Programma // Kunst

Daems Van Remoortere

Track Tracy
Twee lichtstralen gaan heen en weer en concentreren zich op basis van kunstmatige intelligentie op een type persoon dat ze in het licht willen plaatsen. De spots die worden bestuurd door de computer kunnen verschillende soorten mensen herkennen en bepalen welke mensen worden blootgesteld en voor hoelang. Passanten nemen bewust of onbewust deel aan een choreografie en worden zo deel van het kunstwerk, dat hiermee onderwerpen onderzoekt als privacy, netwerken, sociale media en in de schijnwerpers staan.

Dit werk op ITGWO 2019 is mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
 


Over Daems Van Remoortere
Daems Van Remoortere is een kunstenaarsduo gevestigd in Antwerpen en actief sinds 2009. De oprichters zijn Lena Daems en Frederik van Remoortere. Daems Van Remoortere werkt op een multidisciplinaire manier en overschrijdt de grens tussen theater, bioscoop en beeldende kunst. Voor al hun creaties gaat het duo op zoek naar een geschikte en relevante presentatieplaats, zowel in de publieke als in de private ruimte.

Dit werk is geproduceerd in samenwerking met De Studio vzw, Robovision, en tot stand gekomen met steun van de District Antwerpen, Controllux, and& Summit & Festival, Diederik Van Remoortere en Domien Holthof. 

Management: Berserk Art Agency