het innerlijke organisatieproces zichtbaar wordt. 

Painted Earth, die dit jaar speciaal voor Into The Great Wide Open is ingezet voor geheel Nederland, is een tekentool waarvan het canvas het volledige oppervlak van onze planeet kan bedekken. Zodra de tekentool in de mobiele webbrowser is geladen, kan het publiek beginnen met tekenen door eenvoudig te lopen: als je snel loopt veranderen de lijnen in druppels, als je blijft staan ​​begint de inkt samen te klonteren en vormt het druipers. Als een schilderij eenmaal voltooid is, blijft het voor altijd in dat gebied. Loop alleen of samen: de leukste schildering wint twee gratis kaartjes voor Into The Great Wide Open 2021.

Het kunstprogramma wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Mondriaan Fonds en Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.