Programma // Kunst

Evelien van den Broek


Je loopt langs het strand. Plotseling hoor je een droefgeestige fanfare spelen, vlak achter je. Als jij stopt, stoppen zij. Zodra je verder loopt begint het bedrukte blaasorkest weer. Ze volgen je, gretig, plakkerig. Ze houden je gezelschap en spelen vier nieuwe muziekcomposities, één voor elk seizoen.

Fanfare is een tragikomische interactieve geluidswandeling. Je loopt deze wandeling met je eigen telefoon en koptelefoon, dus neem deze mee van huis! Zorg dat je telefoon goed is opgeladen en je toegang hebt tot internet. Je start op een willekeurige plek op het strand van Vlieland, met de zee aan je linkerkant. Een paar keer per dag is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij Evelien, die je zal voorgaan in de wandeling.

De muziek die je hoort is ingespeeld door musici van Neo-Fanfare 9x13, onder begeleiding van dirigent Hardy Li. De webapplicatie is door Roald van Dillewijn geprogrammeerd. Fanfare is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Beluister de geluidswandeling hier.

Evelien van den Broek

OVER EVELIEN VAN DEN BROEK

Evelien van den Broek is componist, performer en producer. Ze schrijft muziek op het grensvlak van avontuurlijke elektronica pop, geluidskunst en klassiek. Onder de naam KUrKKU ‘loopte’en vervormde ze haar stem met Wii game controllers, een voetpedaal en vijf speakers. Met de indietronica band Daisy Bell bracht ze het album London uit. Ze maakte False Memories, een voorstelling over valse herinneringen met interactieve videoprojecties. In 2019 ging haar muziekvoorstelling Biophonica in première, met muziek over extinctie, bestaande uit geluidsopnames van uitgestorven en bedreigde diersoorten, trompet, elektronica en twee piepende en grommende analoge synthesizers. Eind 2021 bracht zij onder de alias Leafsheep Aventurijn uit, een online muziekuur van één week voor geluk. Evelien maakte meerdere geluidswandelingen, waaronder Stemmengeschuifel – met Heijermans door de Pijp, voor Soundtrackcity en Toneelgroep Amsterdam. 

www.evelienvandenbroek.com

Voor het kunstprogramma van 2016 werkte Evelien samen met Soundtrack City aan de geluidswandeling Deep Down - The Original Masters of Glitch en die wandeling kun je nog altijd maken; niet alleen tijdens het festival. Het startpunt is het IJsbaanhuisje.