Weltevree's Strandtuin

Gepubliceerd op 9 augustus 2015

We zijn erg blij met de nieuwe samenwerking met het innovatieve productlabel Weltevree die een strandtuin zullen realiseren. Een tijdelijke nederzetting op het strand die laat zien dat het anders kan, door geheel zelfvoorzienend te zijn.

Tien dagen lang is Weltevree’s Strandtuin een inspirerende plek waar kennis en kunde met betrekking tot duurzaamheidsvraagtsukken worden verzameld, in de praktijk gebracht, en gedeeld met makers, badgasten en eilanders. De strandtuin is omheind door zandwallen, overkapt door zonnepanelen en omringd door houtovens, hottubs (zogeheten Dutchtubs), kleine windmolens en een Groundfridge. De Groundfridge, genomineerd voor een Dutch Design Award 2015, dient als visbar en bierkoeling. De bezoekers kunnen hun eigen maaltijd bereiden met behulp van de houtovens. De Dutchtubs worden gevuld met zeewater en verwarmd met juthout van het eiland. De energie wordt afzonderlijk uit de wind en de zon gehaald voor de verlichting en de muziek. De zandwallen zorgen voor privacy en bescherming tegen de wind.

Het slim samenvoegen van producten, de natuurlijke elementen en het gebruik daarvan, gebeurt in samenwerking met Lab Vlieland, Staatsbosbeheer en verschillende ontwerpers en ingenieurs. De strandtuin wordt gebouwd door Weltevree, stroom en water worden gefaciliteerd door Lab Vlieland.

Tijdens het weekend van Into The Great Wide Open worden er experimenten en activiteiten georganiseerd, zoals het programma Welcome To Tomorrow op zondagochtend, de strandtuin is tevens de ideale locatie voor bezinning en bezieling. Tijdens dit programma zullen muzikanten, kunstenaars, wetenschappers, denkers en filosofen op eigen wijze een doorkijk geven naar wat de toekomst ons brengen gaat. Op technisch, sociaal en cultuur niveau. Door middel van een lied of een vrijzinnige lezing blikken zij vooruit. Presentatie door Janine Abbring. De weken daarvoor is het ook mogelijk om er te eten en drinken, verzorgd door Weltevree. Alles vers, uit de buurt en voor een nette prijs.

Weltevree’s Strandtuin gaat vrijdag 28 augustus open en zal tot zondag 6 september op het strand staan.

Weltevree's Strandtuin

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.