Zondag 2 september, 6.00 – 7.30u, Noorderstrand

Eerst wat zakelijke informatie:

- Verzamelen gebeurt bij de opgang naar het strand bij de Bolder
- Dat is al om 05:30, vanaf 05:45 trekt de troupe naar het strand
- Er is een beperkt aantal koptelefoons, dus wees op tijd om niet mis te grijpen
- Neem een matje of een handdoekje mee, de voorstelling is liggend/zittend en het strandzand is op dat tijdstip nog klam van de nacht. 

St. Paul over Eternal Sunrise Of The Spotless Mind:

"Het liefst zou ik het bij deze titel laten. Maar dan zit ik er waarschijnlijk in mijn eentje, daar op dat strand. Terwijl het hier toch een droom betreft. Een droom die ontstond toen ik op een festival in Italië in een skilift zat. Onderweg naar een optreden. In een kapel. Bovenop een Alp. Anticipatie deed mijn hart stuiteren van plezier. Misschien was het maar goed dat de ski-lift (alsof het diep winter was) ineens bleef hangen. Even bezinnen. Alle vlinders weer op een rijtje. En ondertussen naar het massief voor mijn neus staren. Wat is een massief eigenlijk een gaaf iets! Zo’n kolossale, veganistische wolkenkrabber. Een gletsjer kan smelten. Een bos verbranden. Maar een massief is here to stay. En ik maar bungelen in dat bakkie. De lichtheid van het bestaan voelde ineens heel draaglijk. In opperste nederigheid maar vol bewondering naar al dat natuurgeweld starend, kwamen er allerlei soul crushing liedjes in me op. Zoals wanneer je denkt aan de muziek voor je eigen begrafenis. Maar dan eigenlijk precies het tegenovergestelde. Tergend intense liedjes, als viering van het leven. Hoezo eucharistie? Een massief! 

Terug naar de droom. Dansen is te gek. Maar zou het niet fantastisch zijn om dat ‘hangen in een bakje voor een natuurspektakel’-principe te vertalen naar een dj-set? Mijn favoriete natuurspektakel in Nederland heet Vlieland. Daar hebben ze geen massieven, maar wel de mooiste zonsopkomsten. En er is een jaarlijks festival dat handelt in dromen. Zij bleken zo prettig gestoord om vijfenzeventig koptelefoons te regelen en een dj-booth midden op het strand te plaatsen. Eternal Sunrise Of The Spotless Mind. Anderhalf uur lang kijken en luisteren. Oh eenvoud."

I never felt magic crazy as this
I never saw moons knew the meaning of the sea
I never held emotion in the palm of my hand
Or felt sweet breezes in the top of a tree
But now you're here
Brighten my northern sky

Eternal Sunrise Of The Spotless Mind - St. Paul