Nieuwe muzieknamen voor Into The Great Wide Open 2023

Contouren van het festival beginnen vaste vormen aan te nemen

Nieuws Gepubliceerd op 22 maart 2023

Waar gisteren de lente zijn intrede maakte, doen zeventien muzikale acts dat vandaag op de line-up van Into The Great Wide Open 2023. Goedgemutst op weg naar het laatste weekend van de zomer.

Blij zijn we met het toevoegen van Warhaus aan het programma, die met een waanzinnig derde album zijn terugkeer glorieus vierde. De muziekredactie presenteert ook popacts van formaat: Naaz is terug van weggeweest en ook Billie Marten is aanwezig met haar eigenzinnige geluid.

Gitaargeweld is er ook met postpunkers MICH of grote beloftes Divorce (indiefolk à la Big Thief) en The Bug Club (recht-toe-recht-aan rock-'n-roll). Lee Fields is allesbehalve een nieuwkomer, want de geroutineerde soulzanger eert overleden vakgenoten op fabelachtige wijze. Soul- en jazzliefhebbers komen sowieso goed aan hun trekken bij de retro countrysoul van The Delines en de Engelse songwriters Debbie en Sans Soucis, beiden aan de poort van een grote doorbraak ​​rammelend. SMANDEM. doet datzelfde in de jazzhoek, maar gooit er nog een dikke toef pop overheen. Saxofoniste Jasmine Myra’s subtiele maar avontuurlijke spel zal het Vuurboetsduin goed doen. Bij November Ultra wordt het eveneens wegdromen, met haar wonderlijke stem en fraaie ballades.

Nieuwe muzieknamen voor Into The Great Wide Open 2023

En er kan gedanst worden. Bij Nusantara Beat, met leden van onder andere Jungle By Night en Surf Aid Kit, zit dat al in de naam. Sessa maakt lichte bossanova met een tikkie folk. Wat sneller gaat het bij de funkers van Takeshi's Cashew. Denk Khruangbin meets Altın Gün. Met een pilsje in de hand en de zon op je gezicht op je blote voeten over het Sportveld dartelen. Zie je het al voor je? Wij wel.

Update 31 maart
Treurig nieuws: ondanks het aankondigen van Gilla Band vorige week kan de band door omstandigheden niet op Into The Great Wide Open 2023 komen spelen. Het is niet anders. We zoeken momenteel naar een waardige vervanger.

De ITGWO23-playlist is aangevuld met alle muzikale toevoegingen en nu te beluisteren. Daar hoor je ook eerder bevestigde acts als La Femme, Squid, KEG en Indigo Sparke. Meer muzieknamen volgen snel, net als nieuws over het kunst- en kolderprogramma. Ontdek het reeds bevestigde programma om optimaal aan de start van een lang weekend Vlieland te verschijnen.

Into The Great Wide Open 2023 vindt plaats van 31 augustus tot en met 3 september en is helemaal uitverkocht. Via de Wachtlijst kunnen op een veilige manier tegen kostprijs festivalkaarten en kampeervouchers worden doorverkocht.

Post

Ontvang POST, onze nieuwsbrief over wat ons beweegt, inspireert, fascineert of simpelweg leuk is.