Programma // Kunst

Michiel van Bakel


Bogwaters - 4 min, Nederland, 2022

In een Nederlands natuurreservaat* lopen twee waterwegen parallel aan elkaar. Als door de ogen van een libelle, die verschillende golflengten waarneemt en vele malen sneller kan 'zien' (200 beelden per seconde) dan een mens, beweeg je je over het wateroppervlak, van het ene naar het andere kanaal. De beelden veranderen van zwart-wit naar infrarood en we zien het reservaat vanuit een ongebruikelijk kleurenspectrum en op een ongewone snelheid.

*) De voormalige veenontginningswateren van de Peel zijn te midden van een extreem industriële veehouderij uitgegroeid tot beschermde natuurgebieden.


Michiel van Bakel

OVER MICHIEL VAN BAKEL
Michiel van Bakel (Nederland, 1966) studeerde astronomie en psychologie voordat hij zich toelegde op vrije expressie op de Kunstacademie van Arnhem. Hij maakt video's, kunstwerken en installaties waarin hij de grondbeginselen van fotografie en video combineert met digitale animatietechnieken. Hoewel hij een technische invalshoek heeft, focust hij zich in zijn werk op mensen en hun omgeving, vaak met een poëtische werkelijkheid als resultaat. Hij woont en werkt in Rotterdam.

www.michielvanbakel.nl