Vijf tips van Banji

In aanloop naar september vissen kenners en leken de krenten uit de programma-pap

Tips Gepubliceerd op 18 augustus 2022

Wie alle namen op het affiche kent weet al precies waar linksvoor te staan, maar voor de gemiddelde mens is het inlezen en -luisteren geblazen, die line-up. Hartstikke leuk, maar een beetje begeleiding om je door het ruime aanbod te gidsen kan nooit kwaad. Daarom tippen diverse festivalgangers – van kenners tot leken, van incrowd tot first-timers – in aanloop naar Into The Great Wide Open 2022 waar je wezen moet, die eerste vier dagen van september. Want naar welke optredens willen bands zelf kijken, nu ze toch op het eiland zijn en de boot morgen pas weer afvaart? In welk stuk ongerepte Vlielandse natuur zweet je volgens de boswachter het best je kater uit nadat het laat werd in De Bolder, op welke boekingen zijn onze programmeurs zelf het meest trots en waar eet je eigenlijk de beste kibbeling?

Vijf tips van Banji

Utrechts viertal Banji – nota bene getipt door Vera Siemons, de vorige in deze reeks – maakt een mengeling van pop, R&B en electrofunk vol wobbly synths, vervormde vocalen en in-your-face gitaarmelodieën en geeft dit jaar voor het eerst acte de présence op Vlieland, waar ze zullen optreden in De Kuil, het nieuwe podium bij de Open Plek voor aanstormend talent. Nou ja, aanstormend, ze mogen supportshows voor onder meer Balthazar en Vampire Weekend al tot hun wapenfeiten rekenen. Zanger en gitarist Morris deelt waar hij, behalve hun eigen optreden natuurlijk, zelf het meest naar uitkijkt.

Kids With Buns

“Om een of andere reden komt er zoveel goede muziek uit België. Dit duo kwamen we voor het eerst tegen toen we op hetzelfde podium stonden op Dauwpop, en zet voor mijn gevoel de Belgische school voort met een hele eigen sound.”

Nana Adjoa

“Van Nana Adjoa ben ik al een tijdje fan van. Toen ik het liedje No Room voor het eerst hoorde was ik meteen heel erg impressed, een volwassen songwriter met een eigen stijl. En heel erg aardig!”

Roufaida

“Zij heeft ons voorprogramma twee keer gedaan bij The First Ever Banji Tour en blies ons echt weg met een breed scala aan sounds en instrumenten. Tof hoe haar roots zo natuurlijk in haar muziek verwerkt zitten. En ze is ook nog eens heel erg aardig!”

S10

“Ik ben heel erg fan van S10, wat een toffe en eigenzinnige artiest. Ik volg haar al een tijdje en het is super inspirerend om haar zo te zien groeien.”

Tamino

“Ook een artiest die ik al een tijdje ken, alleen nog niet zo heel vaak live heb gezien. Dit is wel de reden dat ik heel erg excited ben om hem te checken, want live is Tamino een hele sterke artiest. Zijn stem is niet te vergelijken met iets wat ik ooit heb gehoord, dus dat wordt dope!”

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.