A Thing Among Things

Giovanni Giaretta, IT/NL, 2016, 7 min

Giaretta's werk is een constante uitwisseling van dingen die we weten en dingen die we niet weten. Deze video combineert een verzameling visuele herinneringen van een blinde met close-ups van transparante mineralen. De beelden werken haast als een setontwerp, open voor interpretaties: je ziet iets dat zich voordoet iets anders te zijn.

Land Of Desire – Happy Is The New Black

Donna Verheijden, NL, 2016, 18 min

Alles begint met verlangen. Marketeers stellen gedragsprofielen samen die meer over ons vertellen dan ons DNA - door onze verlangens te volgen aan de hand van metadata die ze verkrijgen via apps, social media en websites. Land of Desire bevraagt onze groeiende consumptiemaatschappij en het door verlangen gedreven medialandschap. Tot welk gedrag verleidt verlangen ons?

Falling Frames

Johannes Langkamp, NL, 2016, 1 min

Hoe ervaren wij ruimte? Falling Frames onderzoekt de kadrering en visualisatie van het driedimensionale perspectief met behulp van het tweedimensionale filmmedium, zowel technisch als conceptueel. Langkamp gebruikte een slow-motioncamera en bouwde een speciaal apparaat dat houten lijsten kan afwerpen van 15 meter hoogte.

Dear Lorde

Cooper Battersby & Emily Vey Duke, CAN, 2015, 27 min

De 14-jarige Maxine Rose verzamelt botten. Zoekend naar haar identiteit als kunstenaar en twijfelend of ze haar werk publiekelijk moet vertonen, wendt ze zich tot haar helden - popster Lorde, primatoloog Jane Goodall, comedian Louis C.K. en bisschop Desmond Tutu - met de bewering: “Ik verdien het om gehoord te worden.” Ze draagt een foto van een aantal botten op aan Lorde.

Alter Senator

Willehad Eilers, D/NL, 2015, 13 min

De Alter Senator - een beste jenever uit Bremen - heeft het leven van een ambitieuze alcoholist in een stevige houtgreep. Hand in hand beleven ze het ene avontuur na het andere. Steeds weer spannend maar uiteindelijk ook pijnlijk gevoelloos. Hij is een rasoptimist, zeker in benevelde toestand. Maar voor je het weet heeft hij het verkeerde barmeisje betast.

Ogasavara

Tato Kotetishvili, Georgie, 2015, 8 min

Murad en Masha maken plannen om samen door het leven te gaan. Maar voordat ze een huis bouwen hebben ze nog een afspraak om met dynamiet te vissen. Dit geeft onverwachte wendingen aan hun ongecompliceerde liefdesverhaal. Een geanimeerd verhaal over leven en dood, verteld met onweerstaanbare charme en een toefje stopmotion.

Bron: IFFR.com

Highlights IFFR Korte Film