POST aan huis: Eva Laurillard

Zelf zuurdesembrood bakken en thuis kunstwerken namaken

Gepubliceerd op 13 april 2020

Rare tijden, nietwaar? Je doet er niets aan, het is wat het is, et cetera. Maar juist nu is er behoefte aan contact, en aan muziek en kunst om deze periode mee door te komen. Daarom vertellen dezen en genen vanuit de contreien van the great wide open de komende tijd over de zaken die hen nu bezig houden en helpen om de gedachten te verzetten. Vandaag: Eva Laurillard, expert op het gebied van kinderkunst. 

In deze surrealistische tijden bevind ik mij, net als de rest van het land, vooral in en om het huis. Normaalgesproken werk ik door de week op verschillende werkplekken en spreek daar face-to-face met collega’s, nu zie ik iedereen alleen als pixels voorbij komen achter mijn bureautje in mijn werkkamer. 

Maar het is goed te doen hier, dat thuisblijven. Dankzij de fijne, zeg maar gerust luxe omstandigheden waarin ik mij bevind, zonder al te grote uitdagingen in het gezinsleven en met een bankje voor de deur waarop ik gewoon in de zon een kopje koffie kan drinken (en vanwaar ik net iets vaker dan normaal een praatje maak met mensen in de straat). 

Ik maak me zorgen over vrienden en collega’s bij wie ineens alle projecten wel écht in één klap stil zijn komen te liggen, maar ik raak ook geïnspireerd door alle mooie, creatieve initiatieven die ontstaan om elkaar te voeden en te verbinden. Zoals daar zijn:

1. Alles met film
Film- en kunstonderwijs voor kinderen dat online beschikbaar wordt gemaakt via veel verschillende kunstinstellingen, musea en educatieclubs, zoals bijvoorbeeld het project Alles met film van onze partnerorganisaties de Taartrovers en Eye.

taartroversfilmfestival-4mei2019-fotograaf-almicheal-fraay-79.jpg?dd87fb52d1

2. Tussen Kunst & Quarantaine

Maar ik word ook erg blij van de enorme hoeveelheid mooie, grappige en soms ontroerende kunstwerken die mensen vanuit huis namaken, en die worden gedeeld op het Instagram-account Tussen Kunst & Quarantaine.

Rock the boat ???????? #tussenkunstenquarantaine #mademyday #swipeforthemakingoff #usedprops✔️ @s_and_s_patterns

Een bericht gedeeld door Tussen Kunst & Quarantaine (@tussenkunstenquarantaine) op 1 Apr 2020 om 7:04 (PDT)


3. Zuurdesembrood bakken
Verder kom ik toe aan keuken- en bakprojecten waarvoor je een wat langere adem moet hebben, zoals zelf zuurdesembrood bakken. Hiervoor staat nu al vier dagen een ‘starter’ in de oven te fermenteren. Een uitgebreide beschrijving van dit proces vind je hier.
 

Another year, another loaf!Happy 2018 everyone! ????????{this is my Everyday Sourdough from the book!}. #sourdough #artisansourdoughmadesimple #breadlife

Een bericht gedeeld door Emilie Raffa (@theclevercarrot) op 1 Jan 2018 om 12:42 (PST)


4. Tiger King
En ’s avond smullen en huiveren op de bank bij de documentaireserie Tiger King op Netflix...


Achter andere voordeuren vonden we meer POST aan huis verhalen, namelijk die van Amber Arcades, Sophia Bulgakova, Philip Vermeulen, DJ St. Paul, Vera Siemons, Willem Smit, Maire Haverkort en Niek Nellen.

POST aan huis: Eva Laurillard

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.