Op de Schans is een spoken word en open mic-avond in het hartje van Amsterdam. In de huiskamer van ontwerper & ondernemer Bonne Reijn lezen schrijvers en artiesten hun favoriete teksten, raps of probeersels voor. Daarnaast kan iedereen meedoen aan de open mic door zich op de avond zelf aan te melden.

Om 19.00 trappen we Tussen de Bomen af met Grote Namen als Maartje Wortel en Hanna Bervoets. Iedere avond komen ook rappers en artiesten die op het festival staan langs om voor te dragen. Wil je meedoen aan de open mic? Kom op tijd en schrijf je naam op het grote vel papier dat de hele avond bij het podium te vinden is. First come, first serve. Vergeet niet je tekst mee te nemen!

Op de Schans is het huisfeest waar al je favoriete schrijvers en artiesten rondlopen. De ene keer raakt Ray Fuego verzeild in een rap battle met Connie Palmen, dan weer leest Pepijn Lanen de eerste versie van zijn volgende boek voor of draagt Anton Dautzenberg voor uit notities die nog maar net zijn opgedroogd. Wat in ieder geval vaststaat: er worden plaatjes gedraaid en iedereen kan meedoen aan de open mic.

Op de Schans is een programma van SLAA i.s.m. Alma Mathijsen en Bonne Reijn. De avond wordt gepresenteerd door Alma Mathijsen. Bonne Reijn draait tussendoor zijn favoriete plaatjes.

Alma Mathijsen is schrijver. Ze schrijft voor Het Parool en NRC Handelsblad en schreef o.a. de roman Vergeet de meisjes.

Bonne Reijn is ontwerper en initiatiefnemer van de winkel Zeedijk 60. Hij is o.a. bekend van Bonne Suits en SMIB.

De SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) programmeert literaire activiteiten, online en offline, door heel Amsterdam.
 

Op de Schans / Op het Eiland