Sleeping Gold 2.0: Grietje Schepers

De een ziet wolken, de ander bergen, of rotsen. De installatie Sleeping Gold oogt als een natuurverschijnsel dat in menselijk tempo ademt. Het ritme blaast leven in anders levenloze materie. Dit levenloze en toch ademende wezen wordt een vriendelijke metgezel. Het transformeert een open ruimte tot een gedeelde plek en verschuift de focus van alleen naar samen zijn. 

Na haar afstuderen aan de Design Academy Eindhoven in 2008 startte Grietje Schepers haar eigen design studio. Als freelance designer werkt zij aan opdrachten die het gebied van concepten, tentoonstellingen en interieur overspannen; als zelfstandig ontwerper creëert ze interieurproducten. Grietje heeft groot gevoel voor het omvormen van een kleine gedachte naar een ​​groot gebaar. Met een scherp oog voor materiaal, kleur en experiment creëert ze grootschalige installaties die van invloed zijn met hun overweldigende kleur of ruimtelijkheid. Vooral haar onafhankelijke projecten hebben vaak een element van beweging in zich.

Sleeping Gold werd ontwikkeld voor de Zero Power Smart Fashion tentoonstelling (New York City, september 2014). Ook was de installatie te zien in het Museum of Craft and Design in San Francisco als onderdeel van de tentoonstelling Hands Off: New Dutch Design at the Confluence of Technology & Craft, gecureerd door Zahid Sardar (mei - september 2015).

Het kunstprogramma van 2016 is mede tot stand gekomen dankzij steun van het VSB Fonds.