SLue
In de wonderbaarlijke natuur van het eiland schieten speelse abstracte vormen door de bomen heen. Zo af en toe prachtig en aantrekkelijk, andere momenten angstaanjagend en eng door de snelheid van het geluid en de wind. Een plek om lang te blijven rondhangen. En als je veilig in je tent je ogen dichtdoet, het geluid en het beeld je achtervolgt.

In het werk SLue bestuderen Philip Vermeulen en Mischa Daams chaotische patronen die ontstaan in de wisselwerking tussen een ‘whooshende’ elastiek, de frequenties van het licht én het effect daarvan op de waarneming van de kijker. Zo ervaren bezoekers een plek waar het niet helemaal pluis is. SLue is het opgepompte zusje van Vermeulens 10 Meter of Sound, waarbij hij op zoek ging naar de geluidskwaliteiten van het elastiek. 

Over Philip Vermeulen en Mischa Daams
Mischa Daams en Philip Vermeulen hebben elkaar ontmoet bij de bananenafdeling van de lokale supermarkt. Er was meteen een klik. Beiden zijn ze gefascineerd door licht, stroboscopen en chaotische krachten en de hallucinante aantrekkingskracht van snelheid en patronen. De vraag of wat je ziet zich in je eigen brein afspeelt of toch daarbuiten aanwezig is. Mischa houdt zich in zijn praktijk bezig met het experimenteel onderzoeken en bespelen van patronen die tot leven komen en op zintuiglijke wijze de aanschouwer het werk in trekken. Philip onderzoekt in zijn werk het spanningsveld tussen aantrekkingskracht, gevaar en gekte. Zijn kinetische instrumenten bespeelt hij op het grensvlak van wat ze kunnen houden.

Philip Vermeulen en Mischa Daams - SLue

» Website Philip Vermeulen en Mischa Daams - SLue