Programma // Kunst

Abandon Normal Devices: Ikbal Lubys en Tony Maryana i.s.m. Laurie Crombie

The Hive
Een grote klankkast van gevormde gamelan bladen met vibrerende pijpen, geïnspireerd op het geluid van zwermen bijen, vormt deze installatie. In de wereld van de Balinese gamalan wordt er door de samenklank van twee bladen, die ieder net iets anders gestemd zijn, een akoestisch patroon gegenereerd dat ‘ombak’ genoemd wordt: golven. Hierdoor ontstaat een flikkerend akoestisch ritme. Breng The Hive zelf tot leven door het aan te raken, te krassen, slaan of te schudden in ritmische patronen of door te improviseren.

The Hive is gemaakt door kunstenaars Ikbal Lubys & Tony Maryana in samenwerking met Laurie Crombie and Charlie Pethica – Electronics, in opdracht van en geproduceerd door Abandon Normal Devices (AND). Het werk is mede mogelijk gemaakt met steun van Arts Council England and British Council, Indonesia

Co-curator: Abandon Normal Devices
Abandon Normal Devices (AND) is een tweejaarlijks nomadisch festival van nieuwe cinema, digitale cultuur en kunst. Ze werken samen met innovatieve kunstenaars van over de hele wereld die ze uitnodigen samen te werken met academici en anarchisten uit de wereld van technologie, wetenschap en film.