Programma // Film

Korte filmprogramma 2: Who We Are Or Supposed To Be

Alle voorstellingen vinden plaats in Podium Vlieland, Dorpsstraat 84.

Nazarbazi 
Maryam Tafakory - 19 min., Iran, United Kingdom - 2022

Na de revolutie van 1979 verbood Iran het tonen van mannen en vrouwen die elkaar aanraken op het witte doek. Sindsdien hebben regisseurs elke filmtruc gebruikt om de extatische ontlading van spanning die aanraking geeft na te bootsen, vaak zijn blikken al genoeg om een scène in vuur en vlam te zetten. Nazarbazi maakt van deze intense momenten een poëtische collage over de Iraanse film waarin ook het ‘sociale distancing’ van onze tijd weerklinkt.

Korte filmprogramma 2: Who We Are Or Supposed To Be

Impersonator 
Andrew Norman Wilson - 17 min., United States - 2022

Een Hollywood Boulevard-imitator heeft moeite om rond te komen en dwaalt doelloos rond door de filmische achterkant van LA. In zijn kostuum dat het midden houdt tussen een Stormtrooper en Robocop en zonder besef van plaats en realiteit zakt de imitator steeds dieper weg in het fantasiebeeld van zijn personage in crisis.

Becoming Male In The Middle Ages
Pedro Neves Marques – 22 min. Portugal - 2022

Mirene en André zijn een heteroseksueel stel met een vruchtbaarheidsprobleem. Carl en Vicente zijn een homoseksueel stel dat langs een experimentele weg een kind probeert te krijgen. De klassieke cinematografie van de film is een mooi contrast met het sciencefictionverhaal, wat een bijzonder verfrissende verkenning van gender, voortplanting, normativiteit en het concept gezin oplevert. Een werk dat de discussie voedt – net als het kweekvlees in de openingsscène.