Programma // Kunst

Children of the Light

Kunstenaarsduo Children of the Light is al enige tijd bezig om hun werk terug te brengen tot de essentie, en juist daarmee spektakel te creëren. Dat resulteerde bijvoorbeeld in werken rond een enkele pixel. Voor Into The Great Wide Open gaan ze nog een stapje verder, door alleen gebruik te maken van het licht dat aanwezig is op Vlieland. Ze ontwerpen een drietal 'naar binnen gerichte telescopen', een instrument dat, in plaats van verre objecten te onthullen, de directe omgeving abstraheert naar puur licht wanneer je het gebruikt en je bewust maakt van je eigen aanwezigheid en de plek waar je bent, op dat moment. Met een simpele open metalen buis wordt een schouwspel gecreëerd van cirkels, blok- en zigzagpatronen; vaste onderdelen van onze visuele taal, uit het niets - uit de zon. Het resultaat is een betoverend abstracte caleidoscopische afbeelding: een 'low tech' instrument dat de natuurlijke omgeving transformeert.

Children of the Light

Over Children of the Light

Children of the Light is een kunstenaarsduo, bestaande uit Christopher Gabriel en Arnout Hulskamp. Samen creëren ze fysiek en digitaal werk waarbij licht het primaire medium en onderwerp is. De multimedia praktijk omvat performance, video, sculpturale en immersieve installaties. Het werk van Children of the Light functioneert op een diep visceraal en zintuiglijk niveau en roept vaak een gevoel op van verwondering en transcendentie. Naast tentoonstellingen in verschillende musea zoals het Stedelijk Museum, de Oude Kerk, Museum Boijmans van Beuningen en het Nieuwe Instituut, waren ze te zien op festivals als TodaysArt, Day for Night, STRP Biënnale en Wuzhen Triënnale.

Ze hebben o.a. samengewerkt met Philip Glass, Darkside, Nicolas Jaar, Huerco S., en Alexander Whitley Dance Company. Naast hun werk in de kunstpraktijk zijn ze gastdocenten op de Academie van Bouwkunst en de Rietveld Academie.

www.children-of-the-light.com