De Uitzending

Ondanks de pandemie ging Into The Great Wide Open in 2020 door. Niet als samenzijn op Vlieland, maar wel in andere vormen.

De Uitzending
Foto door Tom van Huisstede

Alles dat normaliter op het eiland tot uiting komt, vond tussen 27 augustus en 2 september 2020 zijn weerslag in een Uitzending, een Tijdschrift en een Doos. Daarnaast was er een filmprogramma in samenwerking met IFFR, reisde rapper S10 naar Vlieland om aan haar album te werken en streamden DJ St. Paul en kunstenaar Rob Sweere bijzondere projecten.

Was het net zo mooi als een lang weekend op het eiland? Nee, maar De Uitzending kwam een eind. In samenwerking met NTR kwamen alle disciplines waar Into The Great Wide Open zich mee bezighoudt samen, van muziek tot film en van kunst tot kinderkunst. De sprekers van Op de Schans maakten indruk met hun manifest voor de nieuwe wereld en boswachter Anke charmeerde met haar verhalen over zandhagedissen en roofvogels. S10 vertelde over het album waaraan ze op het eiland werkte en Spinvis vormde met muziekfilm De Overkant de rode draad, met ‘Kom Terug’ als gedoodverfde uitsmijter.