Programma // Film

Days of Future Past I

vrijdag 13.30
zaterdag 20.30
zondag 13.00

The Sasha, María Molina Peiró, 20 min, Nederland, 2019
In 1972 landt Charles Duke op de maan om er hoge-resolutiefoto's te maken van het maanoppervlak. The Sasha is een verhaal over het perspectief van de mens op aarde en onze voortdurende strijd met beperkingen in tijd en ruimte. Van de verkenning van de ruimte tot cyberspace, van een analoge maan in 1972 tot een virtuele maan in Google Earth. Een film over parallelle universa waarin de eeuwigheid lijkt te verdwijnen tussen frames en interfaces.

The Juggler, Skirmanta Jakaitė, 11 min, Litouwen/Frankrijk, 2018
In deze prikkelende animatie met een geheel eigen stijl neemt een jongleur ons mee naar een complexe, alternatieve wereld, waarin het leven net wat anders is dan we gewend zijn. Een reis langs onze angsten, dwangmatigheden, onbegrip en fascinaties. Intrigerend, vervreemdend, maar uiteindelijk toch heel herkenbaar en menselijk.

Above Us Only Sky Arthur Kleinjan, 28 min, Nederland/Tjechië, 2019
Een onderzoek naar een vliegtuigcrash leidt tot een web van gebeurtenissen die nauw met elkaar verweven lijken te zijn. Een verteller voert ons mee in een magisch-realistisch verhaal zonder verzinsels. Above Us Only Sky onderzoekt de surrealistische logica van toeval, de herhaling van gebeurtenissen en synchroniciteit. De grenzen die ons scheiden van het verleden vervagen via een heden dat schommelt tussen werkelijkheid, verbeelding en speculatie.