Met de vraag van Soundtrackcity wat het waddeneiland Vlieland kon bieden aan de oren, verkende Francisco López het eiland als een verborgen parel, een voor Nederland unieke plek waar je nog woeste, ongerepte natuur vindt. López neemt je mee naar het oerlandschap van Vlieland. Met de originele omgevingsgeluiden, zonder toevoegingen van extra instrumenten, stemmen of andere geluiden, creëert López een nieuwe virtuele realiteit die je op zes verschillende locaties verspreid over het eiland kunt ervaren. Ga op pad met de Soundtrackcity app en een koptelefoon, te voet of te fiets, van het dorp tot de Vliehorst.

Francisco López

Francisco López staat internationaal bekend als een van de toonaangevende personen binnen de wereld van de geluidskunst en experimentele muziek. Al meer dan dertig jaar bouwt hij aan zijn eigen persoonlijke geluidsuniversum gebaseerd op het intens luisteren naar de wereld om hem heen. López heeft honderden concerten gegeven en een groot aantal geluidsinstallaties gerealiseerd in meer dan zeventig landen over de hele wereld. In 2010 won hij de Qwartz Award voor beste geluidsanthologie.

Soundtrackcity

Renate Zentschnig en Michiel Huijsman maken onder de naam Soundtrackcity kunst met geluid. In de afgelopen jaren heeft Soundtrackcity de geluidswandeling als kunstvorm onderzocht en doorontwikkeld. In samenwerking met verschillende componisten en kunstenaars zijn er meer dan twintig luisterwandelingen gecomponeerd, binnen en buiten Nederland. Elke wandeling neemt je mee naar een andere wereld, met ieder zijn eigen vorm en thematiek.

Soundtrackcity - Francisco López - Sonic Fields Vlieland