Word
Vuurtoren
wachter

ZandGlas Factory
Atelier NL is een designstudio uit Eindhoven die lokale materialen omvormt tot dagelijkse objecten die de rijkdom van de aarde laten zien. Door middel van het analyseren van de verborgen verhalen van de aarde heeft Atelier NL een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld, waarbij lokaal zand omgezet wordt in glas. Elk glasobject draagt een stempel met de oorsprong van het zand waar het van gemaakt is. 

In de ZandGlas Factory is te zien hoe van Vlielands zand ter plekke glas wordt gemaakt. Dit gebeurt in de mobiele glasoven die speciaal is gebouwd voor het festival. Een glasblazer vormt het gesmolten zand tot een glazen servies, een buitengewoon en elegant proces dat een hoog niveau van fysiek uithoudingsvermogen en mentale concentratie vereist. 

Over Atelier NL
Sinds 2006 werken Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck samen als ontwerpstudio Atelier NL. Binnen hun praktijk staat het onderzoek naar en analyse van de aarde, en alles wat dit voortbrengt, centraal. Zo verwerken ze ruwe grondstoffen zoals klei, zand of zwerfvuil tot betekenisvolle objecten. Op een dieper niveau vraagt ​​het werk van Atelier NL om een ​​uitgebreide waardering van lokale inkoop en productie. De op onderzoek gebaseerde projecten zijn bedoeld om te onthullen en te inspireren terwijl ze tegelijkertijd de ogen openen van het grote publiek en specialisten uit de industrie.

Atelier NL - ZandGlas Factory

» Website Atelier NL - ZandGlas Factory