Epiphony
Epiphony gaat over de interpersoonlijke ruimte tussen twee mensen. De wederzijdse emotionele staat van zijn wordt gemeten aan de hand van de hartslag en de elektrodermale activiteit. Deze worden vertaald in geluid: hoe hoger de opwinding, hoe meer de hartslag en de geleiding van de huid toenemen. Door backcasting van het interne proces van de twee die 'alleen samen' zijn, wordt deze privé-ervaring gedeeld. De enige manier om het mysterie van de ander en het samenzijn te ontrafelen is door te luisteren. 

Over de kunstenaars
Dit werk is ontwikkeld door Görkem Arıkan (TR), Francesco Di Maggio (IT) en Alida Glasbeek (NL). Görkem en Francesco studeren beiden aan de afdeling Sonologie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Görkem werkt als kunstenaar aan zelfgemaakte interactieve systemen om live computermuziek uit te voeren. Francesco werkt vanuit een sterke interesse in elektro-akoestische muziek, audiovisuele compositie en interactieve installaties. Alida is beeldend kunstenaar en volgt de master ArtScience aan de Koninklijke Academie Den Haag. Daarnaast heeft ze een achtergrond in grafisch ontwerpen. Haar werken en installaties hebben veelal te maken met manipulaties van de (inter-)persoonlijke ruimte. De drie kunstenaars ontmoetten elkaar tijdens een CASS-uitwisselingsworkshop, waarbij het eerste prototype van Epiphony ontstond. Hun verschillende achtergronden, leveren de nodige elementen op om deze betoverende zintuiglijke ervaring tot een geheel te maken.

Inschrijven bij de Kunstbalie

Dit jaar heeft het kunstteam samengewerkt met de ArtScience-opleiding van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. De studenten hebben zich laten inspireren door het thema De Vrije Ruimte en hebben in de loop van het jaar een aantal intrigerende concepten ontwikkeld.

Görkem Arıkan, Francesco Di Maggio and Alida Glasbeek - Epiphony #ArtScience