Vijf tips van radio-dj Vera Siemons

In aanloop naar september vissen kenners en leken de krenten uit de programma-pap

Tips Gepubliceerd op 9 augustus 2022
Interview: Sarah Famke Oortgijsen | Beeld: Tom van Huisstede

Wie alle namen op het affiche kent weet al precies waar linksvoor te staan, maar voor de gemiddelde mens is het inlezen en -luisteren geblazen, die line-up. Hartstikke leuk, maar een beetje begeleiding om je door het ruime aanbod te gidsen kan nooit kwaad. Daarom tippen diverse festivalgangers – van kenners tot leken, van incrowd tot first-timers – in aanloop naar Into The Great Wide Open 2022 waar je wezen moet, die eerste vier dagen van september. Want naar welke optredens willen bands zelf kijken, nu ze toch op het eiland zijn en de boot morgen pas weer afvaart? In welk stuk ongerepte Vlielandse natuur zweet je volgens de boswachter het best je kater uit nadat het laat werd in De Bolder, op welke boekingen zijn onze programmeurs zelf het meest trots en waar eet je eigenlijk de beste kibbeling?

Vijf tips van radio-dj Vera Siemons

Vera Siemons, radio-dj bij 3FM, podcastmaker en allround (obscure) hitmachine achter de draaitafels is een graag geziene gast op Into The Great Wide Open, dat ze eens “het meest lesbische festival van Nederland” noemde, en wie zijn wij om haar daar ongelijk in te geven? In haar show Vera On Track helpt ze je nieuwe muziek te ontdekken en doet ze verslag van menig concert en festival, waaronder ook komende editie van Into The Great Wide Open. Je kent haar wellicht ook al van De Uitzending of als helft van dj-duo Aad & Vera, dat donderdag het publiek warmdraait op het Sportveld en zondag als hekkensluiter zorgt dat de kolkende massa in de Bolder letterlijk door het dak gaat. Ja, soms bieden in het verleden behaalde resultaten garantie voor de toekomst. Hashtag zin in.

ASA MOTO

“Ik ben al een hele tijd fan van de producties van deze Belgen en kan ze nu EINDELIJK live gaan checken, op Vlieland nog wel. Ze brengen muziek uit op het iconische DEEWEE label (van de Soulwax broers) dus dan voel je de bui al hangen: je gaat hier van begin tot eind op dansen.”

CHARLOTTE ADIGÉRY

“Over DEEWEE label gesproken: Charlotte Adigéry & Bolis Pupul! Er is niemand die doet wat zij doen en ik ben elke keer weer blij verrast door hun combinaties van scherpe, humoristische lyrics met weirde, onnavolgbare producties. In de meest positieve zin van het woord! Daarnaast vind ik Charlotte zelf een super inspirerende frontvrouw die een duidelijke boodschap voor ogen heeft en zich tegelijkertijd op het podium helemaal in de muziek verliest.”

BANJI

“Eén van de spannendste en creatiefste Nederlandse bands vind ik Banji. Niet voor niets al eerder 3FM talent – en natuurlijk altijd een goed teken als het bandgeluid niet in één of twee hokjes te stoppen is. Verwacht live lekker door elkaar geschud te worden en af en toe op het verkeerde (dans)been te worden gezet.

LUCY DACUS

“Ik weet toevallig uit betrouwbaar onderzoek dat er ieder jaar veel meiden van de Liga op Vlieland te vinden zijn (ook één van de belangrijke redenen waarom ik zelf zoveel van dit festival houd) en daarom is die representatie ook zo fijn om terug te zien op de line-up. De geweldige Lucy Dacus zingt op haar laatste album prachtig over queer gevoelens maar bracht laatst ook gewoon even een Cher-cover uit. Vrouw naar mijn hart!”

DE BOLDER

“Tot slot het beste resultaat van mijn onderzoek na jaren ITGWO te hebben bezocht: het is op zondagavond altijd behoorlijk warm, sexy, wild, spontaan en gezellig in het Bolder Restaurant vanaf 22.00 uur ongeveer.”

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.