Programma // Kunst

Martin Toloku

Yali

Martin Toloku
Beeld door John Herman

Yali een interactief werk waarin geluid, sculptuur en architectuur samenkomen. Een serie deuren staat opgesteld in een kring en nodigen uit om in de wereld van de kunstenaar binnen te treden.

Het werk herinnert ons aan de rituelen die gepaard gaan met de desintegratie van het menselijk lichaam en diens relatie met de natuur, maar toont tegelijkertijd een symbool van nieuw leven dat uit de aarde tevoorschijn komt. De dood geeft aanleiding tot een nieuwe vorm van uitwisseling tussen de aarde en haar bewoners; Martin creëert zo een uitwisseling tussen de bezoeker en het werk.

Over Martin Toloku
Martin Toloku
is een multidisciplinaire kunstenaar wiens praktijk in de loop der jaren is geëvolueerd van houtsnijwerk tot installatie, performance, videowerk. Hij is gefascineerd door de vergankelijkheid van materialen en de herinneringen die daarin huizen, en onderzoekt die thematiek op experimentele wijze in relatie tot tijd, ruimte, leven en dood. 

Martin is momenteel resident aan de Rijksakademie van Beeldende kunsten en bestuurslid van perfocraZe International Artist Residency (pIAR) in Kumasi, Ghana.


Het kunstprogramma van Into The Great Wide Open wordt mede mogelijk gemaakt met steun van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en De Versterking.