Ga mee op expeditie, waarbij Atelier NL de verwondering van het alledaagse en de lokale rijkdom zichtbaar maakt en de geheim van het Vlielandse landschap openbaart. 

Wie beter naar zijn omgeving kijkt ontdekt een verborgen wereld van onverwachte patronen en bijzondere verhalen. Door in te zoomen en je te concentreren op specifieke kwaliteiten en elementen die je in elke omgeving kan vinden, zul je het alledaagse gaan zien en de rijke complexiteit die er in een gebied verborgen is. Atelier NL zal je begeleiden met het in kaart brengen van je bevindingen, archiveren en rangschikken. Iedereen verzamelt en organiseert materialen op een unieke manier, wat laat zien hoe zij de wereld om hen heen waarnemen en waar hun interesses liggen. Zo zullen de verzamelingen van elke persoon net zoveel onthullen over zichzelf als het onthult over het gebied. 

De workshop bestaat uit twee delen: op pad met een expert en Atelier NL en vervolgens (optioneel) het ordenen, rangschikken en fotograferen. Aanmelden voor de workshops kan bij de Kunstbalie op De Ruige Plak. 

Zaterdag & zondag
11:00 – 12:00 uur        Expeditie 
12:00 – 13:00 uur        Fotoworkshop (vervolg expeditie, optioneel)

Daarnaast kun je tijdens Here Comes The Summer zand afgeven bij het Atelier NL afgiftepunt en bevindingen en verhalen over het zand delen op de site www.aworldofsand.com. Het zand wordt vervolgens op 1500 ̊C verhit en gesmolten tot glasproeven. Hierdoor worden de verschillende minerale en chemische componenten van elke plaats zichtbaar, waardoor we inzicht krijgen in de geologische geschiedenis die het eiland maakt tot wat het vandaag is. Deze Vlieland-editie zal onderdeel worden van het Waddenservies in samenwerking met Oerol en Sense of Place, wat tijdens ITGWO verkrijgbaar zal zijn. 

Atelier NL - Mapping Typology

» Website Atelier NL - Mapping Typology